Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ALPHA – ΕΘΝΙΚΗΣ !...

Καταγγελίες του κ. Κουβέλη στη Βουλή έκαναν λόγο για περιπτώσεις κερδοσκοπίας στην υπόθεση του παρ΄ ολίγον deal μεταξύ της Εθνικής τράπεζας και της Alpha bank, παρενέβη – με αρκετή καθυστέρηση - η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τώρα γίνεται γνωστό (μέσω Reuters), πως υπήρξε και εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση. Κάποιοι, εικάζεται, πως πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις και κερδοσκόπησαν άγρια !
Ταυτόχρονα κι ενώ όλα τρέχουν, νέες διαδόσεις κάνουν λόγο για «συνέχεια στην υπόθεση…», κάτι που οδήγησε σε νέα άνοδο τη μετοχή της Alpha και τo όλo ζήτημα ν΄ αποκτά περίπλοκα χαρακτηριστικά και γνωρίσματα γκραν γκινιόλ…

Αν όμως τα παραπάνω είναι υπό έρευνα και εξέταση και η ανακάλυψή τους πιθανολογείται, ένα άλλο γεγονός είναι αναμφισβήτητο.
Την ίδια, σχεδόν, ώρα, που το υπουργείο οικονομικών, διά του επικεφαλής του, εξέφραζε την ικανοποίησή του για το συμβάν και το επερχόμενο deal των δύο τραπεζών, μέσα από μια πανηγυρική, περίπου, ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του δημοσίου (ορισθείς από το ίδιο υπουργείο οικονομικών), καθηγητής Σ. Λώλος, δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Alpha bank, (φέρεται να αποχώρησε…) κι έτσι, αφ΄ ενός δεν κατέγραψε τη θέση υπέρ της συγχώνευσης των δύο τραπεζών και αφετέρου, έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση της Alpha να εμφανίσει την απόφαση για την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής, ως ομόφωνη !

Η χρησιμοποίηση της λέξης «μπάχαλο» θα ταίριαζε στο όλο ζήτημα, πλην όμως θ΄ αποτελούσε μια μορφή συχωροχαρτιού σε πιθανές και απίθανες βρωμιές και λοβιτούρες. Γι αυτό ας αρκεστούμε στη διατύπωση του ερωτήματος «τι κρύβει αυτή η υπόθεση ?...» κι ας ελπίσουμε, πως θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και πειστικές απαντήσεις…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

diaskronos

Πριν την ημερομηνια που αναφερεις Ελληναρα μου, καλον θα ειναι να περασεις απο το γιατρο σου.
Εχεις την εντυπωση πως οι BLOGGERS ειναι προβατα για να τους καθ'οδηγεις εσυ?
Εισαι πολυ μικρος να κανεις τον επαναστατη.To call you "Little Caesar" και παλι μικρος εισαι.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αρχίζει να βρωμάει στο Υπουργείο Οικονομικών, ή ιδεα μου είναι