Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ;

Θέλοντας να πούμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους και ν΄ αποφύγουμε το κρυφτό πίσω από δάκτυλο, οφείλουμε να διαπιστώσουμε, πως η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου για την επίλυση των προβλημάτων, της οικονομίας και της χώρας, δεν έχει να κάνει, απλά και μόνο, με την αντιμετώπιση των όσων επισώρευσε η επάρατη καραμανλική πενταετία. Επιδιώκει κάτι πολύ βαθύτερο, διαχρονικής εξέλιξης και γι αυτό απείρως δυσκολότερο. Εξ ου και η αναγνώριση, η κατανόηση και η ανοχή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού !

Τα ελλείμματα και το χρέος έρχονται από μακριά, ξεκίνησαν, ως δομικά προβλήματα, αλλά στη συνέχεια διατηρήθηκαν και γιγάντωσαν, στηριζόμενα και τροφοδοτούμενα από νοοτροπίες, πρακτικές και πολιτικές.
Μπορεί, γενικά, να λέγεται, πως από την κατάσταση επωφελήθηκαν όλοι, είναι ξεκάθαρο, όμως, πως στα πλαίσια του κοινωνικοπολιτικού συστήματος δεν μπορούσε παρά το όφελος να το προσποριστούν οι συνηθισμένοι : οι μεγαλοκεφαλαιοκράτες !...

Βέβαια, είναι απαραίτητη μια προσεκτική και αναλυτική προσέγγιση των γεγονότων και των εξελίξεων, ανά εποχή, επειδή υπάρχουν διαφορές και ιδιαιτερότητες, κάτι που, κάποια στιγμή θα γίνει, πλην όμως, η ριζωμένη στο λαό άποψη, πως τα δεινά της οικονομίας και της χώρας, τα προκάλεσαν τα μεγάλα συμφέροντα και οι πολιτικές που τα εξυπηρετούσαν, κατά καιρούς, έχει βάση.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Αυτό πιστεύει ο έλληνας πολίτης και σήμερα, γι αυτό και προσδοκά την αλλαγή στο ρου των πραγμάτων.
Οι προτάσεις της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, φαντάζουν ανατρεπτικές χρόνιων καταστάσεων, διαδικασιών, λειτουργιών και συμπεριφορών, οι κινήσεις δείχνουν μια πρόθεση ανατροπής αρκετών κακώς κειμένων, οι καταβαλλόμενες προσπάθειες βγαίνουν εντατικές, έως εξαντλητικές, οι έξωθεν επιθέσεις, υπέρμετρες και, εν πολλοίς εκδικητικές και άδικες, οι έσωθεν «κραυγές» προερχόμενες, αφ΄ ενός από παραδοσιακά αναξιόπιστους και, εφ΄ ετέρου από καρατσεκαρισμένους, προσφάτως, απατεώνες : να το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται ο προβληματισμός του λαού και διαμορφώνεται η άποψή του και η θέση του !...

1 σχόλιο:

Απαισιόδοξος είπε...

Όπως και να΄χει, πάντα ο λαός την πληρώνει.
Το κεφάλαιο, οι δυνάμεις της αγοράς είτε έτσι είτε αλλιώς βγαίνουν κερδισμένες.
Το δίκιο είναι του ισχυρού.
Τα όσα βιώνουμε σαν χώρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν την απαρχή για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται όμως.
Δεν προωθείται ούτε ένας νόμος για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και την ενίσχυση της διαφάνειας της κρατικής μηχανής.
Τα παραπάνω επιγχάνονται χωρίς επιβάρυνση του προΰπολογισμού, πολιτική βούληση χρειάζεται
, αλλά δεν υπάρχει.