Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΟΧΙ, ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ !...

Το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα στις εκλογές του 2007, στρώθηκε και διαμόρφωσε ένα συγκροτημένο Πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, με προτάσεις – τομές, στα χρόνια και διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας.
Κεντρική θέση στο πρόγραμμα αυτό, είχε ο οικονομικός τομέας, όπου υπήρχε ένα πλέγμα πολιτικών και μέτρων, έξω από την νεοφιλελεύθερη πεπατημένη, με την σταθερότητα και την παραπέρα ανάπτυξη της Οικονομίας, να συνδυάζεται με την προστασία, αλλά και την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας.
Αυτό το Πρόγραμμα τέθηκε στο λαό κι εκείνος το επέλεξε με 43,9%, δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ 10 και πλέον μονάδες διαφορά, από τη Ν.Δ.

Τα δεδομένα, που λήφθηκαν υπ΄ όψη για την διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ήταν εκείνα που η κυβέρνηση της νεοδημοκρατίας παρουσίαζε, τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στα όργανα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
Με βάση τα στοιχεία για το έλλειμμα, το χρέος, τον πληθωρισμό, την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων κλπ, δούλεψαν οι διάφορες επιτροπές και τα όργανα του Κινήματος, διαμορφώνοντας την εκτίμησή τους για την κατάσταση της χώρας, με βάση τις επίσημες τοποθετήσεις και τα επίσημα στοιχεία των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων και οργάνων.

Δεν χρειάζεται ειδική καταγραφή δηλώσεων, ανακοινώσεων, συνεντεύξεων, επιστολών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής για την τεκμηρίωση της παραπάνω άποψης. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο και πλήρες και, ενδεικτικά, μπορεί κανείς ν΄ ανατρέξει εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ !...

Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, εξαγγέλθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, άρχισε να εξειδικεύεται ανά υπουργείο, όπως άρχισε και η εφαρμογή του, με τα πρώτα νομοσχέδια να διαμορφώνονται…
Και τότε ήρθε η …πραγματικότητα !...
>>>Διαβάστε τη συνέχεια…

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ενημερώνοντας τους νέους πολιτικούς προϊσταμένους των υπουργείων, άρχισαν να λένε διάφορα «περίεργα» πράγματα, κυρίως εκεί στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος, για μαγείρεμα στοιχείων, για κρυφά ελλείμματα, για υποβαθμισμένο χρέος… Ο Παπακωνσταντίνου, δύσπιστος επεστράτευσε τον Προβόπουλο, πλην, όμως, άκουσε τα ίδια !
Στην οδό Πειραιώς ο Λοβέρδος με τον Κουτρομάνη δεν πίστευαν στ΄ αυτιά τους μ΄ όσα άκουγαν για τα αποθεματικά των Ταμείων και τις υποχρεώσεις τους. Η Πετραλιά, πριν παραδώσει και φύγει, δεν είχε πει κουβέντα, ούτε στο λαό, ούτε στο νέο υπουργό, για την αδυναμία πληρωμής του δώρου των Χριστουγέννων, στους συνταξιούχους !... ΄Εφυγε πανηγυρίζοντας για τον ασφαλιστικό της Νόμο, που …έσωζε το σύστημα !...
Στην Αριστοτέλους ο κ. Τίποτα, υπαρχηγός σήμερα του …κατήγορου Σαμαρά, είχε φυλάξει ως επτασφράγιστο μυστικό τα χρέη των Νοσοκομείων και τάχει κρύψει – εξαιρέσει και απ΄ το έλλειμμα και απ΄ το χρέος ! Πιο κάτω στην Αχαρνών ο Χατζηγάκης, έκανε το κορόϊδο για τα χρέη του ΕΛΓΑ και έκρυψε, ως το τέλος, το γεγονός, πως η Κομισιόν είχε βγάλει off, τα 500 εκατ. €, πούχει δώσει στους αγρότες γα να φύγουν απ΄ τα μπλόκα…

Στις Βρυξέλλες, την ίδια στιγμή, οι μέχρι χθες εναγκαλιστές του Αλογοσκούφη και του Παπαθανασίου, την έπεφταν στον Παπακωνσταντίνου, για τις ματσαραγκιές των πρώην του ! Οι μερκελοσαρκοζήδες έχοντας εξαντλήσει την εκθειαστική συμπεριφορά τους προς τον Καραμανλή, βρήκαν τον Παπανδρέου για να κάνουν τα παράπονά τους και να ζητάνε τα ρέστα για τα «κατορθώματα» του ευνοούμενού τους !...

Όχι, γι αυτή την κατάσταση, που αναδύθηκε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επεξεργαστεί πρόγραμμα ! Υπήρχε σχέδιο και πρόγραμμα για μια ελλειμματική και προβληματική οικονομία, δεν υπήρχε σχέδιο για μια φαλιρισμένη και στο χείλος της χρεοκοπίας οικονομία !
Οι πολιτικές και τα μέτρα είχαν διαμορφωθεί με μπούσουλα την κατάσταση που εμφανίζονταν, μέσω των επίσημων στοιχείων, που ανακοινώνονταν κι όχι των άλλων, των πραγματικών, απ΄ ό, τι αποκαλύφθηκε, που οι πολιτικοί απατεώνες της Δεξιάς έκρυβαν κάτω από τα ακριβά χαλιά των χλιδάτων γραφείων τους.

Για την επίθεση, που η άμοιρη Ελλάδα δέχτηκε όταν το καπάκι ανασηκώθηκε και τα βοθρολύματα της πολιτικής Καραμανλή ξεχείλισαν, από τα ευρωπαϊκά, αλλά και τα παγκόσμια κοράκια του σύγχρονου καπιταλισμού, τις ύαινες του νεοφιλελευθερισμού, τους διεθνείς απατεώνες με την ιδιότυπη ασυλία και βέβαια το ΠΑΣΟΚ κι ο Γ. Παπανδρέου, δεν είχαν λεπτομερές σχέδιο…
Σήκωσαν τα μανίκια και ρίχτηκαν στη δουλειά και τον αγώνα εκ των ενόντων, μ΄ όση δύναμη, εμπειρίες και δυνατότητες διέθεταν, με μοναδικό στόχο, το αυτονόητο : τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, στο παρά ένα της οποίας την είχαν παραλάβει !

Κάποιοι, επιμένουν να ψειρίζουν τη μαϊμού, να μιλάνε για εναλλακτικές λύσεις (χωρίς να δίνουν συγκεκριμένα, καμιά !...), ν΄ αναζητούν και να επικεντρώνονται σε ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα, μιλώντας για σοσιαλιστικές πολιτικές και μέτρα, σε μια συγκυρία και μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην κατρακύλα, η μάρκα του φρένου, που προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις, σε μάρανε ;

Τέσσερις μήνες, τώρα, όλη η υφήλιος παρακολουθεί, με κομμένη την ανάσα, τον καινούργιο και πρωτοεκλεγμένο πρωθυπουργό μιας μικρής χώρας, να αντιπαρατίθεται και να πολεμάει με την πολιτική νομενκλατούρα της Ευρώπης, το γραφειοκρατικό κατασκεύασμα της Ε.Ε., τα μεγαθήρια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συμπλέγματος, τις αδηφάγες στρατιές των νόμιμων, σύγχρονων, κουρσάρων «ανθρώπων των αγορών», τους κάθε είδους και συναπαντήματος κερδοσκόπων και τοκογλύφων.

Με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αυτή την προσπάθεια την παρακολουθεί ο ελληνικός λαός, μιας και ο ίδιος καλείται να συμμετάσχει στον αγώνα για τη σωτηρία της χώρας, συνεισφέροντας από το εισόδημά του, το υστέρημά του. Ο λαός, που φωνάζει, γκρινιάζει, εξοργίζεται, πολλές φορές βρίζει, αλλά που κατανοεί, υπομένει και ελπίζει. Οι κεραίες του αλάνθαστου – όπως χαρακτηρίζεται – κριτηρίου του, υψωμένες βλέπουν, καταγράφουν, μετρούν, αξιολογούν, υπολογίζουν κι όταν έρθει η ώρα, θα κάνουν τον λογαριασμό.

Ποιοι αποτελούν την παραφωνία, στο όλο σκηνικό ; Οι πολιτικοί απατεώνες, που επί πεντέμισυ χρόνια λεηλάτησαν τη χώρα, εξαπάτησαν το λαό και οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Αυτοί, οι οποίοι, αφού καταψηφίστηκαν, άλλαξαν αρχηγό και πίστεψαν, πως εξαγνίστηκαν και πως νομιμοποιούνται να κάνουν και κριτική, από πάνω ! Οι λωποδύτες !...

12 σχόλια:

KOSTAS PAP είπε...

Η Έρημη Χώρα
Πέσαμε τελικά στον γκρεμό, το ΔΝΤ είναι εδώ. Η κυβέρνηση, μέσα από απίστευτες παλινωδίες και αντιφάσεις, υπέκυψε στην πίεση των αγορών χωρίς όρους. Το μέλλον της χώρας είναι πια άδηλο, η καταδίκη των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεδομένη.
Δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου κυβέρνηση, που να αθέτησε τόσο γρήγορα, τόσες υποσχέσεις, που να εξαπάτησε τόσο έναν ολόκληρο λαό και που εξακολουθεί στο ίδιο τροπάριο, χωρίς ντροπή, με την πλεοψηφία των ΜΜΕ (ευτυχώς υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις) να υποστηρίζουν με φανατισμό τις αυτοκτονικές (για το λαό) επιλογές της και να συσκοτίζουν οποιαδήποτε άλλη άποψη.
Οι συνειδητά ψευδείς υποσχέσεις του κ Παπανδρέου προεκλογικά δείχνουν και την αγωνία, το κόμμα του να καταλάβει με κάθε μέσον την εξουσία. Ίσως οι κυρίαρχοι του πλανήτη και οι ελέγχοντες την παγκόσμια οικονομία να πίστευαν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος, θα μπορούσε να λάβει τόσο αντιλαϊκά μέτρα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τι ντροπή, υποκλίνονται μπροστά στην καταστροφή της χώρας, υποτελείς όντες του κόμματος.
Ουδεμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξετάστηκε από την κυβέρνηση για να απορριφθεί ως ανεφάρμοστη. Μας οδήγησαν στο μονόδρομο του ΔΝΤ χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η τρομοκρατία των Ελλήνων είναι καθημερινή πρακτική τόσο από τα κυβερνητικά στελέχη όσο και από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Πιστεύεται αν κάποιος π.χ. εργολάβος, που κατέχει ΜΜΕ, έβγαινε χαμένος από την προσφυγή στο ΔΝΤ θα την υποστήριζε μέσα από την τηλεόρασή του ή την εφημερίδα του; Μάλλον θα την πολεμούσε με φανατισμό.
Βέβαια, θα μου πει κανείς, πως το κεφάλαιο στη χώρα μας (τράπεζες κλπ) θα βγει σχεδόν αλώβητο από την κρίση την οποία θα πληρώσουν αποκλειστικά οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες. Οι επιλογές της κυβέρνησης, που τόσο εύκολα έκανε, δεν πλήτουν κατ' ουσίαν τόσο το μεγάλο κεφάλαιο αλλά τον μικρομεσαίο Έλληνα. Αυτό, από μόνο του λέει, ποιανών συμφέροντα υπηρετεί η δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση δεν πίεσε για διαπραγμάτευση του χρέους για να μην χάσουν οι δανειστές - τράπεζες αδιαφορώντας τι αυτό θα σημάνει για τον Ελληνικό λαό (τουλάχιστον την πλειοψηφία του).
Ο λαός είναι μάλλον παγωμένος μπροστά σε όλα αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και γι' αυτό πιστεύω ότι και οι κινητιποιήσεις δεν γενικεύτηκαν ακόμη.
Η αριστερά, σε ιδεολογικό αδιέξοδο, περιορίζεται σε καταγγελίες εφ' 'ολης της ύλης και σε περιστασιακές απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς μαζική συμμετοχή.
Θα έπρεπε να οργανωθεί έστω αυθόρμητα και μέσα από τα μπλογκς ένα κίνημα διαμαρτυρίας γιατί τα χειρότερα έπονται.
Έλληνες Αντισταθείται!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φίλε και συνονόματε Κώστα,

Μ΄αρέσει που στις διαπιστώσεις σκίζεις, όπως π.χ. να χρεώνεις την "έρημη χώρα" στον Παπανδρέου, (έμμεσα πλην σαφώς), όπως και να θεωρείς τον γκρεμό έργο του ΠΑΣΟΚ ! Η χώρα τα πήγαινε μια χαρά, το μέλλον έρχονταν ρόδινο και ο ...αλήτης ο Παπανδρέου, την οδήγησε στο ΔΝΤ !...
Θεωρώντας δεδομένο πως "Ουδεμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξετάστηκε από την κυβέρνηση...", μηδενίζεις τα πάντα και τους πάντες, (ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές...).
Απ΄ ό, τι φαίνεται θα συνεχίσεις να ζεις στην κοσμάρα σου, θυμωμένος γιατί σου ...χάλασαν την ωραία Ελλάδα σου ! Δικαιωμά σου, όπως δικαιωμά μου κι εμένα να διερωτηθώ : προς τι το σχόλιο στην ιστοσελίδα μου ; Για να με πείσεις ; ΄Η να με θυμώσεις ;
Μάλλον με διασκέδασες με την επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων,λογικό επακόλουθο της ημιμάθειάς σου.
Μια αναδιάρθρωση, που λες, του χρέους, εκτός από τους ξένους δανειστές θα χτύπαγε και τους ντόπιους κι αυτές είναι οι ελληνικές Τράπεζες, που κατέχουν τομεγαλύτερο ποσοστό των ομολόγων. Δεν σε νοιάζει ; Να, όμως, που αυτές δεν έχουν δανείσει τα λεφτά των μετόχων τουε, αλλά τα λεφτά των καταθετών τους, οι οποίοι και θα έχαναν από μια τέτοια εξέλιξη...
Δεν έχεις καταθέσεις ; Μάζεψε, λοιπόν, αυτούς που δεν έχουν "τίποτα", όπως εσύ και "αντισταθείτε", γιατί η πλειοψηφία, αποφάσισε να ξυπνήσει και να πιάσει τα προβλήματα από τα κέρατα !...

KOSTAS PAP είπε...

Φίλε και συνονόματε Κώστα, το σχόλιο στην ανάρτησή σου δεν το έκανα επειδή είχα κάτι προσωπικό μαζί σου και ήθελα να σε στενοχωρήσω, αλλά στα πλαίσια του διαλόγου γι την οικτρή κατάσταση της χώρας. Αν σε ενόχλησε μια αντίθετη από τη δική σου εκτίμηση για τα γεγονότα σου ζητώ συγνώμη. Γι' αυτή την κατάσταση προφανώς δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος ο κ Παπανδρεου και προφανώς δεν είναι ο μόνος που έβαλε το χέρι του γι' αυτή την κατάντια της χώρας, μεγαλύτερες ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις Καραμανλή, που παράτησαν σα λαγοί την κυβέρνηση παραδίδοντας ένα χάος (για το οποίο όμως δεν είναι ανεύθυνες και οι προ του Καραμανλή κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) αλλά τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο κ Παπανδρέου δυστυχώς και γι' αυτόν και για μας. Και δεν είμαι εγώ που πριν τις εκλογές έλεγα "ότι υπάρχουν τα λεφτά". Καλό σου βράδυ.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ K.P. Δεν με στεναχώρησαν οι θέσεις σου, υπάρχουν και χειρότερα, (σχετικά με τις αντίθετες στις δικές μου απόψεις...), επιδιώκω το διάλογο, στον οποίο και πιστεύω, ως άνθρωπος της σύνθεσης, (διάβαζε και το λογότυπό μου...).
Δύο κριτικές γίνοντια στο Γιώργο Παπανδρέου : για τις προεκλογικές του υποσχέσεις και για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων μετεκλογικά.
Ως αντίθετος στη λήψη των τελευταίων, υποθέτω πως στέκεσαι στην κριτική των προεκλογικών του θέσεων, αναφέρεις άλλωστε και το σλόγκαν "τα λεφτά υπάρχουν !...".
Τη θέση επ΄ αυτού την αναπτύσσω στο παραπάνω ποστ, δεν νομίζω πως έχω κάτι επί πλέον.
Τώρα για το σλόγκαν,σαφώς και διατυπώθηκε με ευρύτερη σημασία (η χώρα είναι πλούσια, οι έλληνες δουλεύουν, άρα υπάρχει προϊόν, υπάρχουν "λεφτά"), αλλά έτσι είναι η μοίρα των σλόγκαν και των συνθημάτων : αντιμετωπίζονται με ...σλόγκαν και συνθήματα !...

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε (μάθαμε πως σε λένε Κώστα).
Έχω διαπιστώσει αρκετές φορές σε σένα το βασικό χαρακτηριστικό του φανατισμένου Πασόκου.
Σε ήρεμα, προβληματισμένα, αντικειμενικά και καλόπιστα σχόλια απαντάς με τον μόνο τρόπο που ξέρεις.
Την ειρωνεία, την διαστρέβλωση και τις ύβρεις.
Αυτό έκανες και στην απάντηση στην ανάρτηση του kostas pap.
ΑΝ, λέω αν, είσαι σοβαρός και έχεις επιχερήματα πες μας πότε άλοτε έγινε τέτοια κωλοτούμπα σε προεκλογικές υποσχέσεις;
Ακόμα και το "ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ" του πατέρα του το 1985, έφερε μόνο υποτίμηση 15%, όχι το ΔΝΤ.
Πότε άλοτε τα νταβατζοΜΜΕ, έκαναν την ΄πάπια΄ σε πολιτικές τακτικές που θα τροφοδοτήσουν τις επιθεωρήσεις;
Πότε άλοτε οι συνδικαληταράδες κατάπιαν την γλώσσα τους;
Μάλλον εσύ ζεις στην κοσμάρα σου.
Από τα λόγια σου φαίνεται πως σε ενδιαφέρουν τα λεφτά σου στις τράπεζες, και όχι η αγωνία του κόσμου, που δεν ξέρει πως να τα φέρει βόλτα με τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Και κάτι ακόμα!!!
Δεν έχουν όλοι κέρατα!!!
Υ.Γ. Ξέρω πως δεν θα αναρτήσεις αυτό το σχόλιο.
Μου αρκεί που θα θυμώσεις.
Α. Β.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ A.B.
Δημοσιεύω το αντιφατικό και αλληλοαναιρούμενο σχόλιό σου, για να δείξω στους επισκέπτες μου πως εκτός από τις γνωστές και καθιερωμένες τεχνικές μαλακίας, υπάρχει και η δια των αναρτήσεων βλακωδών σχολίων σε blogs, όπου π.χ. υπερασπίζεσαι κάποιον άλλον σχολιογράφο, περισσότερο και φανατικότερα από τον ...ίδιον !...

Ανώνυμος είπε...

Συζητώντας με δεξιούς ή διαβάζοντας δικά τους σχόλια, προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό τους. Μέσα στο αντιπολιτευτικό και – πρωτίστως – αντιπαπανδρεϊκό τους μένος, έχουν κατασκευάσει μια άνοστη ιδεολογική σαλάτα που κοιτάνε να μας τη σερβίρουν, ενώ δεν μπορούν να την φάνε ούτε οι ίδιοι.

Τον πρώτο καιρό ανάληψης της εξουσίας δόθηκε το μήνυμα από την πλευρά της Κυβέρνησης ότι θα βοηθηθούν οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανάπηροι…Δόθηκε το επίδομα αλληλεγγύης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, επίδομα που πολέμησε λυσσαλέα το ΚΚΕ, για τους δικούς του ακαταλαβίστικους αντιπολιτευτικούς λόγους. Το επίδομα δόθηκε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, συνεπώς δεν επρόκειτο για προεκλογικό τέχνασμα. Εδώ αξίζει να θυμηθεί κανείς τα προεκλογικά τριχίλιαρα που μοίραζαν οι προκάτοχοί τους στα καμένα της Ηλείας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2007.

Αν θυμάμαι καλά – και θυμάμαι καλά – η Νεοδημοκρατία δεν φώναζε να πάρει μέτρα η Κυβέρνηση για να ορθοποδήσουμε, να στείλουμε το μήνυμα στην Ε.Ε. ότι αποφασίσαμε επιτέλους να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, να τιθασεύσουμε τον αχαλίνωτο ρυθμό ανόδου των spreads και όλα αυτά για να αποκτήσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία ώστε εντέλει να ηρεμήσουν οι Οίκοι Αξιολόγησης και οι Αγορές;

Την εποχή εκείνη η Ν.Δ. προσπαθώντας να μαζέψει τα κομμάτια της από την εκλογική σφαλιάρα, είχε ριχτεί στην εσωκομματική μάχη και είχε διαιρεθεί σε 4 στρατόπεδα, που έγιναν 3 για να καταλήξουν 2 (που ήταν και ο αρχικός στόχος). Γνωρίζοντας η Ν.Δ. πολύ καλά την εκτόξευση του ελλείμματος που παρέδωσε, φώναζε να παρθούν γρήγορα μέτρα για να τιθασευτεί το έλλειμμα.

Και εδώ αρχίζει να εμφανίζεται η σχιζοφρένεια του πολιτικού σχηματισμού που λέγεται Νεοδημοκρατία. Πίεζαν την κυβέρνηση να πάρει όλα αυτά τα δυσβάσταχτα και διόλου φιλολαϊκά μέτρα (που αυτοί δεν πήραν, ελέω πολιτικού κόστους), με το σκεπτικό ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση αποβαίνει μοιραία για τα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Από την ημέρα που πάρθηκαν αυτά τα μέτρα κατηγορούν την Κυβέρνηση για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων, ψεύτικες εξαγγελίες, πισωγυρίσματα παλινωδίες, και λαϊκισμό. Συμπέρασμα; Κανένα!

Αν από τις 5 Οκτωβρίου 2009 είχαμε προσφύγει στο ΔΝΤ, θα είχαν να καταλογίσουν στην Κυβέρνηση (και σωστά) ότι επρόκειτο για λαθεμένη πολιτική και πως έπρεπε πρώτα να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που είχαμε μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Αφού λοιπόν αυτά τα περιθώρια εξαντλήθηκαν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας …εξάντλησαν, βρήκαν άλλο νταβαντούρι. Δια στόματος Σαμαρά ανακοινώθηκε ότι η Νεοδημοκρατία είναι κάθετα αντίθετη στην ενεργοποίηση του μηχανισμού όπου συμμετέχει και το ΔΝΤ. Ακόμη και τώρα δηλαδή βάζουν πάνω απ’ όλα το πολιτικό τους κόστος.

Το μόνο που ξέχασε να μας πει ο κ. Σαμαράς είναι ποιος θα μας δανείσει; Μήπως ο ίδιος από τις οικονομίες του; Μήπως τα λοιπά λαμόγια του κόμματός του που ξεσκίστηκαν στη μάσα και δεν άφησαν ούτε κέρμα; Ή να πάρουμε στα σοβαρά την άλλη πατάτα που πέταξαν, ότι αν γινόταν η ρύθμιση στους ημιυπαίθριους η Ελλάδα θα κατέβαζε το έλλειμμα στο 9% και θα τα κατάφερνε μόνη της;

Ένα είναι σίγουρο. Ότι και αν έκανε ο Γ. Παπανδρέου, όποιο μέτρο έπαιρνε ή δεν έπαιρνε και πάλι θα δεχόταν επίθεση. Και να σκεφτεί κανείς ότι ενώ ο Παπανδρέου εφαρμόζει σκληρή δεξιά πολιτική και πάλι οι δεξιοί τον βρίζουν. Το κομματικό μίσος οδηγεί σε σταδιακή στραβωμάρα και καταλήγει σε τύφλωση.

Ο στόχος δεν είναι η πολιτική του Παπανδρέου, αλλά ο ίδιος. Το έχει καταλάβει και δεν ασχολείται με οιμωγές και κλαψουρίσματα.

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΠ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠ....ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΕΛΕΟΣ!!!

πανοςΜ είπε...

Ο δαιμονιος και δαιμονικός Παπανδρέου έβαλε τον Καραμανλή προ πενταετίας να κάνει τα εγκλήματα που έκανε εις βάρος της χώρας,τον Ρουσσόπουλο να διορίζει στρατιές ρουφιανοδημοσιογράφων,ωστε η ανύποπτη αριστερά να μη καταλάβει οτι οδεύαμε πρός τον γρεμό γι΄αυτό και έκανε το λάθος(παραπλανήθηκε!) να υποστηρίζει τον Καραμανλή μέχρι της τελικής πτώσης του. Ο διαβολικός Παπανδρέου επίτηδες δεν εξελέγη το 2007 για να μην αναστραφεί η καταστροφική πορεία της χώρας και να έρθει τώρα να μας σώσει εκ του ασφαλούς.
Ο διαβολικός Παπανδρέου έβαλε τον Βουλγαράκη να φτειάξει εξωχώριες εταιρείες.Ο Παπανδρέου έβαλε τον Παυλίδη να παίρνει μίζες απο τον Μανούση.Ο Παπανδρέου έβαλε τους Ευγένιους, Αγάπιους και λοιπούς
λαδοπόντικες της Δεξιάς να κουμαντάρουν και να ξετινάξουν τα ταμεία της χώρας.
Ο Παπανδρέου πέταξε απο το παράθυρο τον Ζαχόπουλο ίσως και να ευρίσκετο πίσω και απο την δολοφονία του Βαρθολομαίου.
Ο Παπανδρέου, αυτός ο σκοτεινός τύπος διώρισε τον ολετήρα της οικονομίας Αλογοσκούφη υπουργό Εθνικής οικονομίας και αυτός ήταν πίσω απο τον Ευφραίμ, πίσω απο τον Σανιδά, πίσω απο τον Ρωμύλο Κεδίκογλου, πίσω απο τον Ζαγοριανό και τα άλλα μπουμπούκια της δικαιοσύνης.
Ο Παπανδρέου ήταν πίσω απο τις φωτιές της Πελοποννήσου και απο τα τριχίλιαρα που δόθηκαν στους ταλαίπωρους για να τους τα πάρουν πίσω μετά τις εκλογές.
Α! τον Καραμανλή ο Παπανδρέου τον κρύβει εξι μήνες τώρα γι, αυτό δεν μπορεί η αντιδεξιά Κανέλλη και ο αντιδεξιός Λαζόπουλος να τον βρούν να του τα ψάλλουν και αυτουνού ένα χεράκι,όχι πως φταίει πολύ,ο Παπανδρέου τον έβαλε,αλλά η αριστερά δεν αστειεύεται.Ολα κι όλα! Είτε λίγο είτε πολύ φταίει κι αυτός.Αρκεί να τον βρεί και θα δεί τι έχει να πάθει!

Ανώνυμος είπε...

Να τον πιστέψουμε φίλε Λογοπλόκε;

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=155219

Όλοι αυτοί οι αλήτες που βρίζουν τον ΓΑΠ εδώ και 7 μήνες γιατί δεν απάντησαν ποτέ στο ερώτημα γιατί μας βούλιαξαν;

Δεν ντρέπονται καθόλου μα καθόλου τα δεξιά αρπακτικά που καταδιέλυσαν την χώρα;

μαχαιρης είπε...

......επειδη σ αυτα τα σχολια που διαβασα οι βρισιες ειναι σαφως πιο soft σε σχεση με τις βρισιες σε αλλα ιστολογια που επισκευθηκα αποφασιζω να κανω ..ο αρρωστος..ακομη μια προσπαθεια συνεννοησης μια και ειναι γνωστο οτι μονο μεσω αυτης θα πετυχουμε κατι [εκτος αν πιστευετε οτι βριζοντας ο ενας τον αλλο πληρωνεται το χρεος μας αλλα τοτε θα ειμαστε ελβετια]ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ
υπηρχε η δεν υπηρχε μεθοδος να αποφυγουμε το δντ [δημευση της περιουσιας της εκκλησιας και των μοναστηριων και πωληση της ...ακυρωση των παραγγελιων οπλων...προκαταβολες φορων για τις επομενες χρησεις...πληρωμη συνταξεων με ομολογα κατα 50 τα εκατο ανωνυμα και πληρως μεταβιβαζομενα και αφορολογητα...απαγορευση λειτουργιας εξωχωρ εταιριων..και αλλα πολλα που τα εχουμε δει να γινονται]ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ τοτε η κυβερνηση αυτη αλλα και οι προηγουμενες εχουν ευθυνες ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τοτε η κυβερνηση καλως επραξε αλλα παλι θα πρεπει συνεχεια να υπαρχει ενας μηχ στηρηξης για παντα....επομενως κατα την ταπεινη μου λογικη σε καθε περιπτωση πρεπει και εμεις καπου να αλλαξουμε .....τα βαζω ολα αυτα σε μια συζητηση να μου πητε και εσεις τη γνωμη σας μια και η γενικη μου αποψη ειναι οτι κατι πρεπει και εμεις οι πολιτες να κανουμε...το κρατος δεν ειναι κατι το ξεχωριστο απο μας ειναι εμεις που φεραμε με την ψηφο μας τα πρωσοπα αυτα στρην εξουσια..........

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ,
ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΝ BLOGGER ΛΟΓΟΠΟΛΟΚΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΗΜΕΝΟΣ .
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΔΩ,ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ¨ΑΝΑΓΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ ΩΣ ΔΕΞΙΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕς ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΑΝ ΠΡΑΞΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.