Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΥΜΑΤΩΝ !

Και στον τομέα τον αγροτικό, με την χορήγηση των επιδοτήσεων, έχουν γίνει όργια, κατ΄ επανάληψη και ανεξαρτήτως κυβερνητικής θητείας.
Παλαιότερα με τα ορεινά, δεν υπήρχαν χωριά και χωράφια πεδινά, στην Ελλάδα... Με την κατά στρέμμα επιδότηση, η καλλιεργούμενη έκταση της χώρας, κόντευε – στα χαρτιά – να φτάσει την έκταση της Κίνας, ενώ στην επιδότηση των μοσχαριών, ο δηλούμενος πληθυσμός τους, μας είχε καταστήσει κεντροευρωπαϊκή χώρα, προ πολλού !

Λόγω της ελευθεριότητας των διαδικασιών οι επιδοτήσεις της ΕΟΚ για τους έλληνες αγρότες, κατάληγαν και σε επαγγελματίες, υπαλλήλους, δικηγόρους, γιατρούς κ.ο.κ.

Το αντίδοτο στις απαράδεκτες αυτές καταστάσεις, βρέθηκε στο σύνθημα : «Να γίνει μητρώο αγροτών !...». Κύλησαν 2 και πάνω δεκαετίες, σε ομφαλοσκοπήσεις των όρων και των προϋποθέσεων, με βάση τις οποίες θα έπρεπε να γίνει (το μητρώο...) κι ακόμα τίποτα !...
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η Μπατζελή, επιχειρεί μια νέα προσπάθεια, με νέες προσεγγίσεις και δεδομένα, έτσι, όμως, όπως έχει εξελιχθεί το όλο ζήτημα, μάλλον θα πρέπει να ελαστικοποιηθεί το περιεχόμενο και να δοθεί το βάρος στη διαδικασία και στην όσο το δυνατόν γρήγορη θεσμοθέτηση, επί τέλους, του, περιβόητου, μητρώου.

Επειδή τα παθήματα, οφείλουν, κάποτε να γίνουν μαθήματα κι επειδή η νέα υπουργός έζησε, σχετικά νωρίς, την εμπειρία των αγροτικών κινητοποιήσεων και πέρασε τη δοκιμασία, με το «καλημέρα» στη θέση της, μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος, που μπορεί να οδηγήσει σε διεκπεραίωσή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: