Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ - ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ - ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ !...


Την αναγκαιότητα της πολιτικής που ακολούθησε υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας» επισήμανε. Ερωτηθείς για τις περικοπές μισθών, συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας, ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε «εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου συγγνώμη», ωστόσο τόνισε ότι «πληρώσαμε λάθη δεκαετιών», για τα οποία έχουν ευθύνη όλες οι πολιτικές δυνάμεις «είτε κυβέρνησαν, είτε όχι». Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή» εν όψει της 6ης Μαΐου.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Πελοποννησος και στον Δ. Αβραμίδη, ο Γ.Παπανδρέου τόνισε : «Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη» και συνέχισε : «Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

Σχετικά με τα όσα είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Ακουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει: "Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας : Είναι ο φυσικός της πλούτος... και είναι -πάνω απ' όλα- το ταλέντο των ανθρώπων της..." Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα "λεφτά υπάρχουν". Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές».
Όσον αφορά στην παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν είναι συμβατικός πολιτικός και πρόσθεσε ότι «κάθε φορά που λέω ότι δεν είναι η εξουσία αλλά η προσφορά στον τόπο που με ενδιαφέρει, το εννοώ».
Επίσης, ανέφερε για τις συνεργασίες : «Από την άνοιξη του 2011, ήταν για μένα πια ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει μόνο του την εθνική προσπάθεια. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος είχε ήδη από τότε, και για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος, φτάσει στα όρια της. Κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του - και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται''.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις φωνές που ακούγονται περί παραπομπής του σε ειδικό δικαστήριοο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε : «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια - άλλοι πρέπει να την φοβούνται».
Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και αν θέλουμε να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες».

14 σχόλια:

χ.κ. είπε...

Γαπ keep walking,η χωρα εχει αναγκη πολιτικους με το δικοσου ηφος και ειθος.Η ιστορια θα σε δικαιωσει.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
--------------
Το τελευταίο στοιχείο, που δόθηκε στη δημοσιότητα κι αναφέρει ότι περίπου 200.000 συνταξιούχοι έπαιρναν διάφορες παροχές τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν δικαιούντο, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί συνολικά στο χώρο.
------------
Αν γνωριζες τις λεπτομερειες αυτες οπως την παραπανω ειδηση Προεδρε τοτε θα τους εξηγουσες απο τοτε που ητανε κρυμμενα τα λεφτα. Αυτα σε γαγανε Προεδρε, γιατι αν τους αφηνες να αλωνιζουν και αν συνεχιζες να παιρνεις δανεια για μαξιλλαρια θα εβλεπες πως θα εκανες 3 τετραετιες Προθυπουργος. Το ξερουν ολοι Προεδρε αλλα δεν πειραζει καλα τους εκανες και τους εκοψες τον βηχα (να μην πω κατι χειροτερο) γιατι απο εδω και περα δεν θα τολμισει κανεις να κανει αυτα που εκανε στο παρελθον. Το παρτι ελαβεν Τελος πραγματικα και οχι τοτε που το ειπε ο Σιουφας.
Πονεσε η Πολιτικη σου με τα μετρα αλλα θα δεις οτι μετα απο χρονια θα δικαιωθεις μονο με αυτη την προσφορα του ΤΕΛΟΥΣ του ''Αρπα-Βουτα-κλεψε-φαε απο τα κρατικα ταμεια.

Ανώνυμος είπε...

προεδρε.....η συγνωμη ειναι μισο χεσιμο λεει ο λαος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαραβάλλοντας το λόγο του Προέδρου με τις ασυναρτησίες του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού, φοβάμαι πως δεν έχουμε πολιτικό προσωπικό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Ανώνυμος είπε...

19:09
Ο Γιώργος είχε το σθένος να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, ενώ ο Βούδας της Ραφήνας που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο ζήτησε συγγνώμη αλλά είχε το θράσος μετά από 2 χρόνια ένοχης σιωπής, να βγει και να ζητήσει την ψήφο μας στο ελεεινό κόμμα του και στο σχιζοφρενή αντικαταστάτη του!

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε Γιωργο

Οταν ειπες οτι κυβερνας ενα διαφθαρμενο κρατος, "οι διαφθαρμενοι" ξεσηκωθηκαν εναντιον σου, αν και ηταν απο αυτους που το ηξεραν.Καθε μερα που περναει βγαινεις περα για περα αληθινος. Να εχεις υγεια, η πατριδα σε χρειαζεται....!!!!
Ενας Ελληνας της διασπορας απο Canada.

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 26/4/12 19:09

Μικρο ανθρωπακι, για να ζητησεις συγνωμη, χρειαζεται τολμη και ανδρεια, κοινως να εχεις αρ#$@%ια. Πραγμα που εσυ στερησαι οχι μονο απο αυτα αλλα και απο μυαλο.

Ανώνυμος είπε...

ρε ηλιθιοι Ελληνες....τοσα χρονια εχουν διαλυσει την χωρα μας και καθεστε και τους υμνητε? υπογραφουν συμφωνιες κατω απο το τραπεζι χωρις να μας ρωτησουν....κονομανε με τα λεφτα μας και εσεις τους χειροκροτατε? απο τοτε που βγηκε η συγνωμη χαθηκε το φιλοτιμο....μην ξαναπειτε οτι ειστε Ελληνες δεν το αξιζετε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω ναι ειμαι βλακας ηλιθιος δεν εχω μυαλο...δεν εχω αρχιδια να ζητησω συγνωμη απο κανεναν και ξερετε γιατι....δεν ειπα ποτε ψεμματα...δεν εκλεψα ποτε κανεναν...εχω σεβασμο προς καθε ανθρωπινο πλασμα....και προπαντων εχω μαθει ενα πραγμα.....να ειμαι υπερηφανος και να μην σκυβω ποτε το κεφαλι!!!! συγνωμη ζητανε οι αδυναμοι.....

Ανώνυμος είπε...

πρόεδρε σεβασμός απέραντος. μας λείπεις ήδη

fanis panagiotopoulos είπε...

Γεια σου ρε Γιώργο, αδερφέ μας...

Ανώνυμος είπε...

21.05# Τοτε να σε καταταξουμε στο κομμα Βεργη με την Τζουλια αφου αυτο μονο καταλαβες απο τον ΓΑΠ.
Εχεις δικιο οταν λες αυτα που λες για τους πολιτικους και τα κομματα ομως σε αυτη την κατηγορια σου φανηκε οτι ειναι ο ΓΑΠ?? Δεν μπορεις να σκεφτεις οτι αν ητανε ο ιδιος θα κυβερνουσε ακομη και δεν θα τον εριχναν κυριως οι δικοι του?? Οι λογαριασμοι της Ελβετιας που δεν ανοιξαν ποτε μετα την απομακρυνση του δεν σου λεει τιποτα αυτο??? Επρεπε να αφησει την Χωρα να χρεωκοπησει για να αισθανεσε εσυ περιφανος και αυτος στην φυλακη??? ειναι τοσο απλα τα πραγματα για εναν Προθυπουργο να αφησει την χωρα να Χρεωκοπησει στα χερια του??? Σταμαρτιστε τις βλακειες και εαν νομιζουν ολοι οι περιφανοι οτι ειναι τοσο απλο το θεμα ας στηριξουν τα κομματα που νομιζουν οπου φερνονταστα στην εξουσια να πεταξουν την Τροικα στη Θαλασσα εαν εχουν Α@@@@δια σαν τα δικα σου.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, όλους τους μεγάλους ηγέτες της Ελλάδας τους δίκασαν ή τους φιλάκισαν! Έχεις εμάς κράτα γερά!
Πού είναι, αυτός, ο Λόγος του, ΛΟΓΟΠΛΌΚΕ, που μ'έκανε και δάκρυσα!

Ανώνυμος είπε...

Απο το ωσσανα Γιωργο αλλαξετα ολα στην παραιτηση και υποχρεωτικη ιδιωτευση
εκλεγμενοι πρωθυπουργοι αποσυρονται στην ελλαδα την ιταλια καιεπεται η ισπανια και στη θεση τους τραπεζιτες
το ντοπιο κατεστημμενο MME- μεταπρατικο και παρασιτικο κεφαλαιο μαζι με το ιερατειο των βρυξελλων πηραν την εξουσια απο το λαο.θυμηθειται το 1965 κατι αναλογο σε διαφορετικη εποχη