Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !...


Απορία και φοβερή εντύπωση μου προκαλούν οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, ακόμη και συναδέλφων δημοσιογράφων, για το «τρομα-κτικό» ενδεχόμενο της πολυκομματικής Βουλής και το πόσο πρωτοφανές είναι, ανεπανάληπτο και ασύλληπτο.

Μήπως δεν είναι όμως πρωτοφανής η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, η πρώτη σε αναπτυγμένη χώρα του δυτικού κόσμου εδώ και πάνω από μισόν αιώνα; Δηλαδή τι περίμεναν όλοι οι αναλυτές, πως το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», που κανείς πολιτικός δεν τόλμησε να ψελλίσει, ο λαός δεν το έχει αντιληφθεί ;

Πώς περιμένουν να φερθούν οι ψηφοφόροι απέναντι στα δύο κόμματα εξουσίας, που κυβέρνησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών και επί της ουσίας φέρουν και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία ; Μήπως θα πρέπει να πούμε σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και «ευχαριστώ» για τις επιδόσεις τους ;

Η ψήφος πολλών Ελλήνων θα είναι ψήφος τιμωρίας και αυτό δεν αλλάζει.Ο άνεργος, αυτός που δεν έχει τα χρειώδη και δεν του φτάνουν τα λεφτά για να βγάλει το μήνα, δεν ακούει ούτε το «Ζάππειο ΙΙΙ», ούτε το 4, ούτε το 54, αλλά ούτε και τον Ευάγγ. Βενιζέλο να ανακοινώνει τώρα και όχι όταν ήταν υπουργός χρονοδιάγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο.

Μήπως οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μπορούν να δεσμευτούν για χρονοδιάγραμμα εξόδου στις αγορές για δανεισμό; Είναι ανήμποροι και οι δύο να δώσουν πειστικές απαντήσεις και γι' αυτό θα συντριβούν. Ο σχεδιασμός τους είναι έωλος για τον απλό και μόνο λόγο ότι όλη η χώρα και οι πολίτες της ζουν με δανεικά. Όταν θα βγάζει η χώρα τα προς το ζην αυτόνομα, τότε ξανασυζητάμε.

Από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, λείπει επίσης εντελώς και το στοιχείο των απολύσεων στο Δημόσιο. Δεν έχει υπογράψει η χώρα την υποχρέωση απομάκρυνσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2015; Ή σκοπεύουν να προτείνουν και γι' αυτό κάποια ισοδύναμα μέτρα για να συντηρούνται ανέπαφοι οι κομματικοί τους στρατοί στο Δημόσιο ; Πάνω από μισό εκατομμύριο νέοι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα προστέθηκαν στο θλιβερό ισοζύγιο της ανεργίας την τελευταία διετία, αλλά προς Θεού, μη θίξουμε καμία «τρίχα» των δημοσίων υπαλλήλων. Ήρθε χθες ο κ. Σαμαράς και υποσχέθηκε περιστολή της σπατάλης στο Δημόσιο, απ' την οποία θα προκύψουν τα 11,5 δισ. ευρώ νέων μέτρων. Όλα αυτά χωρίς να θιγούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και προφανώς χωρίς απολύσεις. Και μάλιστα χωρίς να υπονομευτεί και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Ή ο κ. Σαμαράς είναι μάγος ή κάτι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα στα λεγόμενά του.

Όσο για τον κ. Βενιζέλο, έχει αποστασιοποιήσει πλήρως το περιεχόμενο των προεκλογικών ομιλιών του από τα πεπραγμένα του μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ως υπουργός των Οικονομικών. Μα είναι δυνατόν να μιλάς για την ακρίβεια στην αγορά και για τα καρτέλ; Και εσύ τι έκανες, ποιος είναι ο απολογισμός της κυβέρνησής σου σ' αυτό το πεδίο ;

Γι' αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. θα υποστούν τεράστιες εκλογικές απώλειες. Και αν δεν μπορέσουν την επόμενη των εκλογών να συνεργαστούν, θα βάλουν τη χώρα σε εξαιρετικά επικίνδυνες περιπέτειες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eξαιρετικός,κ.Διαμαντίδη!