Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ !...


Δεν ξέρω πότε θάρθει - κι αν θάρθει - η στιγμή της πλήρους και σφαιρικής εκτίμησης της παρουσίας και της δράσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά, σίγουρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θάχει πολύ δουλειά να κάνει, ασχολούμενος με το Κίνημα, που καθόρισε την πορεία της νεότερης Ελλάδας.

Ασφαλώς και ανάμεσα στα μύρια καλά και ωφέλιμα για τον τόπο, θα καταγραφούν πάμπολλα μεμπτά και λάθη, που συνόδεψαν και σημάδεψαν τη διαχρονική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.

Σ΄ αυτό το Κόμμα η κριτική δεν κρύφτηκε ποτέ, τόσο που, πολλές φορές, ξεπέρασε τα όρια και άγγιξε καταστάσεις εσωτερικής υπονόμευσης.

Δυστυχώς, τις μέρες αυτές ζούμε την επανάληψη παρόμοιων γεγονότων, με σειρά (ευτυχώς ολιγάριθμων) στελεχών, να παίζουν το παιχνίδι των επικριτών της κυβερνητικής διετίας του Γ. Παπανδρέου και κυρίως αυτό της Ν.Δ. και του Σαμαρά !

Θέλει, αλήθεια, πολύ θράσος ή μεγάλο ξεμώριασμα, για να βγαίνουν ορισμένοι και να μιλούν για "αποτελείωμα της Ελλάδας", επικεντρώ-νοντας αυθαίρετα και κακόβουλα στις έκτακτες καταστάσεις της περιόδου 2009 - 2011 και ισοσκελίζοντας ξεδιάντροπα τις πρωτόγνωρες, απεγνωσμένες προσπάθειες διάσωσης της χώρας από το γκρεμό, με τις εγκληματικές ενέργειες και πολιτικές, που την έφεραν στο χείλος του.

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη, όταν οι κριτικές αυτές κατατίθενται, από στελέχη, που δεν συμμετείχαν, καν, στις δραματικές επιχειρήσεις καθαρισμού του "κόπρου", αλλά είχαν επιφανή συμμετοχή στις κυβερνήσεις και διαμόρφωσαν τις παρελθούσες πολιτικές, που συσσώρευσαν αυτή την "κόπρο" !

Ας επιλέξουν ν΄ αποσυρθούν στη γωνιά τους, όλοι αυτοί, ήσυχα κι απλά, επιλέγοντας ένα διάστημα περισυλλογής, προκειμένου, πρώτα να σκεφθούν και να καταγράψουν τα δικά τους λάθη κι αφού κάνουν τη δική τους αυτοκριτική, να ζητήσουν, μετά να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι !...

4 σχόλια:

χ.κ. είπε...

Θα ελεγα το απιστευτο θρασος της κ.Παπανδρεου να λεει οσα χωρις ονειδος και τσιπα ειπε λες και βγηκε χτες στην πολιτικη και η ιδια δεν ηταν δημιουργος αυτου του πελατειακου συστηματος και επανεκλογης των βουλευτων μονον με ρουσφετια και την καταστροφη του παραγωγικου ιστου της χωρας και δανεισμος στον δανεισμο για να πληρωνονται οι Δ.Υ. τους οποιους φροντισαν να χωσουν μεχρι που φρακαραν τα παραθυρα.Ολοι αυτοι πρεπει να αποσυρθουν ζητωντας συγνωμη για την καταστροφη της χωρας καιοχι να τα βαζουν με τον Γαπ που σηκωσε μονος του τον σταυρο βαζοντας του συνεχως τρικλοποδιες μεχρι που τον ανετρεψαν .

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την είδηση στον έντυπο τύπο,σκέφτηκα το πως θα της απαντούσε ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος :Τα έκανε(χ.....ε)η φοράδα στ'αλόνι.

Ανώνυμος είπε...

Πριν πει αυτα που ειπε αυτη η κυρια και αλλα τοσα που εκανε τα δυο τελευταια χρονια, σκεγτηκε εστω καποια στιγμη την συμβολη της στο φαγωμα 3 πακετων Ντελορ στις ψευτικες απιδοτησεις προς αγροτες και οχι μονο που γινανε Τζιπ και Βιλλες αντι να πανε για το σκοπο που δοθηκαν απο τους κουτοφραγκους??? Σκεφτηκε αραγε αν συνεβαλε ή οχι στον διορισμο χιλιαδων πρασινων στο δημοσιο απο το Πασοκ συναγωνιζομενο την ΝΔ που εφεραν σε αυτο το χαλι το κρατος?? εχω παρα πολλα να τις αναφερω που θα επρεπε να σκεγτει πριν μιλησει.
Τιποτα απο αυτα δεν κατεστρεψαν την Χωρα αλλα η διετια Παπανδρεου που επιασε στα χερια του τις αμαρτιες του Πατερα του, του Σημιτη και ολης της σπαταλης και φαυλης δεξιας αλλα και της αναξιας Αριστερας. Ναι αυτος φταιει βασω οχι γιαυτα που τον κατηγορεις εσυ και οι υπολοιποι της παρεας αλλα γιατι σας χαλασε ολο αυτο το νταραβερι που αν ειχε την τολμη να περαση και τον νεο εκλογικο νομο απο την πρωτη στιγμη, θα ειχατε παθει την τελεια καταστροφη του αχρηστου πολιτικου συστηματαος που ειχατε στησει και που σας το συντηρουσαμε σαν βλακες που ημαστε.

χ.κ. είπε...

Εχεις δικιο φιλε 16.39 το λαθος του Γαπ ηταν που δεν αλλαξε τον εκλογικο νομο και τους κρατησε στην κυβερνηση για να συνομοτισουν και να τον ανατρεψουν ,θα λογοδοτησουν αραγε για την καταστροφη που προκαλεσαν στην χωρα,η ιστορια θα δικαιωσει τον Γαπ αν και ηδη φαινεται η διαθορα του πολιτικου απο τους πολιτικαντηδες.