Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ !...



Σημαίες έχω σηκώσει στη ζωή μου. Όχι πολλές και όχι αβασάνιστα. Σημαίες έχω σηκώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Πάντα όμως τις ίδιες εδώ και δεκαετίες. Από τότε που καταλαβαίνω τον εαυτό μου.

Παρακολουθώ από την επόμενη των εκλογών της 6ης Μαΐου συμπεριφορές, κείμενα, απόψεις. Βλέπω να εκτυλίσσεται για μια ακόμη φορά μπροστά στα μάτια μου η ίδια ιστορία. Η ξιπασιά, η αλαζονεία, η επιδειξιμανία του πολιτικά νεόπλουτου, η επίδειξη δύναμης να αναδύονται και να παραμορφώνουν πρόσωπα και ψυχές.

Δεν υπάρχουν Πασόκοι γράφει κάποιος, εξαφανίστηκαν. Υπάρχουν ακόμα «ολίγοι αμετανόητοι Πασόκοι» διαπιστώνει κάποιος σε σχόλιο του επίσης στο facebook.

Να σας πω λοιπόν τη δική μου αλήθεια για το αν υπάρχουν και πόσοι.

Δεν ξέρω πόσοι άλλοι υπάρχουν, ξέρω όμως ότι υπάρχω εγώ.

Είμαι εδώ και είμαι ΠΑΣΟΚ. Έχω όνομα, φίλους, εχθρούς, αποτυχίες και επιτεύγματα, έχω 54 χρόνια ζωής με χαρές, λύπες, όνειρα σακατεμένα και όνειρα ζωντανά.

Είμαι εδώ και είμαι ΠΑΣΟΚ. Είμαι αυτός που ήμουν πριν τις τελευταίες εκλογές. Είμαι το ίδιο πρόσωπο το 2012 με αυτό που ήμουν το 2009, το 2007, το 2004, το 2000, το 1996, το 1993, το 1990, το 1989, το 1985, το 1981, το 1977, το 1974. Είμαι το ίδιο πρόσωπο στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Είμαι εδώ και είμαι ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν και είναι επιλογή μου. Κανείς δεν με πίεσε, κανείς δεν μου έταξε, κανείς δεν με παρέσυρε. Είμαι εδώ που είμαι γιατί πίστεψα, το σκέφτηκα, το ζύγισα και το αποφάσισα. Όχι μία αλλά χιλιάδες φορές. Όχι πάντα εύκολα, όχι χωρίς αμφιβολίες και ερωτηματικά.

Είμαι εδώ και είμαι ΠΑΣΟΚ διαβάζοντας την πραγματικότητα με διαφορετικό τρόπο από τα ΜΜΕ, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα «πλειοψηφικά» ρεύματα και την «επικρατούσα άποψη». Γιατί ξέρω ότι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου τα τελευταία δύο χρόνια έσωσε τη χώρα και τους αδύναμους οικονομικά πολίτες από την καταστροφή. Παρά τα επιμέρους λάθη και παλινωδίες. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια που κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται.

Είμαι εδώ και είμαι ΠΑΣΟΚ. Με μια ηγεσία στο κίνημα που δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ, που ψάχνει κάποιους άλλους, κάπου αλλού. Που θέλει να τελειώνει μια και καλή με τα σύμβολα και τους ανθρώπους και την ιστορία και την προοπτική του πολιτικού φορέα που ανήκω και μου ανήκει. Εγώ όμως είμαι εδώ και είμαι ΠΑΣΟΚ. Και θα συγκρουστώ λυσσαλέα μέχρι τέλους με αυτή την ηγεσία ή όποια άλλη επιχειρήσει τα ίδια.

Είμαι εδώ και είμαι ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή που έρχεται θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ.
Είμαι ένας μικρός, ασήμαντος άνθρωπος που φρόντισα να μη λείψω ποτέ από τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Είμαι ένας μικρός και ασήμαντος άνθρωπος που είχα την ευκαιρία να κάνω ΜΑΖΙ με πολλούς, εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, σημαντικά πράγματα.

Έτσι λοιπόν και επειδή ο καθένας έχει και διαμορφώνει το δικό του κώδικα αξιών είμαι υπερήφανος ότι μια μέρα θα μπορώ να πω στο παιδί μου:

Ήμουν εκεί και ήμουν ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ. Στα καλά και στα κακά. Έστω κι αν ήμουν ο τελευταίος.

Ήμουν εκεί και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν σήκωσα ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.


Από τον Alzap

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι και ορκωτους λογιστες θα προσλαβει για να τσεκαρει λεει την περιοδο του ΓΑΠ στην Προεδρια του κομματος (δηλαδη κατα τον ΒΒ αυτη η περιοδος κρυβει ολα τα κακα και τις σπαταλες και ισως να βρει και τα λεφτα του Τσουκατου).
Ωρα να τον βγαλεις και κλεφτη τωρα Βαγγελη. Μετα καλε μου Αλεκο πως μπορω μετα απο 30 χρονια σταθερης ψηφου στο Πασοκ να ξανακανω το ιδιο λαθος που εκανα την 6η Μαϊου??? ΟΧΙ δεν μπορω οσο και αν με συγκυνησε το αρθρο σου οσο και αν πονεσει η ψυχη μου. Αυτοι οι Λιντζερηδες δεν θελουν να αναστησουν το Πασοκ, αυτοι θελουν να το διαλυσουν και να αλλαξουν και τα συμβολα του εξαφανιζοντας ακομη και οποιον ειχε εστω και μια τυχαια χειραψια με τους Παπανδρεου. Λυπαμαι δεν μπορω και πολυ φοβαμαι θα ειναι πολλοι αυτοι που δεν θα μπορεσουν. Εσυ εισαι Αρχηγος και ξερεις καλλιτερα απο εμας τι κανεις αλλα και εμεις που ξερουμε τι θα κανουμε την Κυριακη 17/6 κατι θα ξερουμε απο αυτα που θα μας πεις στις 17 το βραδυ μετα την καλπη και δεν μας το λες πριν την καλπη.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε ενα μικρο αποσπασμα απο σχετικο δημοσιευμα 2 μερες πριν τις εκλογες και βγαλτε συμπερασμα εαν αυτοι οι ανθρωποι εχουν ''σωας τας πολιτικας τους φρενας''. Ποσες χιλιαδες ψηφοφοροι ειναι ακομη δεμενοι με τους Παπανδρεοϋ?? Ξερουν? τους εχουν μετρησει?? ειναι συγουροι οτι και οι 240 Χιλ που τον ψηφισαν ητανε ολοι Βενιζελικοι??? Οχι τιποτα δεν ξερουν αφου εγω απο τον κυκλο μου γνωριζω τουλαχιστον 20 που πινουν νερο στο ονομα Παπαδρεου και ψηφισαν ΒΒ για να μην δωσουν λαβη στην Δεξια. Δεν ξερουν την τυφλα τους και οχι μονο φλερταρουν με μονοψηφιο ποσοστο αλλα πανε να το παγιωσουν. Εκτος και εαν εχουν καποια ερευνα που τους δειχνει οτι η μη αναφορα του ονοματος Παπανδρεου τους αποφερει καρπους οποτε μαλλον μονο την δικη μου ψηφο θα χασουν οχι επειδη εχω στο σπιτι μου την φωτογραφια του ΓΑΠ αλλα επειδη ειμαι απλα καθαρος αγνος Πασοκος και δεν μου αρεσουν αυτα.

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε. δυστυχώς δεν μας αφήνουν καμία επίλογη. την κυριακή δεν ψηφίζω πασοκ. και θα φροντίσω να μην ψηφίσουν και όσοι τυχόν ακούν τη γνώμη μου.
για το καλό της παράταξης ο καταστροφικός αυτός αλαζόνας βενιζέλος πρέπει την κυριακή το βράδυ να παραιτείται.
ο κάθε πασόκος που σέβεται τον εαυτό του αυτό πιστεύει.
συντροφικά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Αλεκο διαβασα εχθες το αρθρο σου συμφωνω σε ολα. Ποτε δεν ψηφησα αριστερα και πολυ περισοτερο την οποια σημερινη. Ειμαι 68 χρονων με 40 χρονια στο χορο της εστιασης δεν ζητησα και δεν ηθελα καμια εξυπηρετηση απο τους πολιτικους. Απλα απο το 2004 ειμαι με τον ΓΑΠ και την ομαδα του γιατι πρωτη φορα εγω τουλαχιστον στην ιστορια της χωρας επεσε τετοιο μοντελο διοικησης. Αυτο το πασοκ για εμενα δεν υπαρχει. Στις 2 Μαιου δεν ψηφησα το ιδιο και στις 17.Ειμαστε πολλοι.ΑΚΥΡΟ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟΧΗ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ. Οποιος και να βγη τα ιδια σκατα θα ειναι. Απο θρακη 1944

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Αλέκο δεν ξέρω ποιός είστε αλλά πραγματικά λέτε αυτά που ήθελα να πω κι εγώ. Είμαι 52 ετών, παντρεμένη με δυο παιδιά, από το Ηράκλειο που δεν είναι πιά πράσινο, και μόνο ο Γιώργος ο Παπανδρέου μετά τον πατέρα του "μίλησε" στην καρδιά μου. Είμαι ιδιωτικη υπάλληλος, δουλεύω μόνο εγώ στο σπίτι και συντηρώ όλους τους υπόλοιπους, αλλά δεν καταλογίζω στο ΓΑΠ όλα τα κακά του κόσμου, βλέπω το θέμα από την ευρέτερη σκοπιά του. Πλήρωσε όλα τα κακά που ξέσπασαν μαζεμένα, και κατά τη γνώμη μου το σφάλμα του ήταν που έπρεπε να φέρει το πρώτο μνημόνιο στη βουλή ζητώντας 180 ψήφους, για να δούμε αν θα έκανε το λιοντάρι ο Σαμαράς, και όλοι οι υπόλοιποι "τζάμπα μάγκες". Το Βενιζέλο με τι καρδιά να τον ψηφίσω? Δε μου μιλά ούτε στην καρδιά ούτε στο μυαλό μου, και μάλλον θα καθίσω σπίτι μου την Κυριακή, δεν υπάρχει τίποτα να πιστέψω και να στρατευτώ.
Ο Θεός να βοηθήσει την πατρίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος,
μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.«Τους θέλουμε
να γυρίσουν πίσω και ας μας κρίνουν», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού. Εγώ γιατί τώρα πρέπει να κάνω κριτική την ώρα του αγώνα οπως οι παραπάνω?Εγώ ψηφίζω στην Πάτρα και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο το όνομα του ΓΑΠ.Τί πρέπει να κάνω εππειδή δεν θέλω να βλέπω ζωγραφιστούς την Τόνια τη Μιλένα το Λυντζέρη κλπ?
Ο αλζαπ άλλο λέει. Κι όμως οι παραπάνω βρήκαν το χώρο για δικαιολογίες.Ο καθείς εφ΄ω ετάχθη.Τα ψέματα τέλος.
Είμαι κι εγώ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

μερικοί λένε για την ώρα του αγώνα. μόνο που ο αγώνας δεν είναι τώρα. ήταν ο βενιζέλος και η ομάδα του έριχνε το Γιώργο. συγνώμη σύντροφοι αλλά δε θα πάρω. ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δε θα βγει ο Γιώργος. τι να κάνουμε; ορισμένες φορές πρέπει να πιάνεις το νήμα απ` την αρχή...
παπανδρεϊκός πασόκος

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ΠΑΣΟΚ και θα ειμαι και μετα
τιs εκλογεs, αφου ομωs πρωτα
καταψηφισω ΒΒ ΛΙΤΖΕΡΗ ΤΟΝΙΑ ΒΑΣΩ.
Πρεπει να τελειωνουμε με αυτουs,
μονο με ενα ισχυρο και ηχηρο 8%
θα πανε σπιτι τουs.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 12.51# Δεν ειναι δικαιολογιες, πχ εγω τον ψηφισα τον ΒΒ (ειμαι ενας απο τους 240 Χιλ) και ψηφισα Πασοκ πριν λιγες βδομαδες. Ομως ειλικρινα οταν διαβζεις για ορκωτους λογιστες και αλλα τετοια παραμονες εκλογων τι θελεις να κανουμε?? να τον επιβραβευσουμε και να του πουμε καλα του εκανες αυτου που κατεστρεψε την Ελλαδα κατα Χρυσοχοιδη μονος του ο ΓΑΠ?? αυτος την κατεστρεψε και επομενως ο Καταλληλοτερος ειναι το θυμα??? Εκανες μια βολτα στα διαφορα μπλογκς να διαβασεις τι βρισιδι πεφτει κατα ΓΑΠ??? να δεις με τα ματια σου τι ''Χαζο τον αναιβαζουν, τι ανικανο, τι καταστροφεα, φαιδρο, προδοτη με τισ κλικες του κλπ κλπ'' που θελουμε σελιδες να γεμισουμε για να τα αποτυπωσουμε. Βριζουν χυδαια στελεχη οπως τον Ραγκουση τον Μοσιαλο και τοσα αλλα νεα ατομα με μοντερνες ιδεες χωρις σκανδαλα στην πλατη τους. Ειναι αυτη τακτικη και συμπεριφορα για να συσπειρωσει τους ψηφοφορους??? Αν ειναι τοσο ασχετοι που δεν μπορουν να μετρησουν ποσο μετραει ακομα το ονομα Παπανδρεου τι να τους κανω εγω?? Εγω φταιω που δεν θα τους ψηφισω?? Εγω ψαχνω αιτιες ή αυτοι που με εξοργιζουν??? Εχουν εξαφανισει ολα τα στελεχη και τους πρωην Υπουργους, ολους, λες και εχουνε λεπρα επειδη οι κρατικοδιαιτοι δεν τους θελουν μη και τους στεναχωρησουν. Μην εισαι λοιπον αδικος και μην μας πληγωνετε αλλο. Πως ειναι δυνατον μετα απο 30-35 χρονια Πασοκ να ψαχνω στα καλα καθουμενα αιτια?? Αν ητανε θα πηγαινα στον Τσιπρα αλλα ειμαι Πασοκ και θα κατσω σπιτι μου εως οτου καταλαβουν το λαθος και το διορθωσουν οι νεοι ενοικοι της Ιπποκρατους μεχρι αυριο Παρασκευηπου κλεινουν οι προεκλογικες εξαγγελιες και δηλωσεις.

Γιώργος Ζαχαράκης είπε...

Και γω το λέω καθημερινά. Είμαι ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι η σημερινή ηγετική ομάδα (Ολόκληρη) είναι κάτι άλλο από αυτό που είμαι εγώ. Μπορεί καλύτερο, αλλά άλλο! Στις 17 θα κάνω ότι νομίζω θα έκανε και ο Αντρέας. Δεν θα τους ψηφίσω. Απο τις 18 όμως θα διεκδικήσω το δικαίωμα μου στην αναγέννηση του κινήματος. Συμφωνώ με τον πρόεδρο οτι (Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι σάπιο". Συμφωνώ επίσης ο επόμενος αρχηγός (και η νέα ηγεσία) να είναι 30/ρηδες. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Για να σοβαρευτούμε όλοι λέω εγώ! Εδώ όλοι οι δεξιοί συσπειρώνονται γύρω από το Σαμαρά (σας θυμίζω ότι μέχρι και η ορκισμένη εχθρός του h Μπακογιάννη που "έριξε" τον πατέρα της γύρισε πίσω) παρ' ότι ξέρουν και είναι γεγονός βεβαίως ότι πριν χρόνια ανέτρεψε την κυβέρνηση του του κόμματος εκείνου που σήμερα ο ίδιος ηγείται. Το κάνουν γιατί αγαπούν τον Σαμαρά ή γιατί δεν έχουν ξεχάσει την πράξη του? Ούτε το ένα, ούτε το άλλο κύριοι. Το κάνουν για άνα απλό λόγο, γιατί δεν θέλουν να διαλύσουν και να αποδυναμώσουν το κόμμα στο οποίο ανήκουν. Αυτό δεν το λέω εγώ. αλλά μου το λένε οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες. Λένε χαρακτηριστικά (σας μεταφέρω ακριβώς το λόγια νεοδημοκράτη γνωστού μου) :"Σιγά μην έχουμε ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες του Σαμαρά. Εμείς ψηφίζουμε το κόμμα όχι τον Σαμαρά για να μην τον αφήσουμε να το μετατρέψει σε ΠΟΛΑΝ. Έτσι κι αλλιώς ποσοστά ανάλογα με αυτά που έφερνε παλαιότερα αποκλeίεται να φέρει τώρα, αλλά τουλάχιστον να μην πατώσει, άρα αναγκαστηκά μετά τις εκλογές θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Το θέμα είναι λοιπόν να κρατήσουμε τώρα ζωντανό το κόμμα μας για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε και τον Σαμαρά αλλά και να απομακρύνουμε την παρέα του από την ηγεσία. Το κόμμα δεν είναι δικό του αλλά δικό μας. Αν φύγουμε όμως εμείς θα γίνει δικό του και αυτό δε θα το επιτρέψουμε" Το ακούτε κύριοι? Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε εσείς οι ίδιοι έναν οποιοδήποτε νεοδημοκράτη και αν σας πει κάτι διαφορετικό απ' αυτό που σας γράφω βρίστε με όσο θέλετε. Αυτοί τώρα ψηφίζουν το κόμμα και όχι τον αρχηγό του κόμματος για να του δώσουν ένα αξιοπρεπές ποσοσστό που θα του δώσει τη δυνατότητα μετά και να παραμείνει ζωντανό αλλά και να τεθεί θέμα ηγεσίας για να του αλλάξουν το αρχηγό του που δεν τον θέλουν αφού εκ των γεγονότων είναι αποστάτης όπως και οι ίδιοι παραδέχονται. Πιάνουν δηλαδή το νήμα από την αρχή ή αν θέλετε τον ταύρο από τα κέρατα και όχι από την ουρά, έχουν στόχο και λογική και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους με τη σωστή σειρά και όχι από την ανάποδη όπως κάνετε εσείς. Τελικά οι νεοδημολκράτες έχουν περισσότερη λογική από εσάς. Εσείς πάλι τι λέτε? Τιμωρούμε το κόμμα μας για να τιμωρήσουμε τον αρχηγό του. Τι λέτε ρε ατσίδες? (συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)
Αν το κόμμα αποδεκατιστεί, τι θα έχετε καταφέρει? Γιατί λοιπόν να μη γίνουν τα πράγματα από την ανάποδη? Γιατί να μην ψηφιστεί πρώτα το κόμμα και να πάρει ένα ποσοστό τέτοιο που θα του επιοτρέψει να παραμείνει ζωντανό και μετά να τεθεί θέμα ηγεσίας αν αυτό θέλετε? Πείτε μου σας παρακαλώ, οι νεοσδημοκράτες είναι πιο έξυπνοι απο σας ή εσείς είστε πιο έξυπνοι απο τους νεοδημοκράτες? Γιατί δεν μπορεί, κάποιοι κάνουν λάθος, ποιοι λοιπόν, οι νεοδημοκράτες που και αυτοί όπως κι εσείς δεν θέλουν για αρχηγό του κόμματός τους τον Σαμαρά γιατί είναι αποστάτης αλλά έχουν σωστό σχέδιο να τον απομακρύνουν χωρίς να πληγώσουν την παράταξή τους ή εσείς που επίσεις δεν θέλετε για αρχηγό του κόμματός σας τον Βενιζέλο γιατί τον θεωρείτε προδότη αλλά έχετε ένα καταστροφικό (κατά τη γνώμη μου πάντα) σχέδιο να τον απομακρύνετε αφού πρώτα πληγώσετε ή μάλλον να χρησιμοποιήσω τη σωστή λέξη, σκοτώσετε την παράταξή σας που λέτε μάλιστα ότι την αγαπάτε? Αν πάτε το κόμμα στο 8% όπως επιθυμείτε και ονειρεύεστε ποιός θα είναι αυτός ο μελλοντικός αρχηγός που θα έχει το κουράγιο να το πάρει στα χέρια του να το ανατάξει να το αναστήσει και εντέλει να το ξανακάνει ησχυρό? Ποιός? Πείτε μου ένα όνομα! Το σχέδιό σας δυστυχώς λέγεται΅"αυτοκτονικός ιδεασμός" για να χρησιμοποιήσω και έναν ψυχιατρικό όρο. Με λίγα λόγια, αν κάποιος δικός σας άνθρωπος αρρωστεί, εσείς για να τον απαλλάξετε από την αρρώστια θα τον σκοτώσετε ή θα φροντίσετε να τον πάτε στον γιατρό για να του γίνει η κατάλληλη θεραπεία που και θα τον κρατήσει στη ζωή και θα τον απαλλάξει απο την αρρώστια? Φαντράζομαι ότι θα επιλέξετε το δεύτερο. Γιατί όμως σε αυτή εδώ την περίπτωση τον δικό σας άνθρωπο (κόμμα) τον σκοτώνετε (δια της μη ψήφου σας) για να τον απαλλάξετε από την αρρώστια του (ηγεσία του), ενώ μπορείτε να τον κρατήσετε ζωντανό (δια της ψήφου σας) και να τον πάτε στο γιατρό (θέμα ηγεσία) για να θεραπευτεί τελικά(αλλάξει ηγεσία)και να απαλλαγεί από την αρρώστια του (σημερινή ηγεσία)?
Ας λογικευτούμε όλοι λοιπόν.

x.k. είπε...

Λυπαμαι αλλα το πασοκ δεν ειναι πια εδω ανηκει ολοκληρωτικα στους κρατικοδιαιτους διεφθαρμενους διπλοθεσιτες ρουσφετολογους κ.α κατι προσπαθησε να κανει ο Γαπ και απο τρικλοποδια στην τρικλοποδια ηρθε και η ανατροπη του.Ας το χαιρεται η ομαδα του Βενιζελου.Οταν αναλαβει παλι ο Γαπ θα ξαναψηφισω Πασοκ ,τωρα απλα αποχη.gap keep walking.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο ακριβώς θα αναγεννήσεις στις 18/6 αγαπητε 15.27? Αυτό που θα έχεις "σκοτώσει" μια μέρα πριν? Υπάρχει παρόμοιο γεγονός στην ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως να ρίχνουν ένα κόμμα στα τάρταρα τη μια μέρα και την άλλη μέρα αυτοί οι ίδιοι που το σκότωσαν, το τιμώρησαν, το εγκατέλειψαν (όπως θες πέστο) να διεκδικούν το δικαίωμα να το....αναγεννήσουν? Αν ξέρεις κάτι ανάλογο, σε παρακαλώ πες μου το κι εμένα για να το ξέρω!
Όχι φίλε μου, τη Δευτέρα το πρωί απλώς θα πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου (μπορεί και να τις έχεις κάνει ήδη βεβαίως) ανάμεσα σε συριζα, Κουβέλη και οικολόγους. Το ΠΑΣΟΚ αν δεν το ψηφίσεις (όχι μόνο εσύ αλλά τουλάχιστον αυτοί που το ψήφισαν τον Μάιο), να το ξεχάσεις, δεν θα υπάρχει στο μέλλον και αν υπάρχει θα έχει ποσοστά ανάλογα της...ανταρσύα, δε θα αναγεννηθεί ποτέ ξανά. Αν πάλι θέλεις πραγματικά να το αναγεννήσεις τότε πρέπει να το ψηφίσεις για να υπάρχει τη Δευτέρα το πρωί και τότε μπορείς να διεκδικήσεις και να αποκτήσεις το δικαίωμα της αναγέννησείς του. Τώρα στα δύσκολα σε χρειάζεται να σταθείς δίπλα του για να κρατηθεί ζωντανό και να
βρει τις δυνάμεις εκείνες που θα του επιτρέψουν να αναγεννηθεί. Τα 2.5 αυτά δύσκολα για σένα (και για όλους μας βεβαίως) χρόνια, αυτό δε σε εγκετέλειψε, στάθηκε δίπλα σου , με τα λάθη του, με τις παραλείψεις του, με τις αδυναμίες του...ναι! να το παραδεχτώ αλλά σε κράτησε όρθιο και ζωντανό, εσύ τώρα γιατί το εγκαταλείπεις στα δικά του δύσκολα? Μου θυμίζεις το κόμμα του πρώην κουρασμένου που στα δύσκολα εγκατέλειψε τη χώρα και τώρα που τα πράγματα είναι βολικά γι' αυτό θέλει να γυρίσει για να...την αναγεννήσει. Στα δύσκολα γιατί τελικά όλοι εξαφανιζόμαστε, ενώ στα εύκολα είμαστε όλοι εκεί παρόντες?

Ανώνυμος είπε...

και γω πριν τις εκλογές της 6ης μαίου έλεγα τα ίδια που λένε κάποιοι σύντροφοι υπέρ του πασοκ. και πήγα και ψήφισα και νομίζω ότι επηρέασα και καμιά δεκαριά ανθρώπους. δυστυχώς σήμερα μετά τα όσα λέει και κάνει ο βενιζέλος και η ομάδα του καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πασοκ και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η πάρτυ τους. ε λοιπόν εγώ δεν τους ξαναψηφίζω. αποχή την κυριακή και τα λέμε από δευτέρα. τώρα αν αυτό σημάνει το τέλος του πασοκ; θα φτιαχτεί κάτι νέο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς. σε αυτό θα είμαστε πρωταγωνιστές. έτσι θα τιμήσουμε το πασοκ των ονείρων μας

Ανώνυμος είπε...

http://img.ly/jxJz

για να μην ξεχνιόμαστε. αυτοί είναι που θέλουν να τους ψηφίσουμε. οι πραξικοπηματίες του ιουνίου και του οκτωβρίου. με ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

14.47
Δες αυτό
http://sotiras.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7540.html

18.03
Διάβασε αυτό
http://sotiras.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7540.html

Διαβάστε όλοι σας αυτό:
http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7938.html
Όταν το διαβάσετε αυτό, σας παρακαλώ απαντήστε μου.
1. Είναι και αυτός του Βενιζέλου?
2.Υπάρχει ακόμα αμφιβολία ότι τελικά ο ΓΑΠ προδόθηκε και ανατράπηκε από τους δικούς του?
Το φωνάζω καιρό τώρα ότι οι προδότες και οι ανατροπείς του ΓΑΠ είναι οι δικοί του (Σακοράφες, Δημαράδες, Οικονόμου, Παπαχρήστοι, Κατσέλες, Βουδούρηδες, λογογράφοι κτλ)αλλά φωνή βοώντως εν τη ερήμω, αυτιά ερμειτικά κλειστά, κεφάλια από μπετόν. Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.
Αγαπητοί ΓΑΠικοί συνέλθετε και δείτε επιτέλους την ωμή αλήθεια που λέει ότι ο ΓΑΠ ανατράπηκε από τους δικούς του ανθρώπους. Αυτοί πρώτα απ' όλα φίλοι μου είναι οι εχθροί και οι προδότες του ΓΑΠ και πρέπει να τους τιμωρήσουμε, να τους αποδυναμώσουμε, να τους κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να τους στείλουμε από κει που ήρθαν. Βέβαια αυτούς τους βολευει ο αποπροσανατολισμός σας που βλέπετε αλλού τους προδότες του ΓΑΠ που και τυχών ψηφαλάκια παίρνουν από σας και νοιώθουν μια χαρα που σας ξεγέλασαν ¨κρυπτόμενοι" πίσω από άλλους για να μη φανεί η δική τους προδοσία. Μην τους κάνετε το χατήρι, ξεμπροστιάστε τους για χάρη του ΓΑΠ, για χάρη της παράταξης εντέλει. Μην πείτε μετά ότι δεν ξέρατε, τώρα έχετε κι εσείς ένα στοιχείο που το αποδεικνύει αυτό που εγώ φώναζα τόσο καιρό και σεις με λοιδορούσατε ότι ήμουνα εγκάθετος του ΒΒ. ΄Εχετε την επιστολή του ίδιου του λογογράφου του ΓΑΠ που τον ¨δίνει" τόσο ωμά τόσο αδιάντροπα τώρα ενώ πριν λίγο καιρό υποτίθεται ότι τον στήριζε, συμφωνούσε μαζί του και του έγραφε και τους λόγους του. Πόση άλλη προδοσία θέλετε να δείτε ακόμα?

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε Αλεκο γειασου.

Δεν με ξερεις ουτε σε ξερω. Παντα διαβαζω αυτα που γραφεις γιατι και εγω περπατω πλαι σου με τις ιδιες σκεψεις και προβληματισ μους. Διαβαζοντας και χωρις να δω το ονομα σου, ειπα στον εαυτο μου, δεν μπορει να ειναι αλλος απο τον Αλεκο. Σε ευχαριστω συντροφε, με συγκινησες.Μπορει να μην ζω στην Χωρα μου, αλλα φερνω την Ελλαδα μεσα μου με αγωνες απο το ΠΑΚ στο ΠΑΣΟΚ.Να εισαι καλα και να εχεις παντα υγεια.

Ενας Ελληνας της Διασπορας

Τοροντο 14-06-12

Ανώνυμος είπε...

Είναι και ο κουμπάρος μου φίλε, συγχαρητήρια, είστε δυο- τρεις, μπορεί και χίλιοι δέκα τρεις...Σαφώς και έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ και πάλι, δικαίωμα σας, δε σας το απαγόρεψε κανείς. Α, για να ,η ξεχάσω, αυτόν το 81 τον πήρε ο πατέρας του και τον πήγε μέχρι το...Καστρί,να χειροκροτήσουν τον Ανδρέα. Τώρα βέβαια του είπα, αν είναι, να πάρει στην πλάτη την κορούλα του και να πάνε να χειροκροτήσουν τον Τσίπρα... Γιατί, του είπα κάτι κακό;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Ο "μαλάκας" που νομίζει ότι οι άλλοι είναι σαν κι αυτόν και γράφει βρισιές, δεν φιλοξενείται εδώ !

Ανώνυμος είπε...

14/6/12 19:23 Δεν κατάλαβα ζητάς επιβεβαίωση?Κανείς δεν είναι τέλειος.

Ανώνυμος είπε...

Εχω γράψει και άλλοτε,οτι το
ΠΑΣΟΚ είναι ιδέα.
Οσοι ,μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι (και το δέχομαι),πρέπει να το σκεφτούν πολύ,πριν το τιμωρήσουν.
Τα πρόσωπα δεν παιζουν καμμιά αξία.Σήμερα είναι,αυριο ΟΧΙ.
Ψηφίζουμε την ΑΞΙΑ,την ΙΔΕΑ.
Σας παρακαλώ,σαν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ,χωρίς ιδιοτέλεια,να το ξανασκεφτείτε,όσοι έχουν αποφασίσει για κάτι άλλο.
Αφού το ξεζουμίσαμε,τώρα το πετάμε..
Δυστυχώς,είδαμε ότι αυτοί που το απομυζούσαν ,χρόνια ολόκληρα,επειδή τους πήραν τα κουτάλια, πέταξαν αλλού να φάνε..

Ευάγγελος είπε...

Προσπαθώ να σταθώ μ' ένα στοιχειώδη σεβασμό στο χώρο εκφράζοντας τίς απόψεις μου αντιλαμβανόμενος την "ευαισθησία" του μέσου επικοινωνίας. Αυτό το επισημαίνω, γιατί δεν σχολίασα ποτέ ανώνυμα κι ούτε σκοπεύω να το πράξω απόψε, εφόσον αποφάσισα να διατυπώσω μια - δυο σκέψεις απ' αυτόν τον χώρο που συστηματικά τον παρακολουθώ. Παρακολουθώ και τον azap, που τον συνάντησα σχετικά πρόσφατα -είναι τόσο χαοτικό το διαδίκτυο! Σχολίασα και την ανάρτησή του, από την οποία αναδυόταν εύγλωττα κι η συνασισθηματική του φόρτηση κι ο αυθορμητισμός του. Για την ταμπακιέρα, αυτό θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι διανύουμε από καιρό μια περίοδο εξαιρετικής σημασίας για μας και την πατρίδα μας. (Στο μας περιλαμβάνω και τα παιδιά μας που ανερυθρίαστα με την πρώτη ευκαιρία τα προτάσουμε, επειδή νοιαζόμαστε λέει για το μέλλον τους). Θεωρώ ότι σ' αυτή τη συγκυρία κι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με την πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κι όλο αυτό το αλαλούμ με το καθημερινό μπιζάρισμα δηλώσεων κι αντιδηλώσεων του Τσίπρα και των διαφόρων στελεχών του κόμματός του, θα πρέπει, όσοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμβάλει από την πλευρά του στην υπέρβαση αυτής της κρίσης, να του δώσει την ευκαιρία. Προσωπικά εκτιμώ ότι έχει και τη γνώση και τα στελέχη γι' αυτό το έργο. Το δυστύχημα είναι ότι ακόμα και τώρα που επικρατούν αυτές οι πολωτικές συνθήκες, δυο μέρες πριν από τις πιο κρίσιμες εκλογές, εξακολουθεί να διακατέχει πολλούς ακόμα το ΠΑΣΟΚικό σύνδρομο της αυτοκαστροφικής προσωπικής κριτικής, του αυτομαστιγώματος και της εσωστρέφιας. Δεν βρισκόμαστε στις αίθουσες της Κωλέττη και της Σολωμού, τα χρόνια έχουν περάσει και θα πρέπει τα προτάγματά μας να είναι πλέον διαφορετικά, ευρωπαϊκά, οικουμενικά. Νομίζω, ότι αυτά τα δυο χρόνια θα πρέπει να έχουν προσφέρει ευκαιρίες για πολλά συμπεράσματα κι αυτοκριτική -για όσους είχαν το θάρρος φυσικά. Οι παρέες, οι ομάδες κι ίντρικες κυκλωφορούν στο DNA κάποιων καρεκλοκένταυτων κομματόσκυλων, δεν αφορούν όμως τον "απλό" κόσμο, που πίστεψε κι ακολούθησε επί τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και το Βαγγέλη Βενιζέλο. 'Ολοι αυτοί οι "κομματικοί", λοιπόν, που παρήλαυναν κάθε τρεις και λίγο από τις κρατικές θέσεις κι αξιώματα, αντί να λύσουν τις διαφορές τους από χρόνια δημόσια μέσα στα συνέδρια ή δεν ξέρω πού αλλού, τις έκρυβαν κάτω απ' τα χαλιά και τα πατάκια, έκαναν την εσωκοματική τους αντιπολίτευση στα μουλωχτά κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αυτοί είναι που πιο πολύ με το βίο και την πολιτεία τους έχουν πληγώσει κι έχουν απογοητεύσει τον κόσμο που εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ. Ναι, ο κόσμος έχει αλαφιάσει από τα μέτρα και τους φόρους, δεν ξέρει πού του παν' τα τέσσερα, όμως δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο γι' αυτό. Υπάρχει τ΄σοη σπέκουλα και παραπληροφόρηση, εδώ η μεταπολίτευση μας λένε στα ίσια ότι άρχισε το '81 (για να την αμαυρώσουν φυσικά) κι η διακυβέρνηση του τόπου από τις 4 Οκτωβρίου του 2009! Κι υπάρχουν τόσοι πολλοί που υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και αντιπαρατίθενται και μιλούν και "σκοτώνονται" μεταξύ τους για χίλιους δυο άλλους λόγους κι όχι για στοιχειώδη πολιτικά ζητήματα ουσίας. Βαρέθηκα, συγγνώμη αλλά βαρέθηκα. Κήρυγμα ή τον έξυπνο δεν θέλω να κάνω, αλλά αν κάποιοι είναι ακόμα "μακρά νυχτωμένοι" κάποιοι άλλοι, λίγοι έστω τώρα, επιμένουν να περιμένουν το ξημέρωμα και να ονειρεύονται πέρα από πρόσωπα, καρέκλες κι αξιώματα. Ευχαριστώ για την υπομονή, καλή σας νύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Ομαδική παράκρουση ή τίποτε άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πας να σε κοιτάξει κανένας ψυχίατρος ρε άρρωστε.

Ανώνυμος είπε...

To ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που όσο καμία άλλη έφερε πρόοδο και μεγάλες αλλαγές στη χώρα αλλά και που βαρύνεται και αυτή με τα λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, είναι η πολιτική δύναμη που όσο καμία άλλη εγγυάται την υπέρβαση των σφαλμάτων που κάναμε τις προηγούμενες δεκαετίες, υποστηρίζει σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου .

Πιο αναλυτικά, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, κατηγορεί τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ότι αποτελούν δύο όψεις του ίδιου, συντηρητικού, νομίσματος καθώς θεωρούν ότι το πρόβλημα της χώρας «δεν ήταν η κατάντια του 2009» αλλά το Μνημόνιο του 2010.

Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια «καμουφλαρισμένη εκδοχή των νοσηρών φαινομένων καιροσκοπισμού και δημαγωγίας» που ζήσαμε κατά κόρον τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Για τον κ. Σαμαρά αναφέρει ότι οι ευθύνες του είναι «τεράστιες, ιστορικών διαστάσεων». Επισημαίνει ότι η πελατειακή διόγκωση του κράτους και της σπατάλης, βρήκε το απώγειό της στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίζεται την υπογραφή του Μνημονίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν και δεν είναι πανάκεια αλλά μια σωτήρια λύση ανάγκης και ένα βήμα πριν το γκρεμό.

Προσθέτει ότι το Μνημόνιο θα μπορούσε να είναι καλύτερο αν υπήρχε άλλος συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Ήθελα μέσα σε μία τετραετία να αλλάξω συθέμελα την Ελλάδα, αλλά η ιστορία μου επιφύλαξε έναν άλλο ρόλο, να παλέψω ώστε η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Και αυτή την ευθύνη την ανέλαβα με όποιο προσωπικό ή πολιτικό κόστος», αναφέρει.

Αρνείται ότι το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ποτέ «λαγούς με πετραχήλια, όπως κάνουν άλλοι σήμερα» ενώ χαρακτηρίζει «παρεξηγημένη» ή και «επίτηδες διαστρεβλωμένη» τη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Εξηγεί ότι κατέστησε σαφές στους εταίρους μας στην ΕΕ, ότι πρέπει να μας δώσουν χρόνο και την απαραίτητη προστασία από τις αγορές κάτι που όμως δεν έγινε

m

Ανώνυμος είπε...

17.19/17.25# Aυτο ακριβως λεμε ολοι και απ'οτι καταλαβα ΟΛΟΙ ψηφισαν Πασοκ αλλα διαμαρτυρωντε και οχι αδικα για τις πραξεις και τα λεγομενα του σημερινου Πασοκ και βεβαια τις υβρεις αρκετων Πασοκων ''Υποστηρικτων'' του ΒΒ (για μενα ολοι πρεπει να ειναι Πασοκ). Και λεμε παραμονες εκλογων δεν επρεπε,
1.Θα κανω λογιστικο ελεγχο την περιοδο ΓΑΠ
2. Σιγα τα αιματα, για να σγαξεις καποιον πρεπει να εχει αιμα.
3.Το βραδυ τις 17ης θα φερω τα πανω κατω το Πασοκ και ορισμενοι ευλογα λενε!! θα ειναι και η απομακρυνση του ΓΑΠ του Ραγκουση του Μοσιαλου και αλλων ικανων στελεχων???
4. Διαλυση ολων των οργανων του κομματος.
5.Εξαφανηση ολων των στελεχων απο το πολιτικο προσκηνιο σαν να μην υπαρχει κομμα.
6.Απαγορευση οποιασδηποτε αναφορας το ονοματος Παπανδρεου.
7.Ευθειες βολες στον ΓΑΠ σε καθε ευκαιρια και περιπτωση.
8.Οιλιγοι που παρουσιαζονται στο γυαλι και βριζουν οι αντιπαλοι τον ΓΑΠ δεν βγαζουν αχνα συμφωνοντας απολυτα.
9.Τα λεφτα υπαρχουν εχει και συνεχεια αλλα ενω οι αντιπαλοι (λογικα) το αποκρυβουν, οι δικοι μας κανουν το ιδιο και προχωρουν και παραπερα καταλογιζοντας στους αντιπαλους οτι λενε ψεμματα οπως ο Παπανδρεου.
10.Απαιτηση λεει πολλωνβ στελεχων στην Αχαϊα να μην ειναι στις λιστες ο ΓΑΠ ο ''εγκληματις" ο ''Προδοτης'' ενω οι αλλοι ανεχονται τον Κουρασμενο τον πραγματικα καταστροφεα της Ελλαδας.
Μπορουμε να παραθεσουμε ενα σωρο λαθη που επρεπε να ειχαν αποφευχθει γιατι επρεπε να γνωριζουν οτι υπαρχει ενας πολυ μεγαλος αριθμος ψηφοφορων που πιστευει στον Παπανδρεου και τον διωχνουν με αυτες τις συμπεριφορες. Εγω προσωπικα προσπαθω να το σταματισω αυτο αν ειναι δυνατον αφου ειμαι ενας απλος πολιτης αλλα πιστευα οτι καποιος διαβαζει και θα κανει κατι αλλα δυστηχως δεν εκαναν τιποτα και συνεχιζουν το λαθος.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοι που δηλωνουν με περισση αγανακτηση οτι θα εγκαταλειψουν το τρενο ειναι φιλε μου ανθρωποι που εκμεταλλευτηκαν τον χωρο μας,και εσενα για προσωπικο οφελος.Ολοι στις μικρες κοινωνιες που ζουμε τους ξερουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Βαγγέλη Βενιζέλο που είναι αποφασισμένος να θέσει τέλος σε όλες εκείνες τις πρακτικές και συμπεριφορές που έκαναν το Κίνημα αντιπαθέστατο στον λαό! Μπράβο στον Βαγγέλη που θα καθαρίσει το ΠΑΣΟΚ από όσους το διέσυραν και το μόλυναν! Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η τραυματισμένη σχέση του Κινήματος με την πλειοψηφία του κόσμου.

Έξω τα λαμόγια, έξω όλα τα παρασυστήματα των κηπουρών και λοιπών απίθανων τύπων που διέλυσαν το κόμμα!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης και η συμμορία του που κατέστρεψαν το κόμμα πρέπει να αποσυρθούν από την πολιτική ζωή του τόπου. Αρκετό κακό έκαναν στον τόπο. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΟΥΔΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρείσμός και τα παράγωγά του τελειώσαν οριστικά!! Το βαθύ ΠΑΣΟΚ τελείωσε οριστικά!! Ας πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο θα καταστραφούν σίγουρα. Βενιζέλο δαγκωτό την Κυριακή στις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν προσπάθησε να κάνει ο ΓΑΠ! Ο ΓΑΠ στηρίχθηκε λυσαλλέα από το βαθύ και καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 βρίζοντας και λοιδωρόντας τον Βενιζέλο! Δεν τα ξεχνάμε αυτά! Αυτοί τον κατέστρεψαν όμως και αυτοί είναι που τον μισούν περισσότερο! Ο ΓΑΠ λαϊκισε, είπα χοντρά ψέμματα και απλά έχασε. Ας πρόσεχε. Δεν του φταίνε αυτοί που ήρθαν για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα! Καταστροφικός ο ΓΑΠ, διέλυσε ό,τι απέμεινε δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

τώρα δηλαδή μετά από τα τελευταία 5 μηνύματα του βενιζελικού ενταντίον του γιώργου νομίζεις ότι θα πάμε να ψηφίσουμε πασοκ; και μη μου πει κανείς ότι είναι προβοκάτορας αυτός που τα γράφει. όλα αυτά και άλλα χειρότερα λένε καθημερινά οι άνρθωποι του βενιζέλου.
σύντροφοι πάρτε το χαμπάρι. ή ο βενιζέλος θα φύγει την κυριακή ή το πασοκ τέλος. τόσο απλά

Ανώνυμος είπε...

13.32# Να ρωτησω τον λαο μας Αλεκο που ειναι εδω και ειναι Πασοκ.
Αλεκο, αν εσυ διαβαζες αυτα που εμεις διαβαζουμε σε ολα σχεδον τα μπλογκς και ενω η Ιπποκρατους τα γνωριζει και δεν αντιδρα, τι θα εκανες?? θα πηγαινες να τους ψηφισεις?? Ποση προσπαθεια εκαναν αρκετοι εδω μεσα να κατευνασουν τα αντιΠαπανδρεϊκα παθη του 2007?? Αρκετοι λεψ εγω, και ειδες?? οχι μονο δεν σταματησαν αλλα επιστρεφουν δρυμητεροι. Ε! λοιπον θα παω να φηφισω Πασοκ αλλα στο ψηφοδελτιο τελικα θα γραψω με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ''ΓΑΠ'' κατι που επεκρινα οταν αρκετοι το πλασαριζαν σαν ιδεα στα διαφορα μπλογκς. Κοιτα φιλε Αλεκο τι μας επιφυλασσουν οι ''Βενιζελικοι'', μας λενε αν δεν μας αρεσει να καθομαστε να βριζουν τον ΓΑΠ και να του φορτωνουν ολα τα λαθη και τις αμαρτιες ακομη και του Καραμανλη, τοτε να παμε στον Συριζα. Μας εχουν ηδη βγαλει κοκκινη καρτα Αλεκο. Ειναι για κλαματα οι ανθρωποι. Αν καποιος συνεργατης απο Ιπποκρατους διαβαζει ειδικα τα φιλικα προς το Πασοκ μπλογκς του κανω εκκληση να κανει μια παρεμβαση και να ακυρωσει ολα αυτα και οτι δεν τα υιοθετει διαφορετικα θα χασουν παρα πολλους ψηφους. Σας το λεω εγω που εχω δικυς μου ανθρωπους που προσπαθησα μερες τωρα να τους πεισω να ψηφισουν για ειμαστε εδω και ημαστε Πασοκ αλλα δεν μας αφηνουν ουτε να ειμαστε εδω, ουτε εκει αλλα ουτε και Πασοκ, δεν μας θελουν καλε μου Αλεκο.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Λούλης: Οσοι ψηφίσουν την απαξιωμένη Ν.Δ. θα... κρατάνε τη μύτη τους
Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης και επικοινωνιολόγος του Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζει «απαξιωμένο κόμμα» τη Νέα Δημοκρατία, αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά «τον πιο αντιδημοφιλή ηγέτη της Μεταπολίτευσης» και εκτιμά ότι όσοι ψηφίσουν «την πολιτικά ημιθανή Ν.Δ.» θα το ...........
κάνουν «κρατώντας τη μύτη τους»!
Ο Γιάννης Λούλης καταθέτει αυτές τις απόψεις σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ημερησία» σε έναν δεκάλογο, όπως τον αποκαλεί, για τις επερχόμενες εκλογές στον οποίο συνοψίζει ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Κατά τη γνώμη του τα δυο «κατεστημένα» κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραμένουν απαξιωμένα στη συνείδηση των πολιτών.
«Αυτοί που θα επιλέξουν τη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να αυξήσει αρκετά τα ποσοστά της, θα το κάνουν «κρατώντας τη μύτη τους». Με δυο λόγια, ακόμα και αν έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ., μετεκλογικά θα διαθέτει ένα ιδιαίτερα εύθραυστο ποσοστό και τον πιο αντιδημοφιλή ηγέτη ενός νικηφόρου κόμματος κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης» γράφει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.:
«Είναι φανερό πως βιώνουμε μια προεκλογική εκστρατεία όπου όλες οι πλευρές επενδύουν σε φορτισμένα αρνητικά συναισθήματα και έωλες υποσχέσεις. Ειδικά η Ν.Δ. έχει σπρώξει στα άκρα την κινδυνολογία της, με αποκορύφωμα τη θλιβερή διαφήμιση με τα παιδιά, που επενδύει στον πρωτόγονο φόβο των λίγων, ενώ θα έπρεπε να καλλιεργείται χαμηλότονα η εύλογη ανησυχία των πολλών».
Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λούλης εκφράζεται θετικά:
«Ο άλλος πόλος (ο ΣΥΡΙΖΑ) προκαλεί ανασφάλεια, έστω κι αν ως εικόνα, είναι ο μόνος που διαθέτει, λόγω της ηγεσίας του, αίσθηση φρεσκάδας σε ένα κατάκοπο παραδοσιακό κομματικό σύστημα. Μετεκλογικά ο Τσίπρας είχε ισχυρό αέρα στα πανιά του. Εάν πρόβαλλε ένα μετριοπαθές κεντροαριστερό προφίλ και εάν δεν δημιουργούσε αμφιβολίες για το πώς θα διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., θα επικρατούσε άνετα στις εκλογές. Τούτο δε συνέβη. Διότι προφανώς δεν επιθυμεί στην συγκεκριμένη συγκυρία να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και να υποστεί το αναπόφευκτο και βαρύ κόστος».
Ο επικοινωνιολόγος αποκαλεί τις εκλογές της 17ης Ιουνίου εκλογές «φόβου»:
«Οι προηγούμενες εκλογές ήσαν πρωτίστως «εκλογές οργής» κατά των δυο «κατεστημένων» κομμάτων. Αυτές είναι «εκλογές φόβου». Κρίσιμοι ψηφοφόροι κατευθύνονται κυρίως από τον φόβο μήπως βρεθούμε εκτός Ευρώ. Οι ψηφοφόροι είναι όντως φοβισμένοι. Αν και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η χώρα θα παραμείνει στο Ευρώ (εκφράζοντας στην ουσία μια ευχή), ταυτόχρονα η πλειοψηφία τους εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει (εκφράζοντας έτσι την πραγματική ανησυχία του). Αυτός ο φόβος έχει αναστήσει μια πολιτικά ημιθανή Ν.Δ.».
Τέλος, προβλέπει ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές δεν θα σταθεί για καιρό:
«Οι όποιες επιλογές του εκλογικού σώματος, δεν θα διαμορφώσουν ένα σταθερό πολιτικό τοπίο. Το όποιο σκηνικό που θα προκύψει, θα είναι βραχύβιο. Κόμματα όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξουν συθέμελα (κάτι αμφίβολο) θα κλείσουν γρήγορα τον κύκλο τους. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αν αποβάλλει τις ακραίες πλευρές του (κάτι όχι εύκολο), μπορεί όντως να γίνει καταλύτης γενικότερων αλλαγών. Πριν δηλαδή βουλιάξει όλο το κομματικό σύστημα. Και μαζί του, πιθανώς και η ίδια η χώρα«.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10.30 (από )17.19/17.25
Τα δέχομαι αυτά που γράφεις, άλλωστε πρέπει να λέγονται όλα και να μην κρύβεται τίποτα κάτω από το χαλί όπως γινότανε παλιά. Αν συνέχιζα τα σχόλιά μου ίσως να έφθανα ακριβώς στις ίδιες με τις δικές επισημάνσεις οι οποίες προφανώς και πρέπει να συζητηθούν όταν θα έρθει η ώρα τους (όσο γίνεται πιο γρήγορα και πάντα όχι σε προεκλογική περίοδο ή περίοδο ακυβερνησίας) και να δοθούν λύσεις με βαθιές τομές και όχι να ξανακρυφτούν πάλι (όπως έγραψα και πιο πάνω) κάτω από το χαλί. Για να γίνει όμως αυτό (η συζήτηση, η ανάλυση, οι λύσεις, οι βαθιές τομές κτλ και εντέλει η αναγέννηση ) πρέπει να υπάρχουν δυο δεδομένα: 1ον Να υπάρχει κόμμα και 2ο να υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό ικανό για να παλέψει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δε γίνεται να υπάρχει το ένα δεδομένο χωρίς το άλλο φίλε μου. Δεν γίνεται να υπάρχει μόνο το ένα χωρίς το άλλο! Θα σου το εξηγήσω καλύτερα για να καταλάβεις τη σκέψη μου. Πες ότι γίνονται οι εκλογές την Κυριακή και το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζεται ακόμα περισσότερο απ΄ ότι στις προηγούμενες εκλογές και το ποσοστό του πέφτει ακόμα περισσότερο. Τι φαντάζεσαι εσύ ότι θα γίνει? Σα να μη συμβαίνει τίποτα, τη Δευτέρα το πρωί (ή τέλος πάντως τις επόμενες μέρες) θα αρχίσει να αναγεννιέται ως δια μαγείας? Όχι καλέ μου φίλε, το αντίθετο θα γίνει. Επιμένω λοιπόν ότι όλοι όσοι αισθάνονται κοντά στο κόμμα αλλά βλέπουν να γίνονται σφάλματα, παραλείψεις, αδικίες κτλ. πρέπει να του δώσουν την ψήφο τους την Κυριακή αλλά με κριτική διάθεση πάντα και όχι εφησυχασμό. Όταν λέω κριτική διάθεση, εννοώ ότι από τη Δευτέρα πρέπει να απαιτήσουν όλα τα στελέχη που θέλουν να αλλάξουν και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα με έντονο τρόπο όχι μόνο τα στελέχη αλλά και η βάση άμεσα αλλά και έμεσα δια της ψήφου της, να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, να διορθωθούν αδικίες και να μην επιτρέψουν σε κανένα να επιβάλλει τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις απριόρι, από τη στιγμή που αυτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις εξυπηρετούν μόνο μια κλειστή ομάδα και βγάζει απ’ έξω ικανούς και αξιόλογους ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί είναι εκτός της κλειστής ομάδας. Πρέπει λοιπόν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να είναι παρόν αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που αν δει αδικίες, προσωπικές φιλοδοξίες, κακίες, εμπάθειες κτλ να τις σταματήσει και να τις εμποδίσει. Να επιβάλλει και να διεκδικήσει τη ρήξη του με αυτούς τους στόχους και με αυτές τις φιλοδοξίες αποδυναμώνοντας ή και γιατί όχι απομακρύνοντας τους επίδοξους για την πάρτη τους και την παρέα τους φιλόδοξους.
(συνεχίζω)

Ανώνυμος είπε...

Είχα πολλά χρόνια να συγκινηθώ με ένα κείμενο και μου συνέβη με τούτο. "Προσγειώθηκα" με κάποια από τα σχόλια που διάβασα στη συνέχεια που είτε είναι "μεθοδευμένα", είτε κινούται από... προσωπολατρεία. Τα προσπερνώ, όμως, και ενώνω τη φωνή μου με το συγκλονιστικό κείμενο και τον τίτλο μου: Είμαι εδώ κι είμαι ΠΑΣΟΚ. Και θα είμαι ΠΑΣΟΚ, ακόμη και όταν τύποις δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)
Αν πάλι κάποιες απόψεις και ιδέες από αυτές που θα προταθούν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε το ανθρώπινο δυναμικό του κόμματος (από τα στελέχη του μέχρι τη βάση του) μπορούν να τις διορθώσουν προς το καλύτερο, να τις στηρίξουν, να τις εμπλουτίσουν και στη συνέχεια να φροντίσουν για να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό. Το ξέρω κι εγώ όπως και συ καλέ μου φίλε ότι έχουν γίνει λάθη και μάλιστα μεγάλα και σοβαρά και θέλω κι εγώ με τις πολύ μικρές μου δυνάμεις να συμβάλλω για να διορθωθούν και να εξαλειφθούν. Νοιώθω λοιπόν την ανάγκη ότι πρέπει να είμαι κι εγώ παρόν για να έχω στο μέλλον το δικαίωμα να κρίνω, να κατακρίνω, να εμποδίσω να αποτρέψω κτλ από τη μια και από την άλλη να επικροτήσω, να πω τη γνώμη μου, να βοηθήσω κτλ για να ξαναγίνει η παράταξη υγιής, σύγχρονη και ικανή να στεγάσει όλα τα ικανά και σωστά στελέχη της χωρίς διαχωρισμούς, μίση και αδικίες. Βαρέθηκα και με κούρασαν τα φίλα πυρά, τα συντροφικά μαχαιρώματα, τα στρατόπεδα, οι ταμπέλες, οι καιροσκοπισμοί. Πρέπει λοιπόν όλοι αυτοί που εκφράζουν και προωθούν όλα αυτά να αποδυναμωθούν ή και γιατί όχι να απομακρυνθούν, αυτοί όμως, όχι εμείς, γιατί αυτοί είναι το ΅ξένο σώμα΅ στην παράταξη που της αλλοιώνει τη φυσιογνωμία και όχι εμείς που θέλουμε να αποκτήσει την πραγματική, την αληθινή της φυσιογνωμία. Θέλω όλα αυτά να τελειώσουν σύντομα. Αυτά είναι που έφεραν αυτή την παρακμή και το μαρασμό στο κόμμα και μόνο αν είμαι παρόν μπορώ να ελπίζω ότι μπορώ να ενώσω τις απειροελάχιστες δυνάμεις μου με τις δυνάμεις των όλων εκείνων που αγαπούν αυτό το κόμμα και θέλουν να ξαναποκτήσει την πραγματική του ταυτότητα και ιδεολογία, τον αληθινό του προσανατολισμό . Αν είμαι απών, τι μπορώ να κάνω? Ε! λοιπόν θα πράξω αυτό που πιστεύω, δηλαδή θα είμαι παρόν. Διάβασα σήμερα το μήνυμα του ΓΑΠ και πείστηκα ότι πράττω το σωστό
13.32
Διάβασε και το δικό μου μήνυμα. Ακόμα καλύτερα διάβασε το μήνυμα του ΓΑΠ. Θα το βρεις στην προσωπική του ιστοσελίδα. Γιατί κολλάς με τα μηνύματα των ανεγκέφαλων?

Ανώνυμος είπε...

18.00# Διαβασα ολα τα σχολια και τις απαντησει που εδωσε ο ενας στον αλλο σε αυτη την αναρτηση και εχω να κανω 3-4 παρατηρησεις.
1, Προσοχη να μην προσπαθησουν να τα διρθωσουν τα λαθη με αλλα λαθη.
2, Ανεγκεφαλοι βεβαια υπαρχουν αλλα απο την στιγμη που υπαρχουν θα επρεπε το επισημο Πασοκ να διαλυσει και να απομονωσει τετοιες συμπεριφορες κανοντας καποια επισημη κινηση οτι στεγαζει το Ολον Πασοκ και οχι μονο ενα μικρο Πασοκ.
3, Επρεπε να λαβουν σοβαρα υπ'οψιν το ρευμα που υπαρχει υπερ ΓΑΠ και να μην κανουν τετοιες κινησεις που θα απομακρυνουν ακομη περισσοτερο τους ψηφοφορους αγου οι ιδιοι αναμασανε σε καθε ευκαιρια το ''Λεφτα υπαρχουν'' και το ''καταστρεψαμε την Χωρα'' και εαν σωρο αλλα που βλαπτουν.
Το τελευταιο που δεν ξερω αν ειναι αληθηνο, φερνει το Πασοκ στις 9 μοναδες απο 13%, αρα κατι δεν παει καλα αφου αντι να συσπειρωνει αποσυσπειρωνει η τακτικη και η προεκλογικη καμπανια. Ευκολο να το ριξουμε παλι στον ΓΑΠ αλλα εγω λεω σαν εαν τριτο ματι οτι ειναι λαθος την στιγμη που οι αλλοι τον βασικο αιτιο των δεινων τον κατεβασαν στην πλατεια και χειροκροτει ακριβως επειδη υπαρχουν πολλοι Καραμανλικοι και θελουν να τους μαζεψουν. Συγνωμην που μπηκα στην μεση αλλα φοβαμαι η ζημια εγινε. Το μθνημα του ΓΑΠ το διαβασα και καλο θα ητανε να το διαβασουν και αντιπαλοι του Πασοκ αλλα οπως βλεπεις ουτε αυτο σταθηκε ικανο να αποτρεψει τους ανεγκεφαλους που λες οι οποιοι συνεχιζουν να διωχνουν κοσμο. Το επισημο Πασοκ ή δεν παρακολουθει και δεν ελεμβαινει ή παρακολοθει και για καποιον λογο αφηνει να εξελιχθει η κατασταση ετσι.

Ανώνυμος είπε...

09.05
Λες "Το μθνημα του ΓΑΠ το διαβασα και καλο θα ητανε να το διαβασουν και αντιπαλοι του Πασοκ αλλα οπως βλεπεις ουτε αυτο σταθηκε ικανο να αποτρεψει τους ανεγκεφαλους που λες οι οποιοι συνεχιζουν να διωχνουν κοσμο. Το επισημο Πασοκ ή δεν παρακολουθει και δεν ελεμβαινει ή παρακολοθει και για καποιον λογο αφηνει να εξελιχθει η κατασταση ετσι."
Συμφωνώ μαζί σου. Επομένως πια είναι η δική μας ευθύνη γι¨ αυτούς τους ανεγκέφαλους? Μα φυσικά να τους απομονώσουν οι υπόλοιποι που διαθέτουν μια στάλα μυαλό και να τους απομακρύνουν και όχι να τους δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτοί το παιχνίδι τους. Και πως θα γίνει αυτό? Δείχνοντάς τους ότι είναι η μειοψηφία και όχι η πλειονότητα μέσα στο κόμμα αν φυσικά ανήκουν όπως λένε και γράφουν σε αυτό (επέτρεψέ μου βέβαια να αμφιβάλλω ότι ανήκουν). Ξέρεις γιατί έχουν πάρει θάρρος? Γιατί νοιώθουν πλειοψηφία, βλέπουν τους άλλους να φεύγουν (αυτό άλλωστε πιθανόν και να θέλουν, θα τους το επιτρέψεις? εγώ πάντως όχι) και αυτό τους δίνει δύναμη να επιτίθενται με τόσο δρυμήτητα. Κάνω μια τελευταία παράκληση σε όλους εσάς που διαθέτετε λογική και έχετε εξοργιστεί με αυτούς: Ας ενώσουμε όλοι εμείς που αγαπάμε πραγματικά αυτό το κόμμα τις δυνάμεις μας για τους απομονώσουμε, ας τους αποδυναμώσουμε με την ψήφο μας στο κόμμα για να να ξανασταθεί όρθιο αύριο και να ξαναβρεί το κουράγιο και τη δυναμική που του πρέπει για να ξαναβγει πάλι μπροστά με ανθρώπους που του πρέπουν και του αξίζουν, μόνο έτσι όλοι αυτοί θα βγάλουν το σκασμό και θα κρυφτούν στα λαγούμια τους, εκεί δηλαδή που ανήκουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους δώσουμε τη δυνατότητα με ακόμα μεγαλύτερο θράσος να βγουν μπροστά για να διαλύσουν το κόμμα. Σκεφτήκατε ότι αυτός ίσως να είναι ο κύριος στόχος τους αλλά και ο βασικός σκοπός τους? Θα το επιτρέψουμε? θα τους δώσουμε την ικανοποίηση και θα τους "βοηθήσουμε" με τον τρόπο μας να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους? Μας εξωθούν με τον τρόπο τους στο να κάνουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούν και αυτό δεν είναι άλλο από το να διαλύσουν και να καταστρέψουν την παράταξη. Παίζουμε με λίγα λόγια το παιχνίδι τους χωρίς να το καταλαβαίνουμε και αυτοί τρίβουν τα χέρια τους. Τους βάζουμε πλάτη φίλοι μου, τους διευκολύνουμε. Μην τσιμπάτε, μην αποθαρρύνεστε, μην απογοητεύεστε, αυτό θέλουν αυτοί, ας μην τους κάνουμε αυτή τη χάρη, ας μην τους δώσουμε αυτή τη χαρά! Ξανασκεφτείτε το! Είναι σα να μπαίνει ο κλέφτης στο σπίτι σας και αντί να καλέσουμε την αστυνομία για να τον απομακρύνει και να τον συλλάβει, εμείς τρέχουμε να φύγουμε, το εγκαταλείπουμε και αφήνουμε τον κλέφτη να γίνει νοικοκύρης του σπιτιού αυτού που ανήκει σε μας. Θάρρος φίλοι μου και ψηλά το κεφάλι για να τους αντιμετωπίσουμε στα ίσα για να τους νικήσουμε και όχι με σκυμμένο το κεφάλι να αποχωρούμε ηττημένοι και ταπεινωμένοι. Είμαστε περισσότεροι, θα είμαστε νικητές αρκεί να μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Ή αυτοί ή εμείς νικητές. Ας διαλέξουμε λοιπόν να είμαστε εμείς οι νικητές, γιατί μας αξίζει και αυτή η νίκη! ! Καλή δύναμη σε αυτή τη….μάχη και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να μην εγκαταλείψουμε το μέτωπο, αρκεί να νιώσουμε τη δίκιο μας και τη δύναμή μας, στο χέρι μας είναι λοιπόν να τα καταφέρουμε αρκεί να το θέλουμε και το θέλουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

09.05
Γαπικά στελέχη και υποψήφιοι έχουν πάθει κυριολεκτικά κατάθλιψη γιατί βλέπουν τη γαπική βάση ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της να τους έχουν γυρίσει την πλάτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε ρίχνουν άκυρο είτε απέχουν από τις εκλογές είτε ακόμα ακόμα ψηφίζουν και άλλο κόμμα (!!!). Μου έλεγε χαρακτηριστικά ένα τέτοιο στέλεχος προχθές ότι δεν ξέρει τι να κάνει και πως να αντιδράσει και με παράπονο σχεδόν μου έλεγε "Μα τώρα που τους έχουμε ανάγκη, τώρα που χρειαζόμαστε τη στήριξή τους, αυτοί μας εγκαταλείπουν ενώ θα έπρεπε να είναι δίπλα μας, γιατί? δε θέλουν να παλέψουν μαζί μας, δεν μας θέλουν πια? γιατί μαζί με τα ξερά θέλουν να κάψουν και τα χλωρά? Τελικά πόσο φίλοι μας και δικοί μας άνθρωποι είναι αυτοί που με τον τρόπο τους ρίχνουν νερό στο μύλο των αντιπάλων μας τόσο των εσωκομματικών όσο και των εξωκομματικών? Αν δε μας δώσουν τώρα τη στήριξή τους για να δυναμώσουμε και να παλέψουμε μαζί για να κάνουμε το όνειρά μας, άρα και τα δικά τους όνειρα πραγματικότητα τόσο μέσα στην παράταξη όσο και στη χώρα, θα χάσουν μια μοναδική ιστορική ευκαιρία και αυτό δεν το αξίζουμε. Αυτό θέλουν? Ας επικρατήσουν λοιπόν οι άλλοι τόσο μέσα στην παράταξη όσο και στη χώρα αλλά να ξέρουν ότι η ευθύνη είναι δική τους, εμείς το πολύ πολύ να αποσυρθούμε αφού αυτό θέλουν πρώτα απ'όλα οι φίλοι μας κατά βάθος, με τη στάση τους!" Κραυγή αγωνίας, ακούει κανείς? Όλα τ' άλλα φίλε μου που γράφεις, μπορούν να διορθωθούν και να αλλάξουν άρδην μέσα στο κόμμα αρκεί να επικρατήσουν και να δυμαμώσουν αυτοί που έχουν και τις ικανότητες και λογική να τα αλλάξουν και να τα διορθώσουν. Τώρα το κόμμα πέφτει σε λάθη (αυτά που ενέφερες αλλά και άλλα) και παραλείψεις λόγω του ότι είναι πληγωμένο και ταλαιπωρημένο και έχει χάσει το βηματισμό του.
Μια παροιμία λέει "η φτώχεια φέρνει γκρίνια", ας μην
τα παίρνουμε όλα τις μετρητείς αυτές τις δύσκολες μέρες, έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας από τη Δευτέρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους αρκεί να έχουμε και την όρεξη και το κουράγιο και τη θέληση και φυσικά το κόμμα μας σε ένα αξιοπρεπεές ποσοστό για να μπορέσουμε και να απομακρύνουμε τα ζιζάνια του και να ξαναθέσουμε τις βάσεις για κάτι καλό στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

17.35# Αυτα που εγραψες τα υποστηριζεις και σημερα μαθαινοντας οτι ο Νεαος αρχηγος ετοιμαζετε να αλλαξει και το ονομα του Πασοκ οπως γραφεται?? Και πως θα το βγαλει αραγε??? και κυριως ποιοι θα μεινουν??? Ο θεος να βαλει το χερι του φιλε.

Ανώνυμος είπε...

θα βάλει και παύλα; ποιός νομίζει ότι είναι;ένας αποστάτης είναι έτσι έχει καταγραφεί στο μυαλό μας!ένας υπάλληλος μεγαλοσυμφερόντων είναι! ένας βρωμερός που δεν έχει σεβασμό για τον εαυτόν του άρα ούτε και για τους πολίτες!Δεν έχει τίποτα δημοκρατικό δεν πιστεύει στην δημοκρατία,δεν εργάζετε για την δημοκρατία της χώρας_.
m

Ανώνυμος είπε...

13.16 (από 17.35)
Πριν αου απαντήσω εγώ στην ερώτησή που μου κάνεις απάντησέ μου σε παρακαλώ στην παρακάτω ερώτησή μου
Όταν πριν λίγα χρόνια φωνάζαμε στον ΓΑΠ "Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα" τι ακριβώς εννοούσαμε με τη λέξη "όλα"? Με λίγα λόγια, σε αυτό τα "όλα", εννοούσαμε και το όνομα? Αν πάλι δεν εννοούσαμε το όνομα γιατί δε φωνάζαμε λοιπόν "Γιώργο προχώρα άλλαξε τα όλα, εκτός από το όνομα"? Και κάτι τελευταίο. Εκείνο που ξέρω εγώ είναι ότι μέσα στο κόμμα επικρατεί μια τεράστια εσωστρέφια και διεξάγεται καιρό τώρα ένας οπαδικός εσωκομματικός εμφύλιος. Από τη μια είναι το στρατόπεδο των ΓΑΠικών και από την άλλη το στρατόπεδο των Βενιζελικών. Οι μεν κατηγορούνε τους δεν και το αντίθετο και προσπαθούν οι μέν να εξουδετερώσουν τους δεν και το αντίθετο και αυτό είναι που με ενοχλεί και με εξαγριώνει εμένα. Ας βγούνε λοιπόν οι δύο εκπρόσωποι των δύο αυτών παρατάξεων ΓΑΠ και Βενιζέλος και να καταδικάσουν αυτό το φαινόμενο, να επιβάλλουν την τάξη και να διαχωρήσουν τη θέση τους από τους μεν ή τους δεν, αν κάποιοι καπηλεύονται τα όνοματά τους για να βρίζονται μεταξύ τους οι οπαδοί των στρατοπέδων. Δεν ανέχομαι αυτή την κατάσταση και δε γίνεται να συνεχιστεί. Κάτι πρέπει να γίνει και αυτό το κάτι πρέπει να το κάνουν οι δύο ηγέτες, στην ποδιά των οποίων σφάζονται οι οπαδοί. Δεν μπορεί σε τελευταία ανάλυση όλα τα ΓΑΠικά στελέχη να είναι όλα άχρηστα ή όλα τέλεια ούτε από την άλλη όλα τα Βενιζελικά στελέχη να είναι όλα τέλεια ή όλα άχρηστα. Ας αταματήσει επιτέλους αυτό το ανέκδοτο (γιατί ανέκδοτο έχει καταντήσει) με τους Βενιζελικούς και τους ΓΑΠικούς είτε στελέχη είτε οπαδούς. Ας αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους οι δύο ηγέτες να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους αλλά και τα σοβαρά εκείνα στελέχη για να βγουν μπροστά (είτε τα λεγόμενα ΓΑΠικά είτε τα λεγόμενα Βενιζελικα) να αναλάβουν τα ηνία του κόμματος, να κατεδαφίσουν τις διαχωριστικές γραμμές και τα στρατόπεδα ειδικά των οπαδών και να θέσουν τις βάσεις για ένα σοβαρό και υπεύθυνο κομμά. Μπορεί να γίνει αυτό? Αν ναι, έχει καλώς, αν πάλι όχι ας πάρουν διαζύγιο μεταξύ τους και να τραβήξουν το δρόμο τους χωριστά αν δεν μπορούν ή είναι ανίκανοι να τα βρουν μεταξύ τους και να είναι μαζί. Εμένα εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα δε με ενδιαφέρει αν το κόμμα το λένε ΠΑΣΟΚ ή...Μανώλη! Με ενδιαφέρει πρώτα απ¨όλα να υπάρχει ως σοβαρό και υπέυθυνο κόμμα που θα σέβεται και θα υπηρετεί τόσο τις αξίες σου και τις ιδέες του όσο και τις ανάγκες της χώρας και θα έχει έρισμα στην κοινωνία. Αν πάλι διατηρήσει το όνομά του αλλά έχει χάσει τα υπόλοιπα (σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ελπίδα, συμφιλιώση. σεβασμό και αλληλοκατανόηση μεταξύ πρώτα απ¨όλα των οπαδών του αλλά και των στελεχών του)δε θα έχει λόγο ύπαρξης. Αν πάλι εσένα σε ενδιαφέρει μόνο το όνομα και ας χάσει τα υπόλοιπα οκ κατανοητό και σεβαστό αλλά επέτρεψέ μου εμένα να μη συμφωνώ μαζί σου. Εγώ πάλι θεωρώ σοβαρότερο ζήτημα την πραγματική και ουσιαστική ανασύνταξη της παράταξης με ικανούς και υπεύθυνους ανθρώπους, χωρίς ταμπέλες(Γαπικούς ή βενιζελικούς) και στρατόπεδα γύρω τους (ΓΑΠικά και βενιζελικά), σε γερές και σωστές βάσεις και ιδέες αγκαλιάζοντας όλους τους οπαδούς και όλα τα στελέχη και λιγότερο σοβαρό ζήτημα την ονομασία της.