Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ?...

Η επιμονή του Σαμαρά για πρόωρες εκλογές συνδυάζονταν με την εκτίμηση της επίτευξης της αυτοδυναμίας εκ μέρους της Ν.Δ. γι αυτό, κατά καιρούς, προβάλλονταν και ζητούνταν με τόση ένταση. ΄Άλλωστε και η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας, συνδέθηκε με τον προσδιορισμό εκλογών για τις 19 Μαρτίου, όπου τοποθετούνταν η ολοκλήρωση των μέτρων του Μνημονίου Νο2 και του PSI, καθώς και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

΄Έκτοτε, (από τον περασμένο χειμώνα), έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι των εξελίξεων, και, σ΄ αυτές του πολιτικού σκηνικού.

Οι διασπάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, είχαν αντίθετα αποτελέσματα, για το καθένα, καθώς στο μεν ΠΑΣΟΚ, οι όποιες επιπτώσεις επισκιάσθηκαν και, κατά κάποιο τρόπο, εξουδετερώθηκαν, από την εκλογή του νέου Προέδρου, ενώ στη Ν.Δ. αποδείχθηκαν αρκετά επιβαρυντικές.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, καταγράφουν σαφέστατη πτώση της Ν.Δ. σε βαθμό, που, πλέον, η κατάκτηση της αυτοδυναμίας φαντάζει όνειρο θερινής νύχτας, ενώ, σε συνδυασμό και με την παραμονή του ΠΑΣΟΚ σε ανεβασμένα, αλλά, πάντα, χαμηλά επίπεδα, διαμόρφωναν μηνύματα, προς τα μέσα και προς τα έξω, περί αδυναμίας συγκρότησης πλειοψηφίας και από τα δύο κόμματα μαζί.

Οι έξω, ανέκαθεν δύσπιστοι απέναντι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δεν ήθελαν και πολύ, μελετώντας και τα συμβαίνοντα στα υπόλοιπα κόμματα, (κωλοτούμπα του ΛΑΟΣ, σκλήρυνση της ΔΗΜΑΡ, επιρροή των «Καμμένων»…), να προτείνουν μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας.

Αν, όμως, αυτή η στάση και η θέση των έξω, δεν αποτελεί είδηση, οι πληροφορίες από τη Συγγρού, αποτελούν και παρααποτελούν !

Μπροστά στις εξελίξεις, που υπάρχουν, την ανάλυση όλων των δημοσκοπικών στοιχείων, φανερών και κρυφών, ο Σαμαράς και η κουστωδία του, μάλλον, καταλήγουν στην αναδίπλωση και στην αποδοχή της αναβολής, υπό το φόβο μιας αποτυχημένης παρουσίας κι ενός καταστροφικού αποτελέσματος, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξελίξεις, κάθε άλλο παρά ευχάριστες, πιθανότατα, δε, και οδυνηρές…

Η άποψη που μεταφέρεται, όχι μόνο από ένα στρατόπεδο, λέει πως η δικαιολόγηση, μιας τέτοιας εξέλιξης, έχει διαμορφωθεί, εκείνο που αναζητείται, είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, που θα συνεχίσει.

Αν αυτό που ακούγεται, περί σχήματος τύπου Μόντι, επαληθευτεί στην πράξη, τότε, ασφαλώς και η αναβολή των εκλογών θάναι, όχι, απλά, για αργότερα, αλλά για πολύ αργότερα !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μεινει τιποτα ορθιο σε αυτη την εξελιξη
Τα πολιτικα πτωματα δεν μπορουν να κυβερνησουν

Ανώνυμος είπε...

Ενα ''αξιοπιστο'' μπλογκ που οπως γραφτηκε ανηκει σε εναν επισης ''αξιοπιστο'' δημοσιογραφο, Σαν επικεφαλιδα γραφει.
''Ο Σαχινιδης ειπε οτι εαν δεν θτασουμε σε μισθους Βουλγαριας το προβλημα δεν λυνεται'' Και στο κειμενο μεσα αναφερει αυτο που ειπε ο Υπουργος.
-------
Δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να βρεθούν μέχρι τον Ιούνιο» δήλωσε. Με «το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν λύνεται το πρόβλημα», προσέθεσε.
--------
Εαν δεν ειμαι βλακας, εγω καταλαβα οτι ακριβως το αντιθετο ειπε ο ανθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε!!!
Ο πεινασμένος (Βενιζέλος) καρβέλια ονειρεύεται.
Όσοι διασπείρουν τέτοια σενάρια, τον πανικό τους εκφράζουν.
Μάχες (απελπισμένων και ανώφελες) οπισθοφυλακών δίνουν.
Λεωνίδας Α.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΝΑΖΩ ΤΗΝ ''ΕΙΔΗΣΗ''
Ακόμη και σήμερα είναι πιθανό να ανακοινωθεί η επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Παρά τις αντιρρήσεις από ... Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη, ο Βενιζέλος φαίνεται πως έχει αποφασίσει την επιστροφή της...

ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ. Ε! ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ??? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.