Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ !...


Αν κάτι προέκυψε, στα σίγουρα, από τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012, είναι το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Η συγκρότηση κυβερνήσεων από ένα παντοδύναμο κόμμα, όλα δείχνουν, πως δεν θα επαναληφθεί.

Με δεδομένη, λοιπόν, τη λαϊκή θέληση για συνεργασίες, συνθέσεις και συνδημιουργίες, το πολιτικό προσωπικό καλείται σε άμεση προσαρμογή και σε κατάλληλες πρακτικές.

Τα επακόλουθα της 6ης Μαϊου, απέδειξαν πως οι πολιτικοί μας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χαμπάριασαν τίποτα και επιμένοντες στην πεπατημένη τους άφησαν τη χώρα ακυβέρνητη σε μια κρισιμότατη συγκυρία.

Εν όψει της νέας αναμέτρησης, θα περίμενε κανείς, αλλαγή του τροπαριού και, επί τέλους, συμμόρφωση προς τις (λαϊκές) υποδείξεις, πλην όμως τίποτα ! Ο καθένας στον κόσμο του και στον δρόμο του, τόσο σ΄ ό,τι αφορά τις θέσεις του για τη χώρα και την οικονομία, όσο και - κυρίως - σ΄ ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των υπολοίπων : κατηγόριες, καταδίκες, καταγγελίες, αφορισμοί, αποκλεισμοί !

"Μα καλά...", διερωτάται κάθε ήρεμος και λογικός παρατηρητής, "πως θα συνεργαστούν μετά, με δεδομένες τις προεκλογικές κόντρες ?...".


Σε τούτη τη συγκυρία, οι μεν ενισχυμένοι της 6ης Μαϊου, έγιναν "θριαμβευτές" και καβάλησαν το καλάμι του νικητή, οι δε ηττημένοι, ξεπέρασαν στο πι και φι, το σοκ του λαϊκού χαστουκιού και επανήλθαν ως πρωταγωνιστές ! Ο καθένας κι ένας μοναδικός, ένας ...χαρισματικός εγγυητής της σιγουριάς της χώρας και του λαού !

Δυστυχώς, συνεχίζουν τις αυταπάτες, (οι παλιοί...) και τις απέκτησαν, με το καλημέρα, περνώντας και βλέποντας τον εαυτό τους και το κόμμα τους, ως το κέντρο της πολιτικής ζωής και τους άλλους, όχι απλά ως ανταγωνιστές και αντίπαλους, αλλά ως ανίκανους και επικίνδυνους, με δυο λόγια, ως εχθρούς.

Ενώ ξέρουν, πολύ καλά, πως την επαύριον των εκλογών και του αποτελέσματος, θα πρέπει ν΄ αναζητήσουν και να κάνουν συνεργασίες και συμβιβασμούς, επιμένουν στον τσαμπουκά και την έπαρση των ολίγων ημερών της προεκλογικής περιόδου ! Τόχουν στο αίμα τους, τόχουν στην παιδεία τους, είναι σύμφυτο με την λειτουργία τους, είναι ένα, ακόμα, αποδεικτικό στοιχείο της παρακμής τους !...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλος εν δυναμει Προθυπουργος ο κ.Ζαππειος το καταφερε, εφαγε τον ΓΑΠ, εξαφανησε το Πασοκ, συρρικνωσε την ΝΔ και τωρα κυνηγαει τον Τσιπρα και σε λιγο θα τον βλεπει μετα κυαλια. Νομιζετε οτι αν εξελιχθουν τα πραγματα ετσι δεν θα τον κυνηγησουν οι ευρωπαιοι
που προς το παρον κανουν υπομονη βρισκομενη σε αναμονη και σε αναμμενα καρβουνα??? Ο μοναδικος υπευθυνος ειναι αυτος κατα την γνωμη μου με τα καμωματα του τα εδω και 2,5 χρονια. Για τον ΒΒ δεν λεω τιποτα, τα εχουμε πει δεν αξιζει τον κοπο να τα επαναλαμβανουμε, μας εχει κουρασει ακομη και η παρουσια του.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτο 12¨36 ΑΠΟΧΗ ΑΚΥΡΟ. Τα ιδια σκατα ειναι ολοι.Οσο για τον ΒΒ η πορεια των πραγματων τον τιμωρη. 1944

Ανώνυμος είπε...

Για τον 12¨36 ΑΠΟΧΗ ΑΚΥΡΟ. Τα ιδια σκατα τρωνε ολοι. Οσο για τον ΒΒ οπως εστρωσε θα κοιμηθη.1944

Ανώνυμος είπε...

Για τον 13¨33 εμείς πως στρώνουμε?Το σκέφτηκε κανείς?

Ανώνυμος είπε...

1944# Αποχη δεν μου παει ουτε το ακυρο οπως το ενοεις. Συμφωνω ομως στο ακυρο οπως εγω το ενοω. Δηλαδη στο ψηφοδελτιο του Πασοκ ενα μεγαλο διαφωνιο ΓΑΠ να πιασει ολη την λιστα να μην μεινει κανενας παραπονεμενος.

Ανώνυμος είπε...

Διορθωση# Δαγωνιο ΓΑΠ

Ανώνυμος είπε...

1532¨θα χαρούν στην εφορευτική που θα το δουν!

Ανώνυμος είπε...

15:32 και τί θα καταφέρεις; άν στο πάρει χαμπάρι κατα σύμπτωση κανένας θα γελοιοποιήσεις τον εαυτό σου και τον ΓΑΠ ακόμα περισσότερο αφού το ψηφοδέλτιο θα είναι ανώνυμο, θα δώσεις περισσότερη τροφή στον Λαζόπουλο να τα κονομάει.

Ανώνυμος είπε...

θέλω να δω τη φάτσα του Τσιπράκι μόλις του πουν θα κάνουμε κυβέρνηση χωρίς εσένα πρωθυπουργό!!! Νομίζεις Τσιπράκι ότι η εκδίκηση δεν είναι ένα
πιάτο που τρώγετε κρύο;;;;χαχαχαχαχ Τσιπράκι έρχετε η σειράσου! αμ τι νόμιζες;;;;;όπως τα κάνατε θα τα φάτε μέχρι το τέλος! Όλο το βαρέλι με τα σκ@τ@ !!!!Κι εσύ κι ο Τρελαντώνης και ο Βαγγελάκης!!!