Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ !...



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο έλληνας βολοδέρνει ανάμεσα σε πλείστα όσα προβλήματα και πλείστα όσα διλήμματα. Αν αυτοί που υποστηρίζουν πως "ο καθένας φτιάχνει τη μοίρα του", έχουν δίκιο, τότε εμείς, σ΄ αυτή τη μικρή, τη λεγόμενη ευλογημένη, χώρα, τη φτιάχνουμε και την παραφτιάχνουμε, μέσα στους αιώνες, με χορό και τραγούδια, μεν, αλλά και με πολύ άγχος και φόβο, δε !

Τα πράγματα, για μιαν ακόμα φορά, παρουσιάζονται μπερδεμένα και οι επιλογές που παρουσιάζονται, αμφιλεγόμενες και δύσκολες. Σιγά μη χαλάσει, τώρα, η πεπατημένη της Ελλάδας !...

Τα δικά μας προβλήματα. γιγαντώθηκαν στα πλαίσια των συστημικών αναταράξεων και των ευρωπαϊκών αδιεξόδων και μπήκαμε στο τούνελ, που εμπεριέχει και την πρέσα. Τώρα, την ώρα της συμμετοχής και της απόφασης, για το παραπέρα, απηυδισμένοι και θυμωμένοι, προσπαθούμε να θυμηθούμε τους "ηρωϊσμούς" της φυλής και να τα βάλουμε με τους συνήθεις φταίχτες των δεινών μας, τους "άλλους" !


Πειστήκαμε, κατ΄ αρχήν, πως το παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό είναι για χέσιμο και πάμε γι΄ άλλους, μοιράζοντας τα "ζήτω" μας στους καινούργιους : τον Τσίπρα, τον Λαφαζάνη, τον Καμμένο, τον Τζήμερο, τον Κασιδιάρη...

Αλάνθαστο ελληνικό κριτήριο, πάλι μπροστά σε ...μεγαλουργίες εμφανίζεσαι !...

Σιγουρευτήκαμε, πια, πως οι άλλοι, οι "μεγάλοι" συνεχίζουν την πατροπαράδοτη εκμετάλλευση της χώρας και του λαού της και πρέπει, για άλλη μια φορά, να δεχτούν τον κουτσαβακισμό μας ! Βουρ κι απάνω τους, αδέλφια !
Κι όποιον πάρει ο χάρος, από τους συνηθισμένους πελάτες του !

Τα παραλέω και τα παραγράφω ; Μπορεί και έως ένα σημείο και μακάρι ! Ίσως η ιστορία του κουτσαβακισμού, στην περίπτωσή μας να μην επαναληφθεί, ως φάρσα !...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο τον μαχαλομαγκα καταλληλοτερο στον αριστεροκουτσαβακη του αριστερου μορφωματος και απο κειστην καλυμμενη ακροδεξιουρα της πολαν.καπου εκει στην μεση ο γιωργος που τοσο λοιδορηθηκαι.η ομφαλοσκοπηση του ¨ελληνα παροιμιωδης.εδω ειναι βαλκανια δεν ειναι πεξε -γελασε

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ ειναι εξαφανισμενο αλλα οχι και ο ΒΒ που κανει προεκλογικο αγωνα μονος με την Φωφη μια και το Πασοκ ειναι κατα τα λεγομενα του αυτο που παρελαβε και οχι αυτο που ονειρευεται. Εαν ομως Βαγγελη σου το παρεδωσαν 13.8% (εγω πιστευω σου το παρεδωσαν 19-20% αλλα τελος παντων) και τωρα παρεις μονοψηφιο νουμερο τοτε σε ποιον θα αποδωσεις το κατορθωμα?? στον ΓΑΠ παλι?? Μα γυρισε η Μιλενα, η Αριστερη πρωτοβουλια και τοσοι αλλοι που δεν αντεχαν τον ΓΑΠ και τα μνημονια
(ασχετα οτι μετα τα ψηφισαν ολα με τα δεκα οι ευαισθητοι Πασοκοι) επομενως?? τι και κυριως ποιος φταιει?? Το ''αγκαθι'' ο γιος του Ανδρεα. Η τακτικη αυτη απομακρυνε και απομακρυνει παρα πολυ κοσμο (οχι τα βαρυδια που μετακομησαν στον Συριζα) και εαν εχετε την ικανοτητα να το αντιληφθειτε τοτε εχετε χρονο μεχρι την Παρασκευη τα μεσανυχτα να το πραξετε, μετα θα ειναι αργα, το μονοψηφιο θα εχει πιασει στασιδι.

Ανώνυμος είπε...

Τα "ζήτω" τα πήραν όλοι αυτοί που λες,ΕΚΤΟΣ του Τζήμερου,που εγώ τουλάχιστον γνωρίζω ότι είναι εκτός βουλής.Και άρα δεν πήρε κανένα "ζήτω" και δεν πήρε γιατί τόλμησε να μιλήσει για διαρθρωτικές αλλέγες που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος,αλλά και γι΄αυτό ακριβώς που σημειώνεις και εσύ,ότι δηλ δεν γίνεται μια ζωή να φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι και ποτέ εμείς.Αυτά ακριβώς που επιχείρησε και ο ΓΑΠ και "εξορίστηκε" από τον λαό και από το σάπιο πολιτικό σύστημα.Ένας λαός που έχει εθιστεί σε ψέματα και παροχολογία και ρίχνει τις ευθύνες πάντα σε άλλους συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών του,που ο ίδιος επέλεγε τόσα χρόνια.Όταν μάθουμε να μην τσουβαλιάζουμε τα πάντα και αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι,τότε ίσως έχουμε κάποια σωτηρία.Μεχρι τότε...αντίο!

Ανώνυμος είπε...

12.32 Λες ¨Το ''αγκάθι'' ο γιος του Ανδρέα.¨ Σε ρωτώ, γιατί νομίζεις ότι θεωρεί ''αγκάθι'' το γιο του Ανδρέα και δε θεωρεί για ''αγκάθι'' π.χ. τον Τσοχατζόπουλο, το Μαντέλη, τον Τσουκάτο κτλ? Γιατί κάθε φορά βγάζει ο καθένας αυθόρμητα συμπεράσματα και φανταστικές ειδήσεις και μάλιστα τις δημοσιεύει στα διάφορα μπλογκς αλλά και στα ΜΜΕ σα πραγματικά γεγονότα? Σου αναφέρω 2 (από τα πολλά)χαρακτηριστικά τέτοια φανταστικά γεγονότα. 1. Ο ΒΒ θα κατέβει υποψήφιος στη Β' Αθήνας για να μπλοκάρει τυχών εκλογή του Ραγκούση.
2. Ο ΒΒ δεν θα περιλάβει τελικά στις λίστες των εκλογών της
17ης Ιουνίου τον ΓΑΠ. (Μάλιστα, σε ερώτηση που έγινε στον ίδιο το ΓΑΠ γι΄αυτό το συγκεκριμένο, η απάντησή του στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση ήταν ΅μη μασάς΅. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι εννοούσε ο ΓΑΠ με αυτή του την απάντηση;) Ερωτώ, έγινε τίποτα από αυτά τα 2 που ανάφερα? Γιατί ρε γάμο το ντε και καλά ότι κατεβάσει η κούτρα του καθενός είναι πραγματικό γεγονός και αυτόματα γίνεται είδηση? Γιατί σε τελευταία ανάλυση ό,τι αρνητικό και να πει ο ΒΒ πρέπει να υπονοεί πάση θυσία τον ΓΑΠ? Και κάτι άλλο, γιατί όλοι οι δήθεν ΓΑΠικοί (οι πραγματικοί ΓΑΠικοί άλλα λένε) μιλάνε για συνωμοσία του ΒΒ προς τον ΓΑΠ εκτός από τον ίδιο τον ΓΑΠ? Αν πίστευε ότι του έγινε κάποιου είδους συνωμοσία από τον ΒΒ ή από οποιοδήποτε άλλον, δε θα το είχε πει ή έστω θα το είχε υπονοήσει σε κάποια συνέντευξή του ή έστω θα το είχε με κάποιο τρόπο διαρρεύσει? Αν ο ΒΒ είχε συνωμοτήσει εναντίον του, θα καθόταν πριν λίγες μέρες (κατά την πρόσφατη ορκωμοσία των βουλευτών μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου) πλάι πλάι με το συνωμότη του στα έδρανα της Βουλής και μάλιστα θα συνομιλούσε χαλαρά μαζί του? Μήπως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως θέλουν ορισμένοι δήθεν ΓΑΠικοί (όχι οι πραγματικοί ΓΑΠικοί) να τα παρουσιάζουν? Μήπως τελικά οι δύο άντρες έχουν κάνει μια μυστική συμφωνία μεταξύ τους χωρίς να υπολογίσουν την συνομωσιολογική φαντασίωση ορισμένων? και κάτι τελευταίο. Είναι δυνατών ο ΒΒ να είναι συνομώτης του ΓΑΠ, προέδρου της Σοσιαλιστικής διεθνούς και ο Ολάντ να καλεί και να υποδέχεται πριν λίγες μέρες στο προεδρικό μέγαρο του Παρισιού το συνομώτη του προέδρου του? Ο Ολάντ δηλαδή ΅αγκαλιάζει΅ τον ΒΒ, παρότι ξέρει ότι "έριξε" 'η "έφαγε" (όπως θέλετε πείτε το) μπαμπέσικα τον ΓΑΠ? Και μη μου πείτε ότι δεν το ξέρει ο Ολάντ, εδώ και η κουτσή Μαρία, υποτίθεται το ξέρει, δεν θα έχει ενημερωθεί αυτός? Εκτός κι αν νομίζουμε ότι και Ολάντ είναι...χαζός σαν τον ΓΑΠ που κι εκείνος δεν το κατάλαβε ή δεν το πληροφορήθηκε παρ΄ ότι το ξέρουν και οι...πέτρες εδώ στην Ελλάδα. Η αλήθεια μάλλον είναι ότι τόσο ο ΓΑΠ όσο και ο Ολάντ ξέρουν τι τους γίνεται, γνωρίζουν πως έχουν τα πράγματα και "δε μασάνε" ( χρησιμοιποιώ την ατάκα του ΓΑΠ) από σενάρια και φαντασιώσεις συνομωσιάς του κάθε δήθεν στενόμυαλου ΓΑΠικού εντός Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

17.09# Οντως δεν γνωριζουμε και απλα βλεπουμε και ακουμε και βγαζουμε συμπερασματα. Εγω εκανα αυτες τις παρατηρησεις που και τον ΒΒ στηριξα για την Προεδρια πριν λιγο καιρο δια της ψηφου μου σαν απλος φιλος της παραταξης (απλος ιδιωτης μακρυα απο βουλευτικα και κομματικα φραγεια) και επισης ψηφισα το κομμα παλι με την ιδια λογικη, το καλο της παραταξης για να μην δωσω βαση στους δεξιους να κακκαριζουν. Ομως εαν δεν μπορειτε να δειτε οτι επεβληθη εμπαρκο ακομη και στο ονομα Παπανδρεου και οτι αυτο ειχε και θα εχει επιπτωσεις στις επερχομενες εκλογες τοτε ας συνεχισουν με αυτη την τακτικη. Που ειναι τα στελεχη του Πασοκ καλε μου φιλε?? μηπως ειδες εσυ κανεναν αλλο στην τηλεοραση που εμεις δεν ειδαμε εκτος απο την Μιλενα και εναω αγνωστο νεαρο που ακομη και η Κουντουρα τον εκανε σκονη στην ΝΕΤ??? Οταν φιλε μου απλα αναγνωριζεις μονο λαθη στην κυβερνηση που υπηρετησες και αφοριζεις ολο σου το παρελθον τοτε να εισαι συγουρος οτι το μονοψηφιο το εχεις στην τσεπη. Ή κανανε το σωστο με λαθη βεβαια και χαρην της διακυβερνησης εκεινης εχουμε και πληρωνουμε μισθους και συνταξεις ή καταστρεψανε την Χωρα οπως λεει και ο Χρυσοχοϊδης οποτε γιατι να συνεχιζουμε να τους στηριζουμε??? ας το διαλυσουν. Κρατω την μαι φραση σου ''Εκτός κι αν νομίζουμε ότι και Ολάντ είναι...χαζός σαν τον ΓΑΠ που κι εκείνος δεν το κατάλαβε'' Ενω ποιο πανω υπερασπιζεσε την αληθεια, αμεσως μετα ευθεως αποκαλεις τον ΓΑΠ ''Χαζο''. Ησαστε αμετανοητοι και μαλλος ενισχυετε τις υποψιες που ολοι θεωρουν κατι παραπανω απο συγουρο. θα τα πουμε λοιπον το βραδυ τις 17ης και θα δουμε ποιος λεει την αληθεια.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι τα στελεχη του Πασοκ καλε μου φιλε?? Ο φιλος 10,26 κανει την ερωτηση που πολλοι στριφογυριζουν στο μυαλο τους και κανεις δεν παιρνει απαντηση.
Πιστευω η επιλογη Βενιζελου για μια one man show προεκλογικη εξστρατεια ειναι λαθος .Οπως και η σχεδον ολοκληρωτικη αποστασιοποιηση απο τα λιγα εστω αλλα πολυ σημαντικα που εκανε η κυβερνηση Παπανδρεου .
Να πω και δυο πραγματα που διωχνουν ψηφοφορους α)αδελφια μας δημοσιοι υπαλληλοι
β)εγω εκανα τη συμφωνια εγω εκανα το PSI εγω ,εγω,εγω....
Αυτα σε αντιθεση στα ,η αλλαζουμε η βουλιαζουμε και στο μαζι πετυχαμε οτι πετυχαμε και για τα λαθη μας φταιω εγω....
Και κατι αλλο ,περα απο το τι θα κανουμε την επομενη των εκλογων που σωστα λεει ο Βενιζελος πρεπει να πει στο λαο ξεκαθαρα ποιες και γιατι μεταριθμισεις πρεπει να γινουν και τελος να δωσει και ενα περιγραμμα του πως βλεπει αυτος την Ελλαδα του μελλοντος τον μεγαλο στοχο για τον οποιο αξιζει να εργαστουμε για την κατακτηση του.
Επισης δεν μπορω να δεχτω την εξαφανιση εκεινων που τα τελευταια δυο χρονια προσπαθησαν να σωσουν και να αλλαξουν την Ελλαδα .Ο κοσμος πιστευει οτι ο Βενιζελος τους εξαφανισε γιατι ειναι ενοχοι .Βεβαια για να γνωριζεις αυτα τα απλα πραγματα πρεπει να εχεις επαφη με τη βαση μα το λαο, κι αυτη δεν γινεται οταν μιλας σε κλειστες συγκεντρωσεις σε ατομα που εχουν κληθει με ατομικες προσκλησεις.
Αυτα και αλλα πολλα ειναι οι σκεψεις και οι αγωνιες υμων των απλων ανθρωπων που αγωνιζομαστε να ζησουμε τις οικογενειες μας εξω και μακρια απο τους καρατικοδιαιτους και ωφελημενους του συστηματος, που αγωνιουμε για το μελλον των παιδιων μας .
William

Ανώνυμος είπε...

Λες "Κρατώ την μαι φράση σου ''Εκτός κι αν νομίζουμε ότι και Ολάντ είναι...χαζός σαν τον ΓΑΠ που κι εκείνος δεν το κατάλαβε'' Ενώ ποιο πάνω υπερασπίζεσαι την αλήθεια, αμέσως μετά ευθέως αποκαλείς τον ΑΠ ''Χαζό"".

Είπα εγώ τον ΓΑΠ χαζό? Απεναντίας μάλιστα, τον θεωρώ πολύ έξυπνο, όπως τον Ολάντ και σταμάτα να μου βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα εγώ αλλά υπονοείτε εσείς οι δήθεν ΓΑΠικοί. Εγώ λέω ότι με τον τρόπο σας εσείς οι δήθεν ΓΑΠικοί, θεωρείτε τον ΓΑΠ χαζό και αυτό είναι το χειρότερο που μπορείτε να του κάνετε, γιατί ενώ εσείς βλέπετε να έχουν γίνει στο πρόσωπό του συνομωσίες, αυτός ούτε είδε ούτε κατάλαβε κάτι τέτοιο και όχι μόνο αυτός αλλά ούτε και ο Ολάντ. Τόσο απλά, το κατάλαβες τώρα ή πρέπει να σου το ζωγραφίσω τελικά για να το καταλάβεις? Και κάτι άλλο σχετικά με το παραπάνω σου σχόλιο. Αν εσύ βλέπεις μόνο Μιλένα στην τηλεόραση, εγώ βλέπω και Κεδίκογλου και Διαμαντοπούλου και Μανιάτη και Μπόλαρη και Παπακωνσταντίνου και Θάνο Μωραΐτη και Κεγκέρογλου κτλ. Αν εσύ ακούς όλους αυτούς να κατηγορούν την 2ετία ΓΑΠ εγώ ακούω να λένε ότι το 2009 παρέλαβε (η κυβέρνηση ΓΑΠ φαντάζομαι και όχι η κυβέρνηση του...βουνού) έλλειμμα σχεδόν 16%και σε ένα χρόνο το κατέβασε στο 9%, ότι παρά τα όποια λάθη κατάφερε να μην χρεοκοπήσει η χώρα και μπόρεσε να δώσει μισθούς και συντάξεις, ότι μόνο της η κυβέρνηση αυτή έκανε προσπάθειες ενώ όλοι οι άλλοι είτε την εγκατέλειψαν νωρίς (βλέπε Σακοράφα, Δημαρά, Β. Οικονόμου) είτε λίγο αργότερα όταν βγήκαν φυσικά από τα κυβερνητικά πόστα (βλέπε Λούκα) και ήταν απέναντί της και την πετροβολούσαν τόσο αυτή όσο και τον ΓΑΠ εκ του ασφαλούς μαζί με όλους τους άλλους κτλ κτλ. Δεν θέλεις να δεις αυτά που βλέπω και ακούω εγώ? Δικαίωμά σου είναι, αλλά σταμάτα να παραποιείς τα γεγονότα! Βέβαια στις απορίες και στις ερωτήσεις που έκανα στο προηγούμενο σχόλιό μου δεν είδα να έχεις ούτε μία απάντηση. Ο ΓΑΠ σίγουρα δεν θα ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί με όλους εσάς που επικαλείστε το όνομά του για να δικαιολογήσετε τη στάση σας και την ψήφο σας. Κάντε ό,τι θέλετε λοιπόν την Κυριακή, αλλά σταματήστε να επικαλείστε τον ΓΑΠ. Ψηφίστε λοιπόν Σακοράφα, Κουρουπλή, Δημαρά, Β. Οικονόμου, Κατσέλη, Βουδούρη κτλ που....στάθηκαν στο πλευρό του ΓΑΠ και της κυβέρνησής του σε όλα τα δύσκολα και.... υπερασπίζονται με πάθος τόσο την κυβέρνησή του όσο και τον ίδιο!!! Όσο "ΓΑΠικοί" ήταν και είναι αυτοί οι τύποι, άλλο τόσο "ΓΑΠικοί" είστε και εσείς. Και κάτι τελευταίο και σε παρακαλώ θέλω μια απάντηση. Το εμπάργκο που λες ότι έχει επιβληθεί στο όνομα του ΓΑΠ, είσαι σίγουρος (έχεις δηλαδή πληροφορίες, ή κάποια αξιόπιστα στοιχεία που να το αποδεικνύουν)ότι είναι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του ΓΑΠ? Με λίγα λόγια ο ΓΑΠ ή έστω το περιβάλλον του γιατί δεν αντιδρά για το δήθεν εμπάργκο που δήθεν του έχουν επιβάλλει? Ούτε αυτό σε προβληματίζει? Σταματήστε να βλέπετε παντού συνομωσίες και εμπάργκα τη στιγμή που ο ίδιος ο ΓΑΠ δεν βλέπει! Τον προσβάλλετε, δεν το καταλαβαίνετε? Εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος σας και ο σκοπός σας.

Ανώνυμος είπε...

William
Λες "Επισης δεν μπορω να δεχτω την εξαφανιση εκεινων που τα τελευταια δυο χρονια προσπαθησαν να σωσουν και να αλλαξουν την Ελλαδα .Ο κοσμος πιστευει οτι ο Βενιζελος τους εξαφανισε γιατι ειναι ενοχοι."
Σου απαντώ: Σε εκείνους που τα δύο τελευταία χρόνια προσπάθησαν να σώσουν και να αλλάξουν την Ελλάδα, περιλαμβάνονται οι Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Μπόλαρης, Μανιάτης, Γερουλάνος, Μωραϊτης, Κεγκέρογλου κτλ? Αν ναι, τότε τους βλέπες σε καθημερινά σε πάνελ της τιβι. Αν εννοείς τον Ξυνίδη, σου θυμίζω ότι έχει αποσυρθεί με δική του μάλιστα πρωτοβουλία από την πολιτική. Αν πάλι εννοείς τη Λούκα και τον Χάρη, σου θυμίζω ότι έχουν μετακομίσει (φανερά τουλάχιστον η Λούκα) κατά σύριζα μεριά. Αν βέβαια εννοείς Ραγκούση, Μόσιαλο, σε ενημερώνω ότι αρθρογραφούν στον τύπο και στο διαδίκτυο πολύ συχνά.
Ο κόσμος φίλε μου μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, ακόμα και ότι θα τους σώσει ως δια μαγείας ο σύριζα, σημαίνει ότι είναι σωστό?
Λες για το psi, εδώ και ο Σαμαράς λέει ότι το psi είναι δικό του....κατόρθωμα, γιατί να μην το επικαλεστεί δηλαδή ο ΒΒ που στο κάτω κάτω δούλεψε για να πραγματοποιηθεί? ΟΚ ο ΓΑΠ το διαπραγματευτηκε τον Οκτώβριο του 2011, όμως τώρα δεν είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ο ΓΑΠ αλλά ο διάδοχός του δηλ. ο ΒΒ γιατί να μην το εκμεταλλευτεί λοιπόν αυτός? Στο ίδιο κόμμα δεν βρίσκονται και οι δύο?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε 17:37 το σιγουρο ειναι οτι δεν διαφωνουμε και δεν υπαρχουν πισω απο τα λογια μου κρυμενα νοηματα . Προσπαθησα απλα να επισημανω το πως ανθρωποι πρωην ψηφοφοροι του πασοκ αντιλαμβανωνται τα πραγματα και τι πιθανον τους κανει να μην πειθονται απο τον προεκλογικο μας λογο.
Επισης ,αποψη μου,ειναι δικαιωμα αλλα και υποχρεωση του Βενιζελου να επικαλειται ,να υπενθυμιζει και οχι εκμεταλευεται οχι μονον το PSI αλλα ολη την συμφωνια και ολα οσα προλαβε και μπορεσε να αλλαξει η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ τα δυο αυτα χρονια .Αλλα η συνεχης επικληση του εγω διωχνει ψηφοφορους .
William

Ανώνυμος είπε...

William (από 17.37)
Δεν έχει σημασία αν διαφωνούμε ή όχι! Σημασία έχει να ανταλλάσουμε απόψεις και να προβάλλουμε λογικά και αληθινά επιχειρήματα γι' αυτά που λένε. Τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να τους εντάξουμε όλους σε μια ομάδα. Άλλοι είναι βολεμένοι και δε θέλουν να ξεβολευτούν, άλλοι δεν είναι βολεμένοι και ονειρεέυονται να βολευτυούν. Άλλοι αρέσκονται στο να τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Άλλοι έχασαν προνόμια και θελουν να τα ξαναπάρουν πίσω. Άλλοι πάλι απογοητεύτηκαν γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας μας και πιστεύουν στις εύκολες λύσεις που τους παρουσιάζουν άλλοι. Οι πρώτοι (βολεμένοι, ξεβολεμένοι, προνομιούχοι) κατά τη γνώμη μου είναι χαμένη υπόθεση γιατί ποτέ τους δεν είχαν ιδεολογία, πάντα έτρεχαν και συνεχίζουν βεβαίως να τρέχουν όπου φυσά ο άνεμος, εκεί δηλαδή που βλέπουν ότι ικανοποιούνται (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν ακόμα και τώρα) τα συμφέροντά τους. Για να δικαιολογήσουν τώρα την ψήφο τους, φαντασιώνονται πράγματα που αμέσως τα λένε ως γεγονότα, βλέπουν απέναντί τους προδότες και συνομώτες, βγάζουν δήθεν συμπεράσματα από μια λέξη ή μια φράση του άλλου και αμέσως τη "μεταφράζουν" σαν πρόθεση ή και απόφασή του, το παίζουν υποψιασμένοι και καχύποτοι κτλ κτλ. Αυτούς λοιπόν δε γίνεται να τους πείσεις γιατί δεν μπορείς να τους αντιμετωπήσεις με ιδεολογικά επιχειρήματα. Απλώς τους κατεβάζεις τις κουρτίνες που προσπαθούν να προβάλλουν στους άλλους που είναι αθώοι, απληροφόρητοι ή και αφαλείς με σκοπό να τους παρασύρουν εκεί που τους βολεύει. π.χ. έγραψα και στα προηγούμενα σχόλια μου ότι δε γίνεται να υπάρχει δικαιολογία σε αυτούς που θέλουν να προβάλλουν τον εαυτό τους ως δήθεν "ΓΑΠικό" του στυλ ο ΓΑΠ προδόθηκε ντε και καλά από τον ΒΒ τη στιγμή που ούτε ο ίδιος ο ΓΑπ που υποτίοθεται προδόθηγκε δεν το έχει πει ή έστω υπονοείσει ποτέ αυτό το γεγονός. Δεν ξέρει αυτός ότι προδόθηκε και του ξέρουν οι άλλοι? Δεν γίνεται να λένε ότι στα πάνελ καθημερινά βλέπουν μόνο τη Μιλένα, ενώ εγώ τουλάχιστον βλέπω και άλλα στελέχη κάποια από τα οποία έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου. Δε γίνεται να λένε ότι στα "αγκάθια" που είπε ο ΒΒ πριν λίγες μέρες περιλαμβάνεται ντε και καλά ο ΓΑΠ Με λίγα λόγια, δε γίνεται να τα ισοπεδώνουν όλα, μόνο και μόνο για να νοιώσουν αυτοί καλά για την ψήφο τους. Οι υπόλοιποι ψηφοφόροι (απογοητευμένοι), πρέπει απλώς να καταλάβουν τι επιλογές έχουν: Θέλουν να πορευτούν με το Σαμαρά, τον Κουρασμένο και την υπόλοιπη παρέα που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής το 2009 και έφυγαν νύχτα για να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια τους ή θέλουν να πορευτούν με το συνοθύλευμα του σύριζα, τον πρόδρο του 15μελούς, τη συνιστώσα του Άκη και τους πραγματικούς προδότες - αποστάτες του ΓΑΠ Σακοραφοκουρουμπληδομητρόπουλοκατσέλές? Πρέπει να καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα για να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να καταλάβουν ότι η νοοτροπία μας, ο τρόπος ζωής μας και σκέψης μας πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε ως άνθρωποι και ως κοινωνία και να αρχίσουμε κατ αρχήν να σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά αυτά που μας πασάρουν αυτοί που ευαγγελίζονται να μας σώσουν χωρίς καθόλου κόπο αλλά με τρόπο (δυστυχώς ανύπαρκτο), να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες, με τα εύκολα λόγια, τις παροχές, τα ταξίματα, τις υποσχέσεις και τις τσάμπα μαγκιές, αλλά το ταμείο είναι μείον...