Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


Αν στο blog μου ανακοινώσω μια ψηφοφορία με «δημοκρατικό» αίτημα να μην κάνει ομιλία στο TEDglobal o κος αλέξης τσίπρας, άντε να το μάθουν εγώ, εσύ και η τρελή μας αδελφή. Και βέβαια και οι τρεις μας θα αναρωτηθούν ποιος κάλεσε και για ποιο λόγο τον κο τσίπρα στο TEDglobal, (τι να τους πει; Και σε τι γλώσσα;), αλλά ένα φανταστικό σενάριο έτσι και αλλιώς σχεδιάζουμε, οπότε πάμε παρακάτω.

Αν τώρα ένα αντίστοιχα επίσης μικρό blog που δεν το ξέρει επίσης ούτε η δική του μάνα, π.χ. το realdemocracynowedinburghgr.wordpress.com που το επισκέπτονται μόνο εγώ και εσύ ίσως (και για εμένα δεν είμαι σίγουρος...) θέσει ψηφοφορία για τον γαπ με το ίδιο «δημοκρατικό» αίτημα «Απαιτούμε από τους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal, να αφαιρέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την λίστα των ομιλητών», άντε να υπέγραφε και ο κος στάθης δρογώσης. Άντε και ο βενιζέλος!! Μέχρι εκεί. Παραδόξως, όμως, όλα τα μεγάλα portal και site και μμε προπαγανδίζουν, μέρες τώρα, μια ψηφοφορία εναντίον ενός συμπολίτη μας να εκφράσει για άλλη μια φορά δημόσια τις απόψεις του, όπως ελεύθερα του ζητήθηκε από το TEDglobal στο θέμα moments of truth.
 
Μάλιστα μετά τον αρχικό ντόρο και ενώ είχαν μαζευτεί μόλις 1.200 υπογραφές (δηλαδή φτιάχνω ένα email βάζω και ένα μικρό όνομα και ψηφίζω όσες φορές θέλω αρκεί να αφιερώνω 1 λεπτό για να δημιουργώ καινούργιο email κάθε φορά με όποια χώρα θέλω) το tovima.gr ανέβασε ανυπόγραφο post με υπότιτλο «Χιλιάδες υπογραφές κατά της επίσκεψής του στο Εδιμβούργο». Μάλλον εκεί στο δολ κάτι έχουν με τα μηδενικά (τα 20 χιλιαδες κόστος του κου κοσταρίκα στο ταξιδι της Σοσιλ. Διεθνής τα έκαναν 200 χιλιάδες) και τις 1.200 υπογραφές τις αναγνωρίζουν ως «χιλιάδες», ή έχουν το χάρισμα και προβλέπουν το μέλλον (μέχρι τώρα έχουν φτάσει 8.002 (δηλαδή υπολόγιζε στην πραγματικότητα 4 χιλιάδες).
 
Επίσης μια (πάλαι ποτέ συμπαθής) δημοσιογράφος του συγκροτήματος αναγράφει σε άλλο post «Δεν έχει το δικαίωμα να αφηγείται τη δική του εκδοχή; Φυσικά και έχει το δικαίωμα της γνώμης, όμως για την περίπτωσή του δεν πρόκειται για απλή εξιστόρηση. Πρόκειται για προπαγάνδα και για παραχάραξη της αλήθειας. Ο Παπανδρέου δεν κληρονόμησε το χρέος, αλλά ανήκει σε εκείνους που το δημιούργησαν. Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες του ''αιτήματος φίμωση'', υπήρξε βουλευτής και υπουργός από το 1981». Ναι, μου φαίνεται πολύ λογικό και δημοκρατικότατο!!! Βέβαια είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος ότι για το τεράστιο χρέος του ΔΟΛ συνυπεύθυνη και συνδημιουργός του είναι και η δημοσιογράφος του κα λώρη κέζα, γιατί τόσα χρόνια εργάζεται εκεί. Η οποία κιόλας (όπως και όλοι μας άλλωστε) είναι ήδη σε θέση και με το χάρισμα να ξέρει από πριν τι θα πει ο γαπ στην ομιλία του!!!
 
Αν είναι έτσι να του γράψουμε εμείς το κείμενο να πει αυτά που θέλουμε, ρε γίγαντες της δημοκρατίας. Εγώ πάλι γιατί θεωρώ ότι θα πει όσα λέει τόσα χρόνια, δηλαδή ευρωομόλογα, στήριξη του νότου από τον «πλούσιο» βορρά, φόρους στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ευρωπαϊκή οικονομική και τραπεζική ολοκλήρωση, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, φόρους και φραγμοί στις offshore, επιστροφή όλων των δημόσιων πληροφοριών στο κοινωνικό σύνολο με τη δημοσιοποίησή τους μέσω ψηφιακών υποδομών, ολοκληρωμένη μηχανογράφηση και ψηφιοποίηση στον Δημόσιο τομέα και την εισαγωγή του Ανοικτού Λογισμικού και ειδικά στην Εκπαίδευση, ανάγκη εφαρμογής ενός προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
 
Μάλλον είναι γιατί μπήκα στην paylist του μεγάλου χαζού εβραίου ανθέλληνα προδότη τσολάκογλου πινοσέτ τελειωμένου κοσταρίκα με τα 550 εκ. στη λίστα λαγκάρντ ή γιατί απλά άνοιξα την ιστοσελίδα του και είδα καμιά συνέντευξη με δηλώσεις του στιλ «Κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας ''εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα'', θα ήταν πολύ ''βολικό'' αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;» ή παρακάτω «Ενώ παίρνουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση για παράδειγμα του τραπεζικού απορρήτου, την ίδια στιγμή βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτόν το τομέα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Η φοροδιαφυγή είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι αποκλειστικά ελληνικό. Είναι λάθος και άδικο να ''ελληνοποιούνται" όλα τα προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Βέβαια όποιος ελληναράς γουστάρει ας δει καλύτερα την ομιλία του στη βουλή όταν ρωτούσε τους φραπεδοτσεγκεβάρες αν θέλουν να πάει να φτύσει τους τροϊκανούς και τα λεφτά τους και οι μάγκες παρίσταναν τις φλύαρες κότες, ή ας θυμηθούν τι απαντούσαν 4 μήνες μετά οι ίδιοι πυρηνικοί γίγαντες όταν τους πέταξε το δημοψήφισμα στα μούτρα.

Αλήθεια, όμως, πού ξέρεις ότι δεν θα πει π.χ. «Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη, πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δική μου άποψη το δημοκρατικό μέλλον πρέπει να έχει ως εξής: όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ». Α, με συγχωρείτε, ναι, το είπε άλλος «διανοητής» πιο πριν αναφερόμενος σε άλλον «πολιτικό» στο «διάσημο» 6ο Ριζοσπαστικό Φόρουμ του Ζάγκρεμπ.

Δύο διαπιστώσεις το θέμα παπανδρέου: με οποιαδήποτε παπαριά μέσα σε οποιοδήποτε έντυπο «πουλάει», περίπου 200 με 250 σχόλια σε κάθε post (όταν συνήθως σχολιάζουν 20 έως 60 τα μεγάλα θέματα) (για αυτό το έβαλα και εγώ, γιατί τόσο καιρό σχόλια από κάτω μηδέν, άντε, παιδάκια, αρχίστε να γράφετε, δεν χρειάζεται να διαβάσετε και άλλο παρακάτω και χάνετε το χρόνο σας), και κάποιοι εξακολουθούν να τον φοβούνται. Ενώ τον θεωρούν τελειωμένο εξακολουθούν να τον φοβούνται! Κάθε ημέρα σχεδόν υπάρχει ένα δημοσίευμα ράδιοαρβύλα για τον γαπ, λες και είναι ακόμη πρωθυπουργός και αυτός παίρνει τα μέτρα. Συνήθως σε μμε που τα δάνειά τους εκταμιεύονται κανονικά και με συνοπτικές διαδικασίες από την 3κομματική, χωρίς τις αρνήσεις και αντιρρήσεις της κυβέρνησης γαπ.

Εδώ και δύο χρόνια βρήκαμε τον αποδιοπομπαίο τράγο που μας έλειπε, βρήκαμε τους εβραίους και τους τσιγγάνους που νομοτελειακά φταίνε για όλες τις μαλακίες που έχουμε κάνει ή έχουμε ανεχτεί. Οι δικοί μας εβραίοι και τσιγγάνοι είναι ένα μόνο πρόσωπο: ο ΓΑΠ. Εξαιρετικά βολικό. Αλλά, όχι, δεν είμαστε φασίστες, δεν υπήρξαμε καν ψηφοφόροι του ποτέ, απλά δεν πρέπει να μιλά, δεν πρέπει να υπάρχει και δεν πρέπει κανείς να θέλει να τον ακούσει, ούτε καν στο εξωτερικό. Δημοκρατία, ρε μεγάλε, ναι μεν ισχύει το διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες, αλλά όπως κάποτε εξαιρούνταν οι εβραίοι και οι τσιγγάνοι, ε τώρα εξαιρείται ο γαπ. Και άμα σας αρέσει. Και μετά αναρωτιόμαστε για το αυγό και το φίδι και τους χρυσαυγίτες, και δεν έχουμε καταλάβει ότι το φίδι πια είμαστε εμείς. Η realdemocraZy.

Αντίστοιχη ψηφοφορία και σημαντικότερης αξίας με θέμα «Όχι απεργία καθηγητών στις Πανελλήνιες!» υπογράφηκε μόλις από 1.889 Έλληνες πολίτες και δημοσιοποιήθηκε μόλις από ένα γνωστό portal το protagon.gr (νομίζω ούτε καν εδώ στην athensvoice δεν ανέβηκε).Αμφιβάλλω κιόλας αν οι όσοι υπογράφοντες γνωρίζουν τι είναι το TED ή αν έχουν διαβάσει έστω ένα κείμενο ομιλητή εκεί. By the way, η ομιλία παπανδρέου και λοιπών ήταν ψιλογνωστή εδώ και καιρό. Μάλλον επειδή τα παιδιά από το εδιμβούργο δεν έχουν τα 6 χιλιαρικάκια συμμετοχής (λαλάκια θέλουν ακόμη και οι εναλλακτικοί guru διοργανωτές - οι ομιλητές δεν αμείβονται) να γίνουν tedsters και να παρακολουθήσουν το «εναλλακτικό νταβός», ή δυστυχώς δεν έχουν κάτι αξιόλογο να πουν ώστε να καλέσουν τους ίδιους ως ομιλητές, λένε να κάνουμε λίγη φασαρία μπας και μπούμε τζάμπα να γνωρίσουμε και κόσμο γιατί στις συγκεντρώσεις μας στο Teviot bar στο εδιμβούργο με θέμα ο αγώνας «των κατοίκων στην ιερισσό» δεν είδαμε γκομενάκι ούτε με το κυάλι.

Αλλά καλύτερα ας εξετάσουν το θέμα: απαγορεύω σε κάποιον να καλέσει κάποιον άλλο να τους πει τη δική του άποψη και όποιος θέλει, αν γουστάρει και έχει 6 χιλιαρικάκια, το παρακολουθεί live, ή αν δεν τα έχει, αν γουστάρει, βλέπει το videο και ΑΚΟΥΕΙ τι είπε ο άλλος και μετά γράφει αν γουστάρει τις παπαριές του στα σχόλια. Όποιος θέλει καλεί όποιον θέλει και όποιος θέλει πάει ή απλά σχολιάζει. Απλά μαθήματα δημοκρατίας. Δεν χρειάζεται να έχεις κάνει στα γκουλάγκ για να την αναγνωρίζεις και να την αποζητάς. Εκτός αν έχεις διατελέσει ως δικαστής που αποφάσιζε ποιοι θα πάνε στα γκουλάγκ, αν δεν λένε αυτά που αποφάσισε το κόμμα σου. Και μάλλον για δικαστής φασίστας φαίνεσαι παρά για realdemoCRAZY.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ALITES--------------------------------δημοσιογραφία της ροχάλας...
Η συγνώμη του Παπαχρήστου για το ψέμα, πάνω στο οποίο στήθηκε ενας ακόμη κανιβαλισμός του Παπανδρέου...
Και μετά λένε για τα blogs.
200.000 κόστισε το ταξίδι του ΓΑΠ στην Κόστα Ρικα, εγραψε- ψευδόμενος βεβαίως - ο Παπαχρηστος στα ΝΕΑ. Σήμερα ζήτησε συγνώμη , γράφοντας πως το ταξίδι κόστισε κάπου 170.000 (!!!) λιγότερα.
"Δεν εχω λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ του Παπαχρήστου", είπε το ίδιο βράδυ, αφήνοντας μαύρες σκιές στο πρόσωπο του Παπανδρέου, η Τρέμη στο δελτίο του MEGA.
"200.000? Ενδιαφέρουσα χλιδή !", συμπλήρωσε με ταπεινωτικούς υπαινιγμούς για τον ΓΑΠ, ο Ντερμπεντέρης.
Στα ραδιόφωνα, από τον ΣΚΑΙ - του χολερικού Μπάμπη και του άσχετου Πορτοχέλη - μέχρι τον REAL και τις φιλιππινέζες του Χατζηνικολάου, οργίασε ο..
κανιβαλισμός.Και οι φτηνές ειρωνείες.
Δημοσιογραφία της ροχάλας!
Τα θύματα τους , σπρώχνονται στην αρένα από "πρυτάνεις ","αντιπρυτάνεις" και "κοσμητορες" του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου .Τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνουν οι παρακατιανοί.
Είναι οι ίδιες εξέχουσες προσωπικότητες της δημοσιογραφίας που χύνουν μελάνι και δάκρυα κατά της ανωνυμίας. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και μετά παίρνουν την κουκούλα και σκοτώνουν.
Διοτι μπορεί μεν ο εκτελεστής να εχει ονομα και επώνυμο, αλλά οι πηγές του μένουν πάντα στο σκοτάδι.
Και μετά λένε για τα blogs.

Kίμων Α.-

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Η κ ΛΩΡΑ ΚΕΖΑ ΕΙΠΑΤΕ? ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!! ΦΟΒΕΡΟ, ΣΤΟΝ Δ.Ο.Λ ΕΙΠΑΤΕ Ε!!! ΠΩ!! ΠΩ!! ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝΙ

Ανώνυμος είπε...

Πριν απο λιγο λεει κατεθεσε το πασοκ την προταση νομου που απειλουσε οτι θα κανει εαν η Κυβερνηση δεν φερει τον νομο της ΔΗΜΑΡ. Οπως καταλαβαινετε εσπευσε ακομη μια φορα ο Βαγγελης να ξεμπλοκαρει τον φιλο του τον Σαμαρα. Οταν λοιπον οι εσωτερικοι φιλοι του τον λενε '' Ο Ζηκος του Σαμαρα'' εχουν αδικο??? Ομως φιλοι μου δεν πρεπει καποια στιγμη να σταματησουμε ολοι να ασχολουμαστε μαζι του και με αυτο που τυποις ονομαζεται Πασοκ?? Δεν εχει νοημα, ειναι χαμενος κοπος ας κοιταξουμε ολοι εμεις οι αστεγοι τι θα απογινουμε και ξεχαστε τα περασμενα μεγαλεια του Πασοκ. ΤΕΤΕΛΕΣΤΕ το εθαψε ο νεκροθαφτης.

Ανώνυμος είπε...

Εμπρος ολοι μαζι να εξαφανισουμε τον Γ Α Π . Μικροψυχα , φθονερα, τιποτενια ανθρωπακια . Συνεκτικος τους κρικος το συμφερον ,η διαπλοκη και ...... ο Γιωργος . Χερακι - χερακι ριχνουν λασπη , αν ηταν δυνατον να τον εξαφανισουν και βιολογικα . Ολοι μαζι δεν αξιζουν ουτε οσο το δαχτυλακι του ΓΑΠ . Κριμα δεν μας αξιζε αυτος ο πολιτικος . Ειναι πολυ πιο μπροστα και επιπεδα πιο ψηλα απ ολους τους .... Σωστα τοπες Λογοπλοκε τον Φοβουνται τον φοβουνται !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις, τι είναι, να θέλουν να σε πεθάνουν, ζωντανό και να μην μπορούν;;;;

maria

Νίκος Αντωνατος .. είπε...

Γιωργο αυτα ( παθαινει ) οποιος τα βαζει με ξεφτυλες.Τα συμφεροντα θα σε πολεμησουν για να γλυτωσουν απο αυτους που δεν υποκυπτουν στο θελημα τους.Οσο για τους δημοσιογραφους αυτοι δεν εχουν τσιπα αφου βλεπουν να πωλουντε οι εφημεριδες που εργαζοντε οχι για αυτα που γραφουν αλλα για τα δωρα που μοιρα.ζουν.Γιωργο κουραγιο και μαθε οτι δεν ειαι μονος.Ειναι μαζι σου καθε ενας που θελει ειληκρινια αληθεια και ηθος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιώργο, βγες μπροστά. Ο κόσμος έχει ανάγκη από φωνή.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια αληθευει οτι ο Μοσιαλος την κανει προς μερια ΔΗΜΑΡ?? Εαν πραγματι γινει αυτο τοτε δεν υπαρχει πλεον καμια ιδεολογια στην πολιτικη, δεν θα ξαναπιστεψω κανενα 'κερατα' και δεν προκειται να ξαναριξω ψηφο σε κανενα ρημαδι κουτι. Σιχαμα σκετο ολη αυτη η κατασταση. Α ρε Γιωργο τι μας εκανες!! Σε σξουσιοδοτησαμε το 2004με ενα εκατομυριο φηφους, γιατι δεν τους ξεπατωσες τοτε ολους να μην μεινει ουτε ενας για δειγμα στο Πασοκ και να το ξανατησεις απο την αρχη?? Γιατι ουτε εσυ θα ειχες τραβηξει αυτα που τραβηξες ουτε εμεις να τραβαμε τωρα τον κακο μας καιρο ποιος ξερει για ποσα χρονια ακομη αν ζουμε μεχρι τοτε.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μέρα που Ξεκινάει λέω, ζω για την ημέρα που θα θέλει ο Ομπάμα να δανειστεί περισσότερα λεφτά, για να βγάλει τα έξοδά του, δεν θα συμφωνούν με τους Ρεπάμπλικανς αλλά αυτή τη φορά θα τους αφήσει να κάνουν στάση πληρωμών και είναι εκεί κατά τον Σεπτέμβρη, η τύχη το κάνει να είναι οι Γερμανικές εκλογές, Θα δει τα σκούρα η Μέρκελ και θα βγει να κάνει την εξής δήλωση, Η Ευρωπαική Τράπεζα ετοιμάζετε να εκδόσει το Ευρωομόλογο, ώστε να καλοπίασει τους Αμερικανούς να μην κάνουν στάση πληρωμών και να υπερδανειστούν! Γιατί να μην κάνουν στάση πληρωμών;;; Γιατί να μην κάνει στάση πληρωμών η Αμερική θα μου πείτε!!! Γιατί Τα περισσότερα δάνειά της είναι από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Κίνα!!! θα πάθουν ότι έπαθε η Ιαπωνία το 1996 όταν επί Μπιλ Κλίντον έγινε στάση πληρωμών και η ανάπτηξή της πήγε στα τάρταρα!!! ΧΑΧΑΧΑ τρέμε Μέρκελ, στην Αμερική δεν θα ανοίξει μύτη και στην Ευρώπη θα καταλάβουν πιο είναι το αφεντικό!!!!Η Μερκελ θα φέρει το Ευρωομόλογο,μαζίστα κέρδη μαζί στις ζημιές!!!

maria

υσ. πάρτους τα σώβρακα Ομπάμα έτσι κι αλλιώς με δάνεια της Αμερικής, είναι η ανάπτηξη της Γερμανίας, δεν είναι και κανένα θαύμα αν δεν πληρώνεις τα δανεικά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ονειρα γλυκα Ομπαμακια .

Ανώνυμος είπε...

@14:07

χαχαχαχχααχχα γλυκούλα μου!!!