Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ …ΠΟΙΗΤΕΣ ?...


Ο ελληνοελβετός βουλευτής απηύδησε και βγήκε δημόσια και πέταξε τη βόμβα του : ΄Ελληνες πολιτικοί έχουν κρυφές καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες !...

Στην αρχή επιχείρησαν να τον παρουσιάσουν ως παλαβό και μειωμένης αξιοπιστίας, πλην όμως, ο άνθρωπος αποδείχτηκε πως ήξερε τι έλεγε και πως ό,τι είπε είχε βάση.

Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για το ζήτημα, έριξε και την καρφάρα του αποκαλύπτοντας πως από το 2005 οι ελβετικές αρχές είχαν θέσει στη διάθεση των ελληνικών τα στοιχεία, αλλά οι ημεδαποί αρμόδιοι έκαναν το κορόϊδο.

Το θέμα, αφού βρέθηκε, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, να περιφέρεται στα blogs και σε κάποιες, ελάχιστες, εφημερίδες, ήρθε στη βουλή από τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος, κατά κάποιο τρόπο, τόκανε σημαία του.

Ο βουλευτής και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας να απαλλάξει εαυτόν και συναδέλφους του από την υποψία – και την κατηγορία – του «κρυφού καταθέτη της Ελβετίας», πρότεινε να υπογραφούν εξουσιοδοτήσεις, με τις οποίες οι βουλευτές θα δίνουν την άδεια ν΄ ανοίξουν και να δημοσιοποιηθούν οι οποιοιδήποτε λογαριασμοί τους στις ελβετικές τράπεζες.

Η αρνητική αντίδραση στην πρόταση – πρωτοβουλία του Καρχιμάκη ήρθε από τη Συγγρού και προκάλεσε όχι, μόνο, έκπληξη, αλλά – όπως είναι φυσικό – και υποψίες. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του αντιτάχθηκε κάθετα στην προτροπή Καρχιμάκη, τη λοιδόρησε ως μη σοβαρή και αποπροσανατολιστική και στην προσπάθειά του να θολώσει τα «νερά» πέταξε και μια υπενθύμιση της πρότασης Σαμαρά για το πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί και πρωθυπουργοί από το 1974 ως σήμερα, βάζοντάς την, μάλιστα σε αντιπαράθεση !

Επειδή, όμως, αυτή η πρόταση δεν έχει απορριφθεί από κανέναν και μάλιστα, όταν υποβλήθηκε, ο Γ. Παπανδρεου από το βήμα της βουλής τη δέχτηκε, εκείνο που μένει από την παρέμβαση του Μιχελάκη είναι η άρνηση της Ν.Δ. να διερευνηθεί το ζήτημα των κρυφών καταθέσεων ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία ! Γιατί ?...

Περιττό να σημειωθεί, πως τα γεγονότα αυτά έχουν συντελέσει στην κυκλοφορία πάμπολων σεναρίων, φημών, ιστοριών κλπ, για δισεκατομμύρια Ευρώ, για πάμπλουτους βουλευτές υφυπουργούς, υπουργούς, πρωθυπουργούς και πάει λέγοντας…

Πέρα από το …ελληνικόν, του πράγματος, εκείνο που δημιουργεί την κεντρική και εύλογη απορία, είναι η στάση και η θέση της νεοδημοκρατίας και η αγωνιώδης προσπάθεια της ηγεσίας της να υποβαθμίσει και να απαξιώσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί κι απ΄ ό,τι φαίνεται, δεν είναι άνευ ουσίας !...

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ.Χ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 09.55# ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ''ΠΡΟΔΟΤΗ'' ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?? ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Αυτη δεν ειναι κωλοτουμπα απλη αλλα αεροπλανικη με ευρος,Αθηνα-Μασαλια οπως διαβαζουμε στο Εθνος.
----------
Στην Αθήνα άφησε τις λέξεις «τροποποίηση» και «επαναδιαπραγμάτευση» ο Αντ. Σαμαράς και επέλεξε να εμφανιστεί ενώπιον των εταίρων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πιο μετριοπαθής και σαφώς πιο συναινετικός σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα να σημειωσω οτι για το συγκεκριμενο θεμα , την λυση την εδωσε ο Νικητας Κακλαμανης στη βουλη προχθες.Οι ελληνικες τραπεζες εχουν ολα τα στοιχεια για το ποιοι,ποσα και προς που εβγαλαν χρηματα στο εξωτερικο.Μπορει απλα ο Εσαγγελεας η η τραπεζα της Ελλαδος να τα ζητησει και να ελεγχτει η προελευση των χρηματων.Αν και δεν το βλεπω να γινεται...
Βασιλης

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ .ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΒΑΣΤΑ ΓΑΠ Η ΤΩΡΑ Η ,ΠΟΤΕ . Χ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τις εξουσιοδοτήσεις όλων ανεξαιρέτως των βουλευτών,
για το άνοιγμα των λογαριασμών τους στην Ελβετία,
να ζητηθεί εξουσιοδότηση και από τούς Νίκο και Ανδρίκο Παπανδρέου,
για τους δικούς τους λογαριασμούς.

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω ότι η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης αποτελεί ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο. Πρότεινα, στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Ελβετικές Αρχές, για την είσπραξη φόρων που διέφευγαν για χρόνια, να υπάρξει υποβολή ειδικού αιτήματος ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας. Προτείνω, επίσης, όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων να δώσουν εξουσιοδότηση ή ότι άλλο έγγραφο χρειάζονται οι Ελβετικές τράπεζες, μέσω του Προέδρου της Βουλής για να εκδώσουν άμεσα όλη την κίνηση των λογαριασμών. Να δούμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει λογαριασμούς στην Ελβετίας, ποιος τα έχει και ποιος δεν τα έχει δηλώσει, από που τα βρήκε και τα έβγαλε έξω και φυσικά αν έχουν φορολογηθεί. Προτείνω μάλιστα, η διαδικασία αυτή να μην περιοριστεί μόνο στους βουλευτές της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ κόμμα ή βουλευτή που θα αρνηθεί αυτή την πρόταση. «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.»

Μιχάλης Καρχιμάκης

ακυβέρνητος είπε...

"εκείνο που δημιουργεί την κεντρική και εύλογη απορία, είναι η στάση και η θέση της νεοδημοκρατίας..."

Τώρα εγώ γιατί δεν έπεσα από τα σύννεφα;
Που το είδες το παράδοξο φίλε Λογοπλόκε; Όσο στενεύει ο κλοιός, όλο και περισσότερα ρεμάλια θα ξεβρακώνονται.
Φαντάσου κυβέρνηση αυτές τις καρικατούρες και αναλογίσου πόσο πιο κάτω θα πάμε...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Γίνονται και διατυπώσεις "ποιητική αδεία", Πέτρο μου... Για ...ποιητές μιλάει το κομμάτι !

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο κράτα, είναι πολύ κοντά η μέρα που οι Έλληνες θα καταλάβουν τον τρελαντώνη και την βρώμα που κουβαλάει μαζί του!
Κρητίκαρε τα σέβη μου!
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

@ 9/12/11 04:31

Το μέτρο σύγκρισης δεν είναι ο 'Τρελλαντώνης', κοπέλα μου.
Υπάρχουν και τα διαμάντια,
υπάρχουν και τα χαλίκια,
υπάρχουν και οι κοτρώνες.
Δεν έχει καμία σημασία,
αν είσαι μεγάλη κοτρώνα ή μικρή.
Η ουσία είναι,
ότι παραμένεις κοτρώνα.

Ανώνυμος είπε...

08/1900, Ακουσες τον κ.Καχριμακη 'η καποιον εδω που σχολιαζει να εξαιρει κανεναν απο το ανοιγμα λογαριαμων?? αν οχι τοτε γιατι το επικεντρωνεις το θεμα σε αυτα τα δυο ατομα?? εχεις κομπλεξ και κολλημα με τον ΓΑΠ ειδικα 'η μου φαινετε??
Περαν απο τα αστειακια εγω πιστευω οτι μπορεις να του καταλογησεις ολες τις αμαρτιες και τα λαθη της μεταπολιτευσης αλλα δεν μπορει κανεις να αμφισβητησει την ακεραιωτητα και την τιμιοτητα του Ανθρωπου-πολιτικου ΓΑΠ και γιαυτο τα εβαλε με ολους, γαιυτο πολεμηθηκε αγρια πολυ πριν γινει προθυπουργος μεσα απο το κομμα του ειδικα επειη γνωριζαν τι πρεσβευει και τι εει σκοπο να κανει με τις Ελβετιες αλλα τα καταφεραν τον εκοψαν στην μεση.Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Ανώνυμος είπε...

9/12/11 13:07

Ας πούμε ότι έχω
και κόμπλεξ, και κόλλημα, με τον ΓΑΠ.
(Να γελάσω ή να κλάψω με αυτό που είπες?)
Εσύ συμφωνείς να ζητηθεί εξουσιοδότηση και από τούς Νίκο και Ανδρίκο Παπανδρέου ή όχι ?
(και όποιον άλλον, εσύ προτείνεις επιπλέον)
Γιατί αν συμφωνείς,
τότε δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε,
και προς τί η αλληλογραφία.

Ανώνυμος είπε...

9/12/11 09:55
...εσύ τι παραμένεις...;

μαρία
(οτι εχεις,πουλάς;)

Ανώνυμος είπε...

@ 10/12/11 03:58

Το σχόλιό μου δέν ήταν προσωπικό, εναντίον σου.
Δέν χαρακτήρισα εσένα κοτρώνα.

Ανώνυμος είπε...

@ 13:16 Κατά πρώτων δεν είμαι κοπέλα σου,
δεύτερων δεν το πήρα προσωπικά,τρίτων ο τρελαντώνης ειναι ενα καθικι της πολιτικής και πολυ του είναι ο χαρακτηρισμός!Ενας χαμαιλεωντας και γι αυτό του κολάει ο καρατζαφυρερ απο δίπλα αλλα ο τρελαντώνης κανει τον δύσκολο όχι για τιποτε άλλο αλλα για να μην του παρει τη δόξα του ακροδεξιού μέσα στη νΝΔ, εφοσον κεντρόοι είναι οι αντιπροεδροί του και τέσσερις πεντε ακόμα.Τώρα αν ο Γιώργος δεν σου γεμίζει το μάτι φίλε μου, εγώ δεν πρόκειται να σε κακοκαρδίσω μέχρι εκεί φτάνεις τι να κάνουμε!
μαρια

Ανώνυμος είπε...

@ 10/12/11 23:49

Δέν θα μπορούσες ποτέ,
να ήσουν κοπέλα μου,
όπως το εννοείς.

Ανώνυμος είπε...

Έπεσα σε σχόλιο του Μ. Καρχιμάκη(;) και το συνδύασα με μια φράση του Πέτρου Κ., που αναφέρει ότι το μεγάλο λάθος του ΓΑΠ, είναι οι βλάκες που μάζεψε γύρω του.
Δεν ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει, αν σε αυτούς συμπεριλαμβάνει και τον Γραμματέα του κόμματος, αλλά μου έκανε εντύπωση η εξυπναδίστικη πρότασή του, σαν αυτές που γίνονται για να μην γίνει τίποτε.
Ακόμα και με την εξουσιοδότηση που λέει, είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι λογαριασμοί; ΟΧΙ βέβαια. Άνοιξαν οι λογαριασμοί του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα, που είχε αποδειχθεί ότι ήταν προϊόν δωροδοκίας;
Αλλά ας υποθέσουμε ‘ότι ανοίγουν. Όσοι έχουν βγάλει λεφτά στην Ελβετία είναι λιγδιάρηδες ενώ όσοι έχουν βγάλει στο Παναμά στην Βενεζουέλα στο Τριντάντ είναι αθώοι;.
Μην ανησυχείτε, ή ανησυχήστε.
Του χρόνου τέτοιο καιρό, όσοι έχουν διατελέσει σε θέσεις εξουσίας από το 74 και μετά, θα ελεγχθούν πως μπήκαν και πως βγήκαν από αυτές.
Έχω μερικές απορίες για τον Μ. Καρχιμάκη.
Αφού «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.»
Α. γιατί στα δύο χρόνια που έκαναν ότι ήθελαν δεν αξιοποίησαν το περίφημο CD με τους έλληνες καταθέτες στην Ελβετία;
Β. γιατί δεν προσυπογράφει την παραπάνω πρόταση που έκανε ο Σαμαράς;
Α.Β.

Ανώνυμος είπε...

14:34 αγαπημένε,με το όνομά μου μόνο!
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

@ 12/12/11 01:58

Μαριγούλα,
θα σε δυσαρεστήσω,
σου πέφτω πολύ λίγος.
Εσύ είσαι για μεγάλα πράγματα.
Τέτοιο κοφτερό μυαλό,
σαν το δικό σου,
θέλει ανοιχτούς ορίζοντες.
Αυτά που λές, Μαριγούλα.
Λυπούμαι αν σε στεναχώρησα.
Ψάξε για κάτι μεγάλο, εφάμιλλό σου.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!

http://www.facebook.com/groups/176659845764203/

(γκρουπ στο Facebook)