Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ !...


Τώρα, μην ανοίξω το ...blog μου σε καταστάσεις και πρόσωπα του εσωκομματικού πεδίου του ΠΑΣΟΚ, που ξέρω απ΄ έξω κι ανακατωτά. Μην αρχίσω, δηλαδή και παρουσιάζω από που έρχεται ο καθένας, τι έχει κάνει και γιατί λειτουργεί όπως λειτουργεί. Ας μην επιλέξω να επικεντρώσω στο "ποιοι και γιατί" λένε και προτείνουν, αλλά ας μείνω στο "πως" και το "τι" λένε και προτείνουν.

΄Εχουμε, κατ΄ αρχήν, τους δελφίνους, που θέλουν τον Παπανδρέου να ...ανοίγει τις διαδικασίες. Δεν το λένε στα ίσια, αλλά τον θέλουν να παραιτείται κι από το κόμμα. Στην προσπάθειά τους να παρουσιαστούν "αντιστασιακοί" αποσιωπούν το γεγονός, πως, ούτως ή άλλως, η θητεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ λήγει και πρέπει να εφαρμοστεί το καταστατικό, δηλαδή, να εκλεγεί με πανελλαδική ψηφοφορία νέος Πρόεδρος.

Οι πράσινοι καρεκλοκένταυροι πιπιλίζουν τις δηλώσεις τους, αλλά δεν λένε και το δεύτερο που επιδιώκουν : ο Γ. Παπανδρέου, να μην θέσει, εκ νέου, υποψηφιότητα !

Αυτό έρχεται, περισσότερο να δέσει, με την αυταπάτη τους και τον βαυκαλισμό τους, πως μπορεί (λένε...) η κυβέρνηση Παπανδρέου να απέτυχε, (άρα να την πληρώσει ο πρωθυπουργός της...), αλλά εκείνοι, ως υπουργοί αυτής της κυβέρνησης πέτυχαν !!! Συνεπώς ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν την επιβράβευση και την ανταμοιβή τους !...

Επαναλαμβάνω, δεν θέλω ν΄ ανοίξω το στόμα μου, για πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά η απόπειρα προώθησης προσωπικών στρατηγικών, σε μια περίοδο κρίσιμη και για τη χώρα (πρωτίστως) και για το κόμμα, μου κάνουν τα νεύρα τσατάλια και με φτάνουν στα πρόθυρα της "έκρηξης" !...

Ακόμα κι αν θεωρήσω, ως ανθρώπινο και συχνά παρατηρούμενο στο χώρο της πολιτικής, το φαινόμενο της υλοποίησης προσωπικών στρατηγικών, δεν μπορώ ν΄ ανεχθώ με τίποτα τις υπάρχουσες, (και καθορίζουσες αυτές τις συμπεριφορές και λειτουργίες), διαπλεκόμενες σχέσεις, των φορέων τους.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου να συγκροτήθηκε μ΄ ένα σωρό κουσούρια, να πολιτεύτηκε μ΄ ένα σωρό λάθη, αλλά δεν συγκροτήθηκε, ούτε πολιτεύτηκε στη βάση εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων της ελληνικής οικονομικής σκηνής. Ο Παπανδρέου δεν χαρίστηκε ποτέ στους ολιγάρχες και τα όργανά τους στα ΜΜΕ. Γι αυτό και πολεμήθηκε, όσο κανείς, γι αυτό και χτυπήθηκε και χτυπιέται ακόμα !

Η απαραίτητη ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να γίνει σε ιδεολογικό, κατ΄ αρχήν επίπεδο, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο και στις πολιτικές, στη συνέχεια, εξειδικεύσεις, που θ΄ απαντούν στα, εντελώς, νέα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν και υπάρχουν σήμερα. Η όποια ανασυγκρότηση του Κινήματος δεν μπορεί να γίνει στη βάση εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών, ενταγμένων, μάλιστα, σε ευρύτερους σχεδιασμούς και επιδιώξεις των κατεστημένων, διαπλεκόμενων, συμφερόντων.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, όσο είναι καιρός, οι δελφινομαχίες κι ας πάψουν οι δελφινομάχοι να χρησιμοποιούν τα βουλευτικά τσιράκια τους, σε ρόλο προωθημένων ...βλημάτων, κατά του Γιώργου.

Αν οι ...επιτυχημένοι υπουργοί, του ...αποτυχημένου Παπανδρέου, είναι δύσκολο να περπατήσουν στο δρόμο, ως στόχοι ιπτάμενων γιαουρτιών, θα διαπιστώσουν, πως η παρουσία τους και η απόπειρα να υποδυθούν τον δελφινομάχο στον κομματικό χώρο και σ΄ ένα ευρύτερο κομματικό ακροατήριο, θάναι πολύ πιο δυσκολότερη !...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ, ΣΥΜΓΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΩΡΓΟ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ) ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΠΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ) ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ (ΟΛΟΥΣ) ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΑΝΖΑΝΟΙ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Ανώνυμος είπε...

φιλε, αφου σου πω οτι με βρισκεις σύμφωνο κυρίως στο σημείο που ανφέρεσαι στην αποτυχία του ΓΑΠ και στην επιτυχία των υπουργών του ΓΑΠ , (άκουσον ακουσον)κατι το οποίο πλασάρεται απο διάφορυς τελευταία για να καταλήξει στο συμπέρασμα.Εσυ αποτυχημένε ΓΑΠ φύγε για να ρθουμε εμείς οι επιτυχημένοι.Κυρίως τελευταία με ενοχλούν οι άνθρωποι που τους έβγαλε στην επιφάνεια ο ΓΑΠ τους έκανε στενούς συνεργάτες αξιολογώντας τα προσοντα τους , τους εδωσε ρόλους στην κυβέρνησή του ,τους ανέδειξε , και τον άφησαν; τον παράτησαν ; τον τελειωσαν; μου έκανε πολυ αρνητική εντύπωση αυτό το γεγονός γιατί ήταν πολιτικά πρόσωπα άφθαρτα που και προσόντα έχουν και σηματοδοτούσαν κάτι το καινούριο στην πολιτική...και το σημαντικότερο ...τους ανέδειξε ο ΓΑΠ.Επειδή εσυ δε θες να πεις ονόματα...εγώ θα πω....Ραγκούσης Μόσιαλος Πάναρίτη....για την τρίτη δεν με πειράζει και τόσο ...αλλωστε σε όλες τις δημόσιες εμφάνίσεις της προσπαθούσα να καταλαβω τι είχε τοσο σπουδαίο περα απο τις πολύ καλές σπουδές στα οικονομικά για να τη διαλέξει ο ΓΑΠ....για τους άλλους δύο όμως που τους εκτιμώ και πίστευω οτι είναι το μέλλον της πολιτικής στην Ελλάδα....δεν περίμενα τέτοια αχαριστία προς το πρόσωπο του Παπανδρέου...και δεν είναι τυχαίο οτι και οι τρεις διαφώνησαν για το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος και διαφοροποιήθηκαν πλήρως ξεχνώντας το παρελθόν και τον αγώνα του ΓΑΠ για να μην χρεωκοπήσει η χώρα...λες και περίμεναν μια δικαιολογία για να τον αφήσουν...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ, ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.
ΟΠΟΤΕ "ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΟΥΝΕ ΧΕΣΤΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟ....

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@16.24
Εγώ το χόμπυ μου και τη πλάκα μου κάνω. Αν ήθελα να τα πω επώνυμα θα γινόμουν δημοισογράφος ή δημοσιοκάφρος... Τώρα σε όποιον δεν αρέσω ξυδάκι. Κι αν κάποιοι με πουν χέστη ...χέστηκα !

Ανώνυμος είπε...

16:24, ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΙ ΜΕΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΗΘΗΝΑ?? ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!! ΝΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΗΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ. Χ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

χμ

Ανώνυμος είπε...

δατ ισ α, σιξτη φορ μιλιον, κουεστιον, που λένε και οι αμερικάνοι!
ουπσ,χεχε