Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Η Ν.Δ. ΜΕ ΕΜΠΛΕΞΕ" !...


Επιλογή και απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν οι αποκαλούμενες ιερές ανταλλαγές, ανέφερε στην απολογία του ο προφυλακισμένος ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κατηγορούμενος σε μία από τις δεκάδες ερωτήσεις που του έθεσε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία είχε και τη γνώμη ότι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στην πολυσέλιδη απολογία του, που παρουσιάζουν «Τα Νέα», ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου περιγράφει τις σχέσεις που είχε αναπτύξει στο πλαίσιο των πνευματικών του καθηκόντων με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής όπως με τον άλλοτε διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου και τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Αρνείται όμως με κατηγορηματικό τρόπο ότι κάποιος από αυτούς είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση των ανταλλαγών και πολύ περισσότερο ότι ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τη γνωριμία τους και την εξουσία που εκείνοι είχαν για να προχωρήσει το σχέδιο των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου.

Επιπλέον ο Εφραίμ αναφέρεται σε επαφές που είχε και με άλλους πρώην υπουργούς της ΝΔ, ισχυριζόμενος μεταξύ των άλλων:

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Για τον Πέτρο Δούκα: «Στον κ. Δούκα υποβάλαμε δύο αιτήματα. Ενα ήταν η απόδοση της διαχείρισης της λίμνης και το δεύτερο ήταν να μας αποζημιώσει εκείνο το τμήμα των παραλίμνιων που είχε δοθεί σε κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Δούκας στα λίγα λεπτά που μας δέχτηκε στον διάδρομο, μας είπε ότι δεν είναι αρμόδιος και να πάμε στον κ. Σάββα Τσιτουρίδη».

Για τον Σάββα Τσιτουρίδη: «Το ίδιο αίτημα επαναλάβαμε λίγες μέρες μετά και μάλιστα εγγράφως στον κ. Τσιτουρίδη, υπουργό τότε Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν τον επισκεφθήκαμε μαζί με τον μοναχό Αρσένιο στο υπουργείο».

Για τον Ευάγγελο Μπασιάκο: «Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2004 επισκεφθήκαμε τον υπουργό κ. Μπασιάκο. Αυτός μόλις είχε αναλάβει και μας είπε ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Αλέξανδρο Κοντό για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του μετοχιού και ότι δεχόμαστε πολλές πιέσεις από τους φορείς και πάμε για συνολικές ανταλλαγές, δηλαδή ανταλλαγή της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων με αντίστοιχες εκτάσεις του Δημοσίου αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

«Η πάγια θέση της μονής είναι να μείνουμε εκεί σεβόμενοι την παράδοση της μονής μας, που τόσους αιώνες είναι εκεί και θέλει να συνεχίσει να παραμένει. Οι νομικοί μας σύμβουλοι μας είπαν ότι πρέπει να δεχτούμε τη θέση της κυβέρνησης να φύγουμε από τη λίμνη, γιατί αλλιώς θα είχαμε μακροχρόνιες διαδικασίες. Εμείς και συγκεκριμένα εγώ, λόγω της επαφής μου με τον πρίγκιπα Κάρολο και αφού μιλήσαμε, μού εξέφρασε τον ενθουσιασμό του να συνεργαστεί το Πριγκιπικό Ιδρυμα σε θέματα οικολογίας με το Βατοπαιδίου για το μετόχι της Ξάνθης», λέει σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της απολογίας του ο Εφραίμ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τεραπέρατος ο γατούλης!Αφού μπήκε φυλακή για να κάνει τον όσιομάρτυρα!
ο δολοφόνος όμως πάντα κάτι δεν υπολογίζει σωστα!πάντα κάτι του ξεφευγει πάντα κάτι ως απομηχανής θεός που έλεγαν και αρχαίοι, εμφανίζετε για να αλλαξει τα πάντα!τι ειναι αυτό στην δική του περίπτωση; Μα η κρίση φυσικά που δεν υπήρχε το 2004 που ο πρώην όταν σήκωνε τα λάβαρα, δεν υπήρχε και έτρεχε ο λαουτζίκος να υπογράψει!!! Τώρα ουτε "φοβάται"(τρομάρα μας θεοφοβούμενος λαός, μας αρέσει η ταμπέλα) κανέίς τον αθεόφοβο Εφραίμ, αλλα απο τους φόρους που του έχουν πατικώσει στις πλάτες του τα θέλει όλα πίσω και τον Εφραίμ να δικαστει δικαίως!!!!
Μαρία

σσ. Η κρίση θα μας σώσει!

Ανώνυμος είπε...

Sorry το 2000 σήκωσε τα λάβαρα ο συγχωρεμενος!
μ

Ανώνυμος είπε...

όλη η αλήθεια για εφραιμ βατοπαίδι στην εφημερίδα ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ 2008
www.oakke.gr