Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ !...


Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν για την προοπτική που έχει η Ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση, σε 45λεπτη ομιλία του στο Πεκίνο, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων.

"Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη", τόνισε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στην ομιλία του.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι "το ευρώ είναι στο μέσο του ποταμού" και ότι το γεγονός ότι η "νομισματική Ένωση δεν έχει υλοποιηθεί το καθιστά πολύ ευάλωτο" ενώ επισήμανε ότι "η βάρκα είναι έτοιμη να βουλιάξει". Επέρριψε δε ευθύνες για την κρίση τόσο στην Άγκελα Μέρκελ όσο και στο Νικολά Σαρκοζί, για τους οποίους είπε ότι δεν έχει πεισθεί ότι μπορούν να συνεννοηθούν και ότι πιθανώς αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν επιτρέπουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα να προχωρήσει.

Σε όσους δημοσιογράφους του έθεταν προσωπικές ερωτήσεις, πάντως, για το ερωτικό σκάνδαλο το οποίο τον ταλαιπώρησε, απαντούσε "ουδέν σχόλιο".

Τόνισε όμως ότι μια κατάρρευση της Ευρωζώνης δεν θα έλυνε την κρίση χρεών των κρατών μελών της. Μια θεμελιακή λύση στην κρίση χρεών θα έπρεπε να βασίζεται στην ανάπτυξη είπε ο Στρος Καν, και δεν θα έπρεπε να δίνεται υπερβολική σημασία στα μέτρα λιτότητας.

Στην αναφορά του για την Ελλάδα υπογράμμισε ότι είναι κρίμα που η στρατηγική του ΔΝΤ για τη χώρα μας δεν υιοθετήθηκε και δεν εφαρμόστηκε σωστά και χαρακτήρισε το ΔΝΤ δυσλειτουργικό.



"Το όλο σύστημα δεν θεωρούσε την Ευρωζώνη ως ζώνη αλληλεγγύης όπως θα έπρεπε να είναι κάθε νομισματική ένωση. Μάλλον, η ιδέα ήταν ότι οι Έλληνες έπρεπε να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα δανείσουν στους Έλληνες αλλά συν ένα περιθώριο. Γιατί; Επειδή οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους. Από ηθικής πλευράς, δεν έχω κανένα σχόλιο. Από οικονομικής άποψης, όμως, σίγουρα δεν βοήθησε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες υποστήριξε ότι υιοθετούν πολιτική πιστωτικής συρρίκνωσης στην αγορά αντί να καλύψουν τους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, κάτι που όπως είπε αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Σε όσους δημοσιογράφους του έθεταν προσωπικές ερωτήσεις, πάντως, για το ερωτικό σκάνδαλο το οποίο τον ταλαιπώρησε, απαντούσε "ουδέν σχόλιο".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ....Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

ΧΚ, ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ, ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΘΥΜΑΣΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ?. ΑΛΛΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ(ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ) Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Παντος, για να πάρετε και μια εικόνα απο τας Αμερικας,τον Σεπτεμβριο 2008- Μαρτιο 09 που ξεσπαγε εδω η φούσκα, σας πληροφορώ ότι, ετσι κι εδώ εκλειναν τα καταστήματα, το ενα πείσω άπό το αλλό!Μολις όμως ανέλαβε ο Ομπάμα, και αυτό έγινε από τον Ιανουάριο του 09 άρχιζαν να άλλάζουν όλα μέσα σε ένα τρίμηνο γιάτι έρειξε ΄πολλά λεφτά μεσα στην αγορά!τΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΛΔ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΑς ΕΠΈΒΑΛΕ Η Μερκοσαρκοζύ στην Ελλάδα!
Και ενώ έβλεπες να κλείνουν και να ερημώνουν όλα μέχρι τον Μάρτη μετά σιγά σιγα αρχισαν να ξανανοίγουν!αλλα οι Μερκοσαρκοζύ είναι συντηριτικοι!ότι ακριβώς ζητάνε και εδώ οι συντηριτικοι στην Αμερική λιτοτιτα!Μπορούν οι πολιτικοι στην Ελλάδα να αναδείξουν αυτή την διαφορά;Τι αφήνουν τον τρελαντώνη να αλλωνίζει τάζοντας!Αφού η πολιτική του ειναι του ΕΛΚ δεν πρόκειτε να κάνει κάτι άλλο από το να αφήσει το κεφάλαιο αφορολόγητο για να κάνει επενδύσεις ότι ευαγγελίζονται και στην Αμερική οι συντηριτικοι! ότι έκανε και ο καταλληλότερος!Ξεσκεπάστε τον βρεε!!!
Μαρια

Ανώνυμος είπε...

Μαρια, δεν χρειαζεται να τον ξεσκεπασει κανεις, ηδη εχει τραβηξει την μικρη κουβερτα για να σκεπασει το προσωπο και φανηκαν τα ποδια. Σιγα-σιγα βρεχεται η κουβερτα, θα μπασει και θα φανει και το προσωπο απο μονο του χωρις καμια βοηθεια απο κανεναν.