Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

…ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ !...


Ε, καιρός ήταν ! Κοντά στους Γερμανούς και τους Γάλλους, να πλακώσουν κι οι Ρώσοι. Ανέκαθεν τρισυπόστατους δεν τους είχαμε τους προστάτες ; Ο καθένας με τον πόνο του και το ρόλο του.

Ο πιο πρόσφατος, ενέσκηψε ως θεματοφύλακας των συμβόλων της (κοινής) Ορθοδοξίας και των ιδιόμορφων φορέων της. Κατάλαβα καλά ή κάνω λάθος ; Ο Πούτιν υπονοεί δικαιώματά του στο ΄Αγιο ΄Ορος ; Τι είδους δικαιώματα ;

Πέρσι τέτοιο καιρό, ο Εφραίμ ήταν στη Ρωσία και πήγε και στο σπίτι του Βλαντιμίρ. Τι κουβέντες έγιναν ;

Μάλλον είναι πολύ πιο σύνθετο και σοβαρό το ζήτημα για να το δούμε στα πλαίσια μιας περίπτωσης με θρησκευτικό περιεχόμενο. Η ρωσική παρέμβαση, σε τόσο υψηλό επίπεδο, πολιτικό κι όχι (μόνο) εκκλησιαστικό, σε άλλα παραπέμπει κι αλλού οδηγεί : τη λειτουργία της κυρίαρχης ελληνικής πολιτείας αμφισβητεί, με ωμό και απαράδεκτο τρόπο, η απερίγραπτη, αμαρτωλή, ρωσική ηγεσία !

Αν υπάρχει και τώρα, η παραδοσιακή εγχώρια κακομοιριά και η ξενοδουλεία ; Αλίμονο !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι που θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια ο Εφραίμ. Αμέ έκανε συμμαχίες!!!Από το να σώσει το τομάρι του όλα τα περιμένω από δαύτων!!!Εδώ παγίδευσε ενα πρώην πρωθυπουργό και τον βιντεοσκόπησε γιατι ήξερε πολύ καλά τι έκανε και όχι τι ευαγγελίζετε "ήθελαν και μας τα έδωσαν".Νομίζω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα ο πρώην σήκωνε τα λάβαρα αυτός έχει τη μαγική ζώνη!
Μαρία