Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΘΗΡΩΝ !...


Η ελληνική φούσκα που δημιουργήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου, ήρθε κι έσκασε στο τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, γεμίζοντας τον τόπο, μ΄ όλο τον συρφετό των προβλημάτων, που έκρυβε μέσα της.

Αυτή η ώρα του λογαριασμού, που για χρόνια ολόκληρα, όλοι σιγοψιθύριζαν κι όλοι εξόρκιζαν και την έσπρωχναν προς το μέλλον, έφτασε, και το ντιν - νταν του ρολογιού της ιστορίας, μας ξεκούφανε !

Η γενικότερη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, στην ύστερη εποχή της παγκοσμιοποίησης, εξαφάνισε τη διεθνή ανοχή κατά της αεριτζίδικης Ελλάδας, ενώ η εγκληματική ανεπάρκεια της τελευταίας κυβέρνησης της Δεξιάς, έφτασε τα πράγματα στο απροχώρητο.

Ο Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνοντας το ευθυνόμενο και συμμέτοχο στη δημιουργία της ελληνικής φούσκας, ΠΑΣΟΚ, πίστεψε, πως θα μπορούσε αρχίζοντας από τα κάτω, από τις εγγενείς αδυναμίες, τις κακές συνήθειες και τα κουσούρια, ν΄ αντιστρέψει την πορεία, πλην όμως, άλλα έφερε η παγκόσμια κρίση κι άλλα του κληροδότησε ο Καραμανλής !

Τότε ήταν που ο Γιώργος έκανε το μεγάλο λάθος και δεν διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, δεν έκανε ένα καινούργιο κόμμα, δεν είπε στο λαό όλη την αλήθεια και δεν προκήρυξε νέες εκλογές με νέο προγραμματικό στόχο : τη σωτηρία της Ελλάδας από τη χρεοκοπία !...

Οι διασωστικές - πυροσβεστικές πολιτικές που απαιτήθηκαν από το 2010 και μετά, αμφισβητούνταν, ως ασύμβατες προς την ιστορία, τις ιδεολογικές και προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και αντιμετωπίστηκαν ως "προδοτικές", από ένα λαό ανημέρωτο, απροετοίμαστο και καλομαθημένο !...

Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση ο Παπανδρέου υποχρεώθηκε να εφαρμόσει άλλη στρατηγική, αφού βρέθηκε νάχει τη χειροβομβίδα στα χέρια και, μάλιστα, απασφαλισμένη !

Την κρισιμότητα της κατάστασης και την υπερεπείγουσα ανάγκη να ληφθούν δραματικές αποφάσεις και σκληρά περιοριστικά μέτρα, δεν την ενστερνίστηκαν, ούτε τα πολιτικά κόμματα, (για σειρά λόγων το καθένα...), ούτε ο λαός, αλλά ούτε η βάση, ακόμα και το στελεχιακό δυναμικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Οι μεγάλες ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, πέρα από το αρχικό μεγάλο λάθος, (τη μη δημιουργία νέου κόμματος και τη μη προσφυγή σε νέες εκλογές...), έγκεινται, ακριβώς, σ΄ αυτό : δεν κατάφερε να περάσει το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ως μέγεθος και ως κίνδυνο, στην κοινωνία, ευρύτερα. Ακόμα κι αν δεχτούμε πως αυτό οφείλεται και στην αδράνεια και στην μετριότητα των συνεργατών του, (που έτσι είναι...), πάλι οι ευθύνες τον ίδιο, ως αρχηγό, βαρύνουν...

Βέβαια, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση η πρωτοποριακή συμβολή του πρώην πρωθυπουργού μας στη δημιουργία όλων αυτών των μηχανισμών και των διαδικασιών βοήθειας προς την Ελλάδα, (που σήμερα χαρακτηρίζονται μοναδικοί και ανεπανάληπτοι...), πλην όμως, η γενικότερη εξέλιξη της κρίσης και η ανεπάρκεια των δεξιών ηγετίσκων της Ε.Ε. όξυναν και επέκτειναν, αντί να περιορίσουν τα προβλήματα και χρειάστηκε, στην Ελλάδα, να γίνει η υπέρβαση.

Η καθοριστική συμβολή, όμως, του Παπανδρέου, στη συγκρότηση της κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, "χάθηκε" μέσα στον ορυμαγδό της κριτικής και της πολεμικής εναντίον του, απ΄ όλους όσους θίχτηκαν και θίγονται από τις πολιτικές έκτακτης ανάγκης που αναγκάστηκε να εφαρμόσει, (κι είναι πολλοί αυτοί, σχεδόν, όλοι μας...), οι ωφέλειες και οι θετικές επιδράσεις των οποίων θ΄ αργήσουν, να εμφανιστούν και να τις δικαιώσουν...

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες το κύριο και εθνικό καθήκον του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου του μεγαλύτερου και πλειοψηφούντος κόμματος, είναι η στήριξη και η επιβοήθηση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου, μέχρις ότου αυτό ολοκληρωθεί, αλλά, στη συνέχεια, δεν φαίνεται να έχει κανένα νόημα οποιαδήποτε συμμετοχή του στις διαδικασίες αντιπαράθεσης, είτε σε πολιτικό επίπεδο, είτε σε εσωκομματικό.

Το κυβερνητικό έργο του, όπως τονίστηκε, θα έχει μεσοπρόθεσμη απόδοση και δικαίωση, ενώ οι εσωκομματικές εξελίξεις οδηγούν σε νομοτελειακή διάσπαση και διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει κανένα λόγο να δώσει πρόσχημα και άλλοθι, στους μαθητευόμενους μάγους και τους αρρωστημένους καρεκλοθήρες, είτε της κυβερνητικής, είτε της κομματικής εξουσίας, για να κρύψουν τη μετριότητά τους ή να χρεώσουν τις συνέπειες των πρακτικών και της δραστηριότητά τους, σ΄ αυτόν.

΄Αοκνος συμπαραστάτης και ανεπιφύλακτος υποστηρικτής, λοιπόν, της κυβέρνησης Παπαδήμου, που ο ίδιος, με κόπο και θυσίες, δημιούργησε, πολιτικά παρών και δρών, αλλά αμέτοχος από τις μετέπειτα εξελίξεις, στο βαθμό που αυτές καθορίζονται από φορείς κοντόφθαλμων, ιδιοτελών και επικίνδυνων αντιλήψεων, σχεδίων και πρακτικών.

΄Αλλωστε αυτές οι εξελίξεις θα είναι βραχύβιες και απόλυτα μεταβατικές !...

11 σχόλια:

Takis JR είπε...

Ήταν μια μοιραία συγκυρία η αποχαλίνωση του καπιταλισμού, με τον Μπους στην Αμερική να δίνει ρέστα, ενώ εδώ ο ''εκσυγχρονισμός'' του Σημίτη έδινε τη θέση του στην τέλεια απορρύθμιση του Καραμανλή. Οι φόροι, ειδικά για τους έχοντες έγιναν προαιρετικοί, οι δαπάνες αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο, η διαφθορά απογειωνόταν. Ο Παπανδρέου παρέλαβε μια βόμβα και έδωσε μια άνιση μάχη. Πλήρωσε κατά κύριο λόγο το τίμημα αποκαλύπτοντας την αλήθεια για το έλλειμμα και αρνούμενος την συνέχιση του μακιγιάζ της Goldman Sachs. Αντε τώρα αυτά να τα εξηγήσεις στο πλήθος που ωρύεται και φωνάζει ''φέρτε πίσω τα κλεμμένα''...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πλήθος,είναι ΟΧΛΟΣ.
Δυστυχώς.
Εκτός από
αυτούς που καταλαβαίνουν,τι πραγματικά και αντικειμενικά, έχει συμβεί,υπάρχουν και αυτοί που κατευθύνονται πολιτικά,χωρίς να καταλαβαίνουν ποιός και τι έφταιξε.
Οσο και να εξηγήσεις,δεν πείθονται,γιατί αυτή την παιδεία έχουμε,μονον ο εαυτός μας.
Και πάλι δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

τακι GR δε λες και το σημαντικοτερο κατ' εμε που συνεβη στην διάρκεια της "νεας διακυβέρνησης".Με το που βγηκε το 2004 κατηργησε το ΣΔΟΕ και εδωσε σημα κυριως στους ημέτερους για παρτι φοροδιαφυγης και διαφθοράς....οδηγώντας παρολο το ξεχείλωμα των δαπανων του κράτους , ακουσον - ακουσον το 2009 σε ύφεση κοντα στο 3%.Απίστευτο....

Ανώνυμος είπε...

Αμεσως μετα την ακατανοητη παρεμβαση του κ.Χρυσοχοηδη κατα του ΓΑΠ ειχα φραψει εδω σε μια αναρτηση σας οτι ο ΓΑΠ πρεπει να φυγει οταν τελειωσει αυτη η Ιστορια με την συγκυβερνηση οχι επει δη πρεπει αλλα επειδη δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθει περαιτερω με αυτο το κομμα και χερομαι που μαλλον αυτο λες κατα βαθος στο σημερινο σου αρθρο.

ακυβέρνητος είπε...

Ένα από τα πολλά λάθη Παπανδρέου είναι και αυτοί. Όχι μόνο τους μάζεψε γύρω του, όχι μόνο τους έδωσε αξιώματα, όχι μόνο τους ανέχτηκε, αλλά τους άφησε και ανεξέλεγκτους να περιφέρουν τη βλακεία τους και να κουράζουν το λαό.

Τώρα παριστάνουν όλοι τους τους επαναστάτες.
Τώρα όλοι λυπούνται για τα δεινά που μας φόρτωσαν και ζητούν την κεφαλή του Παπανδρέου επί πίνακι φορτώνοντάς του τα λάθη.

Είναι εύκολο.
Αν πετύχουμε μπαίνουμε όλοι μαζί στο κάδρο ως υπουργοί που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση ενός επιτυχημένου κυβερνητικού έργου.
Αν αποτύχουμε δείχνουμε όλοι μαζί τον ένα και μοναδικό φταίχτη που μας πήρε στο λαιμό του.

Η ελληνική φούσκα έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας (κρίμα τ' όνομα) Λοβέρδος.
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία τον βλέπουμε να περιτριγυρίζεται από λοιπές τρακατρούκες, που η μοναδική τους χρησιμότητα είναι να κάνουν θόρυβο.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπολοκε,ολα αυτα τα έχουμε πει και ξαναπει ...το καινούργιο θα ήταν:παμε για νέο κόμμα;
μαρια

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Ανυπόμονη Μαρία !...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧχαχαχαχαχαχ
καλά η αποθέωση, τους αφήνει να μαλώνουν και το διαλύει!!!Μάγκες τέρμα τα δίφραγκα!!!Περάστε από το ταμείο(sic)Πετσάλνικο!!!
μαρία

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο Κ.
Το κυριότερο προσόν του ηγέτη είναι να επιλέγει συνεργάτες.
Ο ηγέτης είναι επομένως ο καθρέφτης της ικανότητας των συνεργατών του. Όταν έχει συνεργάτες σαν τον Δρούτσα την Μπιρμπίλω τον Παπακωνσταντίνου και όλους όσους εσύ χαρακτηρίζεις ΤΩΡΑ βλάκες, δείχνει την ανικανότητα του ηγέτη, ή την σίγουρη πορεία σε αυτο που του ανέθεσαν.
Θυμηθείτε τον εκβιασμό με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να αναγκάσει τον Καραμανλή σε εκλογές.
Θυμηθείτε τα ψέματα, την πολιτική απάτη, για να κερδίσει τις εκλογές.
Θυμηθείτε που έταξε τα πάντα στους πάντες, για να οδηγήσει εσκεμένα και βάσει σχεδίου στο σημερινό αδιέξοδο.
ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ λοιπόν ένας τέτοιος "ηγέτης", ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ένα τέτοιο κόμμα που επέλεξε έναν τέτοι "ηγέτη".
Ας ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ σε ένα κόμμα που θα ΑΝΤΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ το ΠΑΣΟΚ με ηγέτη ΕΛΛΗΝΑ, που θα υπηρετεί το συμφέρον του ΕΛΛΗΝΑ.
@Ανώνυμο 10/12 20:24.
Σε αυτούς που δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει, προφανώς ανήκεις και εσύ.

Σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ποτέ δεν αποκαλείται το ΠΛΗΘΟΣ ως ΟΧΛΟΣ.
Αυτό είναι χαρακτηριστικό ολοκληρωτικών καθεστώτων ή πολιτών που έχουν πάρει διαύγιο με την δημοκρατικότητα.

ακυβέρνητος είπε...

@ 19:14
Η αναφορά μου στις βλακείες τους δεν αφορά την ανικανότητα του εγκεφάλου τους να πράξουν το σωστό, αλλά τη συνειδητή επιλογή τους να κάνουν το λάθος. Να συνεχίσουν τη καταστροφική πορεία του κουρασμένου της Ραφήνας που από το κείμενό σου φαίνεται πως σου λείπει.
Η πλάκα με εσάς τους αμετανόητους είναι πως προεκλογικά αναμασούσατε την καραμέλα: «όποιος και να βγει θα κάνει τα ίδια» και μετά τις εκλογές αρχίσατε τις κωλοτούμπες: «ο Καραμανλής δεν θα αποδεχόταν μνημόνια».
Επειδή μιλάς για ψέματα και πολιτική απάτη του ΓΑΠ θα συμφωνήσω. Αυτό φαίνεται δημοσκοπικά και θα το πληρώσει και στη κάλπη. Μην αρκείστε όμως στις μαλακίες των άλλων για να σηκώσετε κεφάλι. Κάνετε και σεις κάποτε μια σοβαρή αυτοκριτική και μη ντρέπεστε να αναγνωρίσετε πόσο σας πρόδωσε το κόμμα σας, πόσα σκάνδαλα διέπραξε, πόσες συνταγματικές εκτροπές έκανε, πόσα λαμόγια αθώωσε, πόσο μας βύθισε στα σκατά.
Ποτέ σας δεν δεχτήκατε το γεγονός ότι η 5ετία 2004-2009 μας κατέστρεψε, με μόνιμο επιχείρημα ότι «η Ελλάδα δεν ξεκίνησε το 2004, αλλά προϋπήρχε και πως «δεν είναι δυνατόν η κρίση να οφείλεται σε χειρισμούς μόνο της διακυβέρνησης Καραμανλή». Τα 2 χρόνια όμως του Παπανδρέου αρκούν για το σκοπό αυτό! Για εσάς τα λάθη έγιναν πριν τον Καραμανλή και μετά από αυτόν. Φανταστική λογική!
Έλληνα ηγέτη θέλω να δω κι εγώ. Γνωρίζεις κανέναν, ανεξαρτήτου κόμματος, να μας προτείνεις;
Πρόσεξε την απάντηση γιατί ανέκδοτα μπορούμε να βρούμε σε άλλα blogs και όχι στου Λογοπλόκου…

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΥΘΟΣ ΚΑΙ ΗΦΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΝΑΙΜΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΛΑΘΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑ,ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ... Χ.Κ.