Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ !...


΄Οπως και να το κάνουμε είμαστε λαός ...χαρισματικός. Η ιστορία μας, παλιά και πρόσφατη, το αποδεικνύει, καθώς, αν και μια χούφτα, κάνουμε τον Κόσμο ολάκερο ν΄ ασχολείται μαζί μας. Το γιατί, όπως λέει το λαϊκό άσμα "δεν έχει καμιά σημασία...!".

΄Οχι που θ΄ αφήναμε στο απυρόβλητο και τη διαδικασία, κατ΄ άλλους θεσμό, των συμμαχικών κυβερνήσεων, (ή συνεργασίας ή ευρείας συμμετοχής ή έκτακτης ανάγκης ή εθνικής ενότητας ή και το λουρί της μάνας !...). Από ...λογοπαιγνία, σκίζουμε οι μπαγάσηδες...

Η κυβέρνηση Παπαδήμου γεννήθηκε, μετά από άκρως επώδυνο τοκετό, για να προχωρήσει μια πολιτική, που δεν αντέχονταν και δεν έβγαινε από ένα και μόνο κόμμα. Μια πολιτική πράγματι εθνικής ανάγκης και απ΄ αυτές που δεν είναι συνυφασμένη με πρόσκαιρα αποτελέσματα ή πρόσκαιρα ωφελήματα, γι αυτό και δεν συνδυάζεται με μπράβο και επαίνους, τουλάχιστον για τώρα.

Δυστυχώς, η "ιατρική" επιβεβαιώνεται στο ό,τι τα προβλήματα στην κύηση και τη γέννα, επηρεάζουν το "τέκνο" : η τωρινή κυβέρνηση είναι προβληματική !...

Τόσο οι συμμετέχοντες σ΄ αυτήν, όσο και οι απ΄ έξω, βρήκαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν, σε μια συμπεριφορά και μια λειτουργία, όχι απλά ιδιοτελή και μικροπολιτική, αλλά επικίνδυνη και εν πολλοίς επιβλαβή για τη χώρα.

Οι "συνεργαζόμενοι" κάνουν κάθε τι για να δείξουν, πως μπορούν οι πολιτικοί να κυβερνούν αντιπολιτευόμενοι ή, (ταυτόχρονα και παράλληλα), να αντιπολιτεύονται κυβερνώντας, ενώ οι μη συνεργαζόμενοι πάτησαν στο τέρμα το γκάζι στην διαδρομή "της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση" !! Είπαμε, χαρισματικοί, και, στο πολιτικό προσωπικό. ΄Αλλωστε το δείχνουν τα ...έργα τους !...
 
.
΄Ολοι φτιάχνουν τις κυβερνήσεις συνεργασίας για να προσφέρουν και να προσθέσουν, εμείς την κάναμε για πάρουμε και ν΄ αφαιρέσουμε. Ορισμένοι την είδαν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, άλλοι ως πάγκο εκτέλεσης ταχυπολιτικών τρυκ και κόλπων κι άλλοι ως πασαρέλλα επίδειξης της πολιτικής τους γκαρνταρόμπας.

Τι να περιμένει κανείς από κυβερνώντες που λειτουργούν με το βλέμμα στραμμένο, όχι στο σήμερα και στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της χώρας, αλλά στο αύριο και στην ψηφοθηρία για λογαριασμό της πάρτη τους ή του κόμματός τους ;

Κι όμως, το "παιδί" αυτό, το πρώτο μετά από δεκαετίες ολόκληρες, θα μπορούσε να κάνει πράματα και θάματα και ν΄ αποδείξει, στην πράξη, πως το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, μπορεί να διορθωθεί και ν΄ ανανήψει και στο έργο του και στη συνείδηση του λαού.

Οι ...χαρισματικοί πολιτικοί μας αποδεικνύονται ανάξιοι του ρόλου και της αποστολής τους, βαθιά μολυσμένοι και βαθιά νυχτωμένοι, άξιοι, μόνο, για την καληνύχτα του ελληνικού λαού, ως προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τους συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη "διαπραγματευση" το πήγε στην "τροποποίηση" και τώρα το γύρισε στο " θα προσπαθήσω να τους πείσω".

το κακό λογοπλόκε είναι ότι οι πολιτικοί μας έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, άρα για να αλλαξει κάτι πρέπει να το ψηφίσουν στη Βουλή. Οι βαθιά νυχτωμένοι είμαστε εμείς. Μόνο εμείς. Αν εμείς ο λαος τους ψηφίζουμε για να έχουμε την τρύπα να χωθούμε τοτε γιατί παραπονιόμαστε; πολύ απλα αν ο λαός ήθελε αυτό που ο Γιώργος άρχισε,θα ήταν χαρούμενος, αλλά ακριβώς αυτό δεν ήθελε, δεν ήθελε ρε φίλε λογοπλόκε, να χάσει τις μεσαις και τις ακρες του, γιατι ρε φιλε Γιώργο εγω σε ψήφισα για να αλλαξεις ολα αυτά που εγω μεγάλωσα και μου έμαθε ο πατερούλης μου, τώρα που εμαθα πως δουλευει αυτο το σύστημα ήρθες εσυ να μου το διαλύσεις!

Νομίζουμε εσύ κι εγώ λογοπλόκε ότι οταν όλοι φωναξαν "Γιωργο άλλαξέ τα ολα" ήξεραν για τι πράγμα μίλαγαν.Αρε λογοπλόκε είμαστε βαθιά νυχτωμένοι όντως, εμεις ο λαός, δεν μας φταίνε οι πολιτικοί. γιατί αν ήταν έτσι απλό τότε θα μπορούσε πολύ εύκολα να τα άλλάξει όλα!!!
Αφού να σκεφτείς ακόμα κι εγώ κάποια στιγμή το πίστεψα ότι η Ελλαδα έχει ευκαιρία με τον Γιώργο να αλλάξει! Πίστεψα ότι είναι πολλοι τυχεροί που έχουν τον Γιώργο και εγώ πολύ άτυχη που ζω στο εξωτερικό και έκανα όνειρα ότι μια μέρα θα γυρίσω και θα θέλω να μείνω μόνιμα! Έβλεπα ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα κατι όμορφο !Αλλα πείστηκα ότι δεν θέλει ο λαός να αλλαξει η Ελλάδα, τουλάχιστον η πλυοψηφία αυτή που αποφασίζει στις δημοκρατίες!
Οι βολεμμένοι και τα παιδιά τους που θα έπερναν τη θέση τους ή που είχαν την τρύπα έτοιμη.Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε αφωνοι και κοιτάμε. Τώρα όλοι γερνουν στη μεριά του τρελαντώνη και τις παλαβοπαρέας του, δεν τους νοιάζει τιποτα μονο να εχουν την τρύπα τους και το βόλεμα των παιδιών τους και τα παιδακια τους, κι αυτά στο κόλπο, όλοι στο κολπο βαθιά νυχτωμένοι!
μην το ανεβάσεις
μαρία
καλες γιορτες

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ !

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα !!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΗ, ΚΤΥΠΑΣ ΦΛΕΒΑ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ,ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ .ΜΟΛΙΣ Ο ΓΑΠ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΛΑΧΑΝΟ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,...ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΟΙΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ,..Χ.Κ.