Εντεκα βουλευτές (*) εμφανίζονται να μη δικαιολογούν πού κατέληξαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία ο καθένας τους απέσυρε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του και, σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων για το «πόθεν έσχες παραγόντων της Βουλής, το θέμα θα ερευνηθεί. Και η απορία είναι απλή: για ποιον λόγο δεν έχει ήδη ερευνηθεί; Πόσες μέρες χρειάζονται για να κληθούν οι συγκεκριμένοι βουλευτές και να δικαιολογήσουν -ή να μην καταφέρουν να δικαιολογήσουν- πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Δύο; Τρεις; Παραπάνω όχι.
Μου είναι αδύνατο να υπολογίσω πόσες φορές πρέπει να έχω γράψει από το 1975 μέχρι σήμερα για την κοροϊδία του δήθεν ελέγχου της εξέλιξης της οικονομικής κατάστασης των πολιτικών. Ή της κοροϊδίας να δημοσιοποιούνται λίγες μέρες πριν μπει το 2012 στοιχεία για το 2009; Γιατί περί κοροϊδίας πρόκειται. Και μάλιστα ξεδιάντροπης, μια και συνεχίζεται επί τόσα χρόνια.
Ας υποθέσουμε ότι αποφασίζει η Βουλή να ελέγξει όχι τα οικονομικά μίας μόνο χρονιάς, αλλά της συνολικής πολιτικής έως τώρα πορείας των 300 μελών της. Τι χρειάζεται για να γίνει η δουλειά; Δύο ή τρεις δημοσιογράφοι και ισάριθμοι λογιστές. Από άποψη στοιχείων θα χρειαστούν το πρώτο και το τελευταίο «πόθεν έσχες» του καθένα και όλες οι φορολογικές δηλώσεις του, κυρίως η τελευταία πριν από την είσοδό του στη Βουλή. Κι από άποψη χρόνου δύο ή, το πολύ, τρεις μήνες.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Δεν αμφιβάλλω ότι ειδικότεροι στους ελέγχους σχετικών θεμάτων μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο και να καταλήξουν σε εγκυρότερα συμπεράσματα, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι μια δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα με την προαναφερθείσα λογιστική υποστήριξη μια χαρά θα την έκανε τη δουλειά. Αλλωστε, μικρός είναι ο τόπος μας, λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλον, ξέρουμε ποιες είναι οι περιπτώσεις που θα πρέπει να ερευνηθούν διεξοδικά και ποιες εκείνες που θα βρεθούν καθαρές.
Ωστόσο, τέτοια έρευνα δεν υπάρχει περίπτωση να τη δούμε στο ορατό μέλλον. Το λέει και η παροιμία, άλλωστε. «Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Και στην περίπτωση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, το «κοσκίνισμα» ή το δούλεμα ή η κοροϊδία, δώστε όποια ονομασία θέλετε, έχει εξελιχθεί σε επιστήμη.
Ωστόσο, τέτοια έρευνα δεν υπάρχει περίπτωση να τη δούμε στο ορατό μέλλον. Το λέει και η παροιμία, άλλωστε. «Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Και στην περίπτωση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, το «κοσκίνισμα» ή το δούλεμα ή η κοροϊδία, δώστε όποια ονομασία θέλετε, έχει εξελιχθεί σε επιστήμη.
(*) Είναι δέκα, γιατί ο Πάγκαλος δικαιολόγησε...
8 σχόλια:
Οι 11 βουλευτές δέν έχουν να απολογηθούν,
για το πώς διαχειρίζονται τίς καταθέσεις τους.
Κάνεις λάθος και εσύ,
και όλοι οι συνειδητά παραπληροφορούντες.
Ζητούμενο είναι,
το κατά πόσον είναι νόμιμα τα ποσά που κατέχουν,
και όχι,
το πώς τα διαχειρίζονται.
Τα κάνει ανάληψη, αν θέλει,
και τα καίει στο μαγκάλι για να ζεσταθεί.
Δικαίωμα τού καθένα είναι,
να τα κάνει ότι θέλει,
εφόσον τα κατέχει νόμιμα,
και εφόσον δέν προέρχονται από αδήλωτες μίζες και διαφθορά.
Μπά ! ΄Ετσι σούπαν να λες ? Κι έχουν το - ηθικό - δικαίωμα, να τα αποσύρουν από τις τράπεζες δίνοντας το ...καλό παράδειγμα ? Να τα πηγαίνουν σε ξένες τράπεζες ή χώρες ? Ν΄ αγοράζουν, π.χ. CD'S για τη χρεοκοπία της Ελλάδας ? Ν΄ αγοράζουν, π.χ. χρυσό ή χρυσές λίρες ?
Θέλεις κι άλλα ?...
14.02, συμφωνω με τον 12.04 γιατι ουτε εγω θα ηθελα να δωσω λογαριασμο σε κανεναν πως θα διαχειριστω τα νομιμα χροματα μου, επαναλαμβανω τα νομιμως αποκτηθεντα. Ομως συμφωνω εν μερει και μαζι σου φτανει να ευταθει αυτο που λες γιατι μπορει να μην τα εβγαλαν εχω αλλα να τα επενδυσαν αγοραζοντασ κατι τελος παντων, εχουν το δικαιωμα. Αρα ολοι εχουμε δικιο αλλα και αδικο και κυριως οι υπευθυνοι που επρεπε πρωτα να το ψαξουν και μετα να κακαριζουν. Ξερεις φιλε μου?? αν αρχισει να κινηγα ο ενας τον αλλο τοτε θα γινει μια απεραντη ζουγκλα και τα πραγματα θα χειροτερεψουν αντι να φτιαξουν, αρα το καθε τι με ρεγουλα και συναιση γιατι δεν παμε καθολου καλα σαν Εθνος. Με ευθυνη των κυβερνωντων?? να το δεχθω αλλα οι επιπτωσεις πρωτα θα κτυπισουν τον Λαο και μετα αυτους.
22/12/11 14:02
Ο καθένας θα το έκανε,
αν πίστευε ότι έτσι πρόκειται
να διασώσει τις οικονομίες του,
από την λαίλαπα της προσχεδιασμένης χρεοκοπίας,
από τον συνεταιρισμό των τραπεζιτών και των πολιτικών,
- (αφεντικών και υπαλλήλων, αντίστοιχα).
Και σίγουρα αυτοί οι έντεκα,
δέν είναι μεγάλα ψάρια.
Σίγουρα πρόκειται για περιφερειακούς βουλευτές,
που φοβήθηκαν από αυτό που έρχεται,
όπως και όλοι εμείς οι υπόλοιποι
Ή μήπως νομίζεις ότι τα μεγάλα ψάρια,
έχουν τίς μίζες τους, στην Ελλάδα.
Ψάξε από Cayman πέρα.
Και από ότι γνωρίζω,
CD'S για τη χρεοκοπία της Ελλάδας,
αγόρασαν κάποιοι άλλοι,
πολύ επώνυμοι,
που απαξίωσαν να στραφούν δικαστικά,
εναντίον αυτών που τους έβγαλαν στην αναφορά.
Λογοπλόκε, διαβάζοντας την απάντησή σου στον ανώνιμο, μου ήρθε στο μυαλό το Τ3 που έγινε Τ10 της ΤτΕ τον καιρό που ο Παπανδρέου πάλευε για την Ελλάδα, τι έγινε με αυτή την υπόθεση; Εκτός ότι τράβηξαν το αυτί του Προβόπουλου έχουμε κάτι άλλο;
Μαρία
άραγε ποιοι να επένδυσαν εκεί;
΄Ελα, ντε...
Έχουμε και λέμε:
1) Για το σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης στη φυλακή βρίσκονται εδώ και καιρό οι Σαξώνης -Λεμούσιας (ο δεύτερος δεξί χέρι του Παπαγεωργόπουλου). Έπονται όπως φαίνεται και άλλοι.
2) Για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων στη φυλακή οδηγήθηκαν πατήρ και υιός Πρινιωτάκη καθώς και ο αξιότιμος κος Καπράνος πρόσφατα.
3)Για το σκάνδαλο Βατοπεδίου- κατα φαντασίαν μας κατα τον ΣΚΑΙ και πολλους άλλους- προφυλακιστέος σήμερα ο άγιος πατήρ Εφραίμ.
4) Για το σκάνδαλο ΑΣΠΙΣ στη φυλακή ο Ψωμιάδης εδώ και 1,5 χρόνο
5)Στη φυλακή και ο έτερος Ψωμιάδης- στα Σκόπια. Ο τρίτος Ψωμιάδης- ο πολιτικός της ομάδας των συνεπίθετων- την γλίτωσε με τριετή αναστολή. Εσχάτως θα τον πετύχετε στου Παπαδάκη ελλείψει Αυτιά .
6)Στη φυλακή Μπέος και Τσακογιάννης για τα στημένα.
Είναι μετά ο Παπαιωάνου να μην ψάχνει απελπισμένος τρόπους να αποσυμφορήσει τις φυλακές;
Όλοι οι παραπάνω πήγαν φυλακή με κυβέρνηση Παπανδρέου. Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ αν είχε γίνει το ίδιο με κυβερνήσεις Καραμανλή και ανθρώπους στην Δικαιοσυνη σαν τον Κεδίκογλου και τον Σανιδά.
Αφιερωμένο σε όσους λένε οτι είναι όλοι ίδιοι. Προσωπικά φοβάμαι ότι στο μέλλον θα νοσταλγήσουμε την κυβέρνηση Παπανδρέου και τα όσα -λίγα κατά τη γνώμη μου- πέτυχε στον τομέα της κάθαρσης...
με κυβερνήσεις Καραμανλή,εκλειναν τη βουλή αλλιώς θα ήταν κι αλλοι μέσα,έκαναν νοθεία στη βουλή και άλλα πολύ όμορφα και ο λαός απλα τα ξέχασε ή δεν τα θυμούνται πια γιατί τους φόρεσε η Μερκοζύ στενά παπούτσια και ασχολούνται με τον πόνο τους!
Μαρία
Δημοσίευση σχολίου