Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !...


Αν μη τι άλλο η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου δεν επαλήθευσε τις θρυλούμενες και, εν πολλοίς επιδιωκόμενες, κόντρες και συγκρούσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής. Οι τοποθετήσεις, τόσο του Προέδρου, όσο και των στελεχών - δελφίνων, κυμάνθηκαν σε ανεκτά πλαίσια και σοβαρότητας και συναίνεσης. ΄Ισως τη μοναδική εξαίρεση να τη βρίσκουμε στην περίπτωση του Μιχαλάκη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος, ως όψιμος ...αντιμνημονιακός, είπε, πάλι, τις μαλακίες του, αλλά δέχτηκε τα βέλη και τις μπηχτές, και, από τον Παπανδρέου και από τους άλλους.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι μόνο η άποψη και οι θέσεις, των στελεχών, αλλά και των υπόλοιπων μελών του οργάνου και - κυρίως - των μελών του κινήματος.

Εκείνο, πάντως, που φάνηκε κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του συμβουλίου, είναι η συμφωνία στη στρατηγική προσέγγισης των εξελίξεων και των γεγονότων και η βασική θέση, την οποία το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει : αναλάβαμε να κυβερνήσουμε τη χώρα στο στάδιο της κατρακύλας της στο γκρεμό, αναγκαστήκαμε σε επιλογές και πολιτικές - μονόδρομους, παραβιάσαμε αρχές, θέσεις και πολλές προεκλογικές εξαγγελίες, όλα όμως, προκειμένου να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία !

Σε δεύτερο πλάνο διαμορφώνεται η θέση, πως η υπόθεση είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο αρχικός κίνδυνος αποφεύχθηκε, αλλά δεν εξέλειπε ακόμα, υπάρχουν εξελίξεις, που "μανατζάρει" η κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, έρχεται ένα κρίσιμο δίμηνο κι όλα παίζονται :

1. Εφ΄ όσον όλα εξελιχθούν ομαλά και κλείσει το PSI, (με δραστική μείωση του χρέους) και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, (με εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας για τα επόμενα χρόνια), τότε η Ελλάδα απομακρύνεται από τον γκρεμό της χρεοκοπίας και ξεκινάει η πορεία της ανάκαμψης. Τότε το ΠΑΣΟΚ, πάει στις εκλογές υποστηρίζοντας, πως οι αναγκαίες θυσίες έπιασαν τόπο και πως ξεκινάει μια νέα πορεία ανάνηψης και επούλωσης των πληγών, μια πορεία υγιούς ανάπτυξης, που θα φέρει και την αναπλήρωση των χαμένων.

2. Αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες και δεν ολοκληρωθεί το πλάνο του διμήνου και οι εκλογές έρθουν ως διέξοδος στο αδιέξοδο, τότε το ΠΑΣΟΚ, καλύτερα να μην εμφανιστεί στις κάλπες !...

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Για να σταθούμε, σήμερα, μόνο στην περίπτωση του Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού του, αφού με την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, συνετέλεσε στη δημιουργία της κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, προκειμένου το τελευταίο, κρίσιμο για τη χώρα, διάστημα και οι εξελίξεις του, να αντιμετωπισθούν διακομματικά, τώρα, με την αποχώρησή του από την Προεδρία του κινήματος, αναλαμβάνει αυτός και στο ακέραιο τις υπάρχουσες, αναμφισβήτητες και μεγάλες ευθύνες, γι αυτά που έγιναν κι αφορούσαν τις πολιτικές - μονόδρομους και τις παραβιάσεις των αρχών, των θέσεων και πολλών από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή του και πιστεύοντας ακράδαντα, πως ό,τι έγινε, ήταν μεν σκληρό, αλλά αναγκαίο για τη χώρα, προσδοκά τη δικαίωσή του από τα πράγματα και τις εξελίξεις (αλλά και από τα "αποκαλυπτήρια", των αντικαταστατών του...) και τότε θα επανέλθει στη διεκδίκηση και τυπικά, θέσεων, μιας και, ουσιαστικά, ρόλο θα έχει πάντα !...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα σε ενα μπλογκ οτι ο κ. Μπομπολας και Βαρδινογιαννης εναι δυσαρεστημενοι με τον Ψυχαρη για τον τροπο που χειριστηκε το θεμα με τον ΓΑΠ. Εαν ετσι εχουν τα πραγματα και αφου και οι δυο ειναι μεγαλομετοχοι του ΜΕΓΑ γιατι αφηνουν το καναλι και τα στρατιωτακια του να καταξεφτυλιζουν σεχεδον καθε μερα τον ΓΑΠ?? ειναι ενα ερωτημα απο εμας του τηλεθεατες που στο κατω κατω μεσω της διαφημισης σαν καταναλωτες πληρωνουμε και τα καναλια αλλα και τους δημοσιογραφους.

Ανώνυμος είπε...

Εχει αρχισει και δειχνει τα δοντια του ΓΑΠ και αυτο δεν αρεσει σε κανεναν ,ευχομαι να συνεχισει ,για να σταματησει η διαπλοκη ,και η μαφια της ενημερωσης,ηδη βεβαια το τιμημα το εχει πληρωσει ο Γαπ με την δικη του παραιτηση , ειναι καιρος να πληρωσουν και αυτοι που την προκαλεσαν,...χ.κ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου πρέπει να καταλάβεις κάτι πολύ απλό.
Ουδείς ενδιαφέρεται πλέον για ένα κόμμα που δεν αντιπροσωπεύει πιά ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Δεν έχει πια ερείσματα στην κοινωνία.
Και ότι υπάρχουν κάποιοι αμετανοήτοι υποστηρικτές, πάλι δεν λέει τίποτα.
Αυτό το διήμερο φάνηκε η αλαζονία και η ιδιοκτησιακή αντίληψη του ΓΑΠ.
Η ουσία των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ είναι, ότι αυτό ΠΝΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

11.31, Ειμαι συγουρος οτι παλι θα την πατησετε ολοι οσοι πιστευεται οτι θα γινει το Πασοκ οπως το ονειρευεστε. Την εχετε κατσει την βαρκα πολλες φορες και παλι τα ιδια σας, μυαλο δεν βαζετε. Μετα τις εκλογες να μη χαθεις να εισαι εδω να μας εξηγησεις το φαινομενο Πασοκ. Δεν ισχυριζομαι οτι θα ειναι πρωτο κομμα ή θα γινει κυβερνηση (ποιος το θελει αλλοστε) αλλα δεν θα ειναι τα πραγματα οπως τα προσδοκα η διαπλοκη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω κανένα 'κληρονομικό χάρισμα' για να κάνω προβλέψεις.
Χρησιμοποιώ την ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Ο ΓΑΠ, δε θα παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν το αργότερο 4 Απριλίου.
Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ υπαγορεύει. Ακόμα και αν ο ΓΑΠ θέλει να φύγει, ποιός βλάκας από τους επιδόξους διαδόχους θέλει να φορτωθεί την βεβαία ήττα.
Αυτό που έκανε ο Σημίτης στον Γιωργάκη τους έβαλε μυαλό και κανένας τους δεν είναι Γιωργάκης.
Αντίθετα παίρνοντας μονοψήφιο ποσοστό ο Γιωργάκης, θα έχουν λόγο να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, στοχεύοντας τους ψηφοφόρους που θα 'παρκάρουν προσωρινά' στον Κουβέλη, που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς τον κίνδυνο να τους χαρακτηρίσουν 'αποστάτες' ή 'διασπαστές'.
Αντίθετα θα θεωρηθούν ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΕΣ του χώρου που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ και θα αποδείξουν ότι ο ΓΑΠ υπήρξε ο ΔΗΜΙΟΣ και ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ και της ΧΩΡΑΣ και του ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
Δεν υπήρξε καμμιά ΑΝΟΗΤΗ ιδέα που να μην την υιοθετήσει τόσο στην διακυβέρνηση όσο και στο κόμμα.
Δεν υπήρξε μεγαλύτερη αστοχία στην επιλογή στελεχών του τόσο στην διακυβέρνηση όσο και στο κόμμα.
Δεν υπήρξε άλλος που να τον στήριξαν με τόση μανία τα διαπλεκόμενα. Όταν είδαν ότι πόνταραν σε κουτσό άλογο άλλαξαν τροπάριο.
Αν ανοίξεις λίγο τα μάτια σου, θα δεις ότι η διαπλοκή δίνει τον λυσσαλέο αγώνα για 'μη αυτοδυναμία' κόμματος, ώστε να κάνει παιχνίδι με λύσεις 'τύπου Παπαδήμου'.

ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ότι είναι έτσι.

Ανώνυμος είπε...

@ 16/1/12 12:04

Ναι! Τώρα μάλιστα !
Το ΠΑΣΟΚ φοβήθηκε η διαπλοκή !

Δέν γράφω περισσότερα,
γιατί θα με κόψει η Επιτροπή !

Ανώνυμος είπε...

@19.11 Αν είναι να γράφεις τέτοιες βλακείες, καλά θα κάνουν να σε κόψουν !

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω να ειστε εδω ,οταν γινουν οι εκλογες ,και πριν τον Κουρασμενο το Πασοκ ηταν τελειωμενο και ολοι ελεγαν οτι θα παρει με τον Γαπ μονοψηφιο αριθμο ,μαυτο το κομμα και τον Γαπ να μην ειστε σιγουροι ποτε, εχει την ικανοτητα να γυριζει την παρτιδα ειτε το θελετε ειτε οχι , δυσκολα βεβαια θα παρει εξουσια αλλα η αυτοδυναμια του πρωτου θα λειτουργησει υπερ του Πασοκ,..χ.κ.