Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ !...


Το ψυχορράγημα των ελληνικών ΜΜΕ, έντυπων κα ηλεκτρονικών, έχει να κάνει με την κρίση, βέβαια, έχει να κάνει, όμως, και με τις αλλαγές που επήλθαν στον τομέα των "κακών" συνηθειών και τα προκλητικά προνόμια των βαρόνων της ενημέρωσης, είτε μέσω των κρατικών διαφημίσεων - δώρων, είτε μέσω ειδικών νομοθετικών παρεμβάσεων, είτε μέσω της σκανδαλώδους χορήγησης συχνοτήτων, κ.α.

Οι "επιχειρήσεις" ενημέρωσης, αποτέλεσαν μερικές από τις επιφανέστερες φούσκες στο κοινωνικό και οικονομικό στερέωμα και τώρα είναι η εποχή που σκάνε η μία μετά την άλλη.

Οι "βαρόνοι" που βλέπουν να γίνονται μπατίρηδες, χωρίς σκανδαλώδη κρατική στήριξη και χωρίς θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες, παραληρούν και τραυλίζουν. Μαζί τους σ΄ αυτό τον ύστερο αγώνα τους, σ΄ αυτό το ψυχορράγημα, η μεν πλειοψηφία των αγνών και μεροκαματιάρηδων δημοσιογράφων, υποφέρει και ζει τον εφιάλτη ή την αγωνία της ανεργίας, οι δε υποτακτικοί τους, τα γιουσουφάκια τους, συνεχίζουν τη βρωμοδουλειά τους, κόβοντας και ράβοντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις στα μέτρα των άνομων συμφερόντων των αφεντικών τους, συγκεριάζοντας τις αναλύσεις τους έτσι, ώστε το δίκιο νάναι, πάντα, με την πλευρά των πατρόνων τους.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Παραδοσιακά, τα περισσότερα γιουσουφάκια τα συναντάει, κανείς, στο ΔΟΛ, το περιβόητο "συγκρότημα", εκεί όπου η λειτουργία και η ανέλιξη του όποιου δημοσιογράφου, είναι συνυφασμένη με την αποδοχή και τη χρησιμοποίηση των ειδικών "φίλτρων" στις ειδήσεις και τα γεγονότα και των ειδικών "φακών" παραμόρφωσης, στις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις.

Τις μέρες αυτές πάτρωνας και γιουσουφάκια, έχουν λυσσάξει, κατά του Γ. Παπανδρέου, βγάζοντας όλο το μένος τους εναντίον αυτού που θεωρούν υπαίτιο της κατρακύλας τους. Αυτό, που για τη χώρα και το λαό, δηλαδή, η πολιτική της διαφάνειας και των καθαρών κανόνων του παιχνιδιού, είναι ευχή, αυτή την εισπράττουν ως κατάρα και σαν τέτοια την πολεμούν, όχι στα ίσια, αλλά, όπως πάντα, ύπουλα και μπαμπέσικα !

Το τέλος και αυτών, είναι ορατό στον ορίζοντα και την νομοτελειακή εξαφάνισή τους, θα την πληρώσουν κάποιες εκατοντάδες αθώων και αγνών δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων, κάτι που μας θλίβει και μας στεναχωρεί. Δεν μας προκαλεί το ίδιο συναίσθημα, όμως, αυτό που θα συμβεί και στα γιουσουφάκια, μιας και γι αυτά αυτό που επέρχεται, είναι η δίκαιη ανταμοιβή της θλιβερής τους λειτουργίας και συμπεριφοράς !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα συμφωνησω για τους δημοσιογραφους οι οποιοι θα μεινουν ανεργοι σε μια ΜΗ παραγωγικη επιχειρηση. Να γνωριζεις ομως οτι στην Κομοτηνη εχουν κλειση δεκαδες παραγωγικες επιχειρησεις με μεγαλο αριθμο εργαζομενων και εξαγωγικες (αλλες αεριτζιδικες και αλλες σωστες).Μια περιπτωση θα αναφερω για καποιον εργοδοτη που ειχε 800 εργαζομενους για μια 10ετια που επεσε εξω του κατασχεσαν τεραστια περιουσια αναγκαστηκαι να φυγει στο εξωτερικο και οταν αποφασησε μετα 10 χρονια να επιστρεψει πισω και βρεθηκε στην φυλακη και μετα 2 χρονια πεθανε. 1944.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε τελευταια οπως γραφεις στην αναρτηση σου για λαγομια ετσι καταντησε και i-Reportergr.AE.Ειναι πολλα τα λευτα.ΜΜΕ+ΕΚΔΟΤΕΣ του Κ..ου.1944

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να καθαρησει ο χωρος γενικα της ενημερωσης δεν ειναι σχεδον κανενας δημοσιογραφος ελευθερος να εκφραστει ,γραφει αναλογα ΤΙς ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ,του αφεντικου κιαυτο δεν ειναι ελευθερια ,μερικοι το παρακανουν και δειχνουν εμπαθεια και παραπληροφορουν για να γινονται αρεστοι στα αφεντικα,ο,τι χειροτερο ειναι πλεον καταντια για τον δημοσιογραφο η καθοδηγουμενη ενημερωση ο ΓΑΠ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ...και θα δουμε πολλα για τους δημοσιογραφους και εκδοτες πολυ βρωμα εχει οχωρος καιρος να καθαρισει,...χ.κ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΚ, τα ειπαμε αυτα και σχεδον ολοι τα γνωριζουν.Αυτο που μενει να διευκρινιστει πασει θυσια ειναι ο ρολος που επαιξαν,αν επεξαν, οι βουλευτες του Γιωργου που τον αποκαθηλωσαν και γιατι. Τουλαχιστον αυτο κουβεντιαζουν στα καφενεια και στις παρεες οσων ψηφισαν Πασοκ και ετυχε να τους ακουσω. Ολοι αυτο συζητουν.
Εγω προσωπικα πιστευω οτι ολοι μα ολοι θα το πληρωσουν πολυ ακριβα στις εκλογες γιατι ο κοσμος ειναι πολυ θυμωμενος οχι για την πολιτικη που ασκηθηκε (εδειξαν μεγαλη ανοχη και κατανοηση) αλλα για τα καμωματα των Βουλευτων και των Υπουργων την διετια γιατι εαν απο την αρχη σαν μια γροθια αντιμετωπιζαν την κριση σοβαρα δεν θα υπηρχε η αναγκη ληψεως νεων μετρων για την καλυψη της αποτυχιας των προηγουμενων. Θα δουμε...