Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ !...


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περιεχόμενο της σύμβασης, που θα κληθούμε να υπογράψουμε για να μας δώσουν το δάνειο των 130 δισ., δεν θα είναι ευχάριστο. Αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει προτείνει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση που να συνοδεύεται από ηπιότερες προϋποθέσεις. Και τουλάχιστον τα τρία κόμματα, τα οποία έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έχουν συνομολογήσει, με τη συγκεκριμένη πράξη τους, ότι έτσι είναι.

Αυτή την πραγματικότητα κανένας στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος δεν είναι δυνατό να την αμφισβητήσει. Εξαιρούνται, δυστυχώς, οι αποτελούντες την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που κυριευμένοι από το πάθος της εξουσίας προβάλλουν ισχυρισμούς, οι οποίοι καταδεικνύουν πως ή δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή τη διαστρέφουν αδίστακτα.

Δύο παραδείγματα. Ο Κ. Μαρκόπουλος - κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, παρακαλώ - δήλωσε ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει τη νέα δανειακή σύμβαση «και όχι να παίρνει πρόσθετα μέτρα». Και ο Γ. Μιχελάκης - εκπρόσωπος Τύπου κιόλας - ισχυρίστηκε ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση και όχι η σημερινή.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Αν αυτά που λένε τα πιστεύουν, τότε μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι είναι επιεικώς επικίνδυνοι. Διότι να πουλάει τρέλα ο Τσίπρας ή ο κάθε Τσίπρας είναι, έως έναν βαθμό, αναμενόμενο, μια και, με τα μυαλά που κουβαλάει, δεν θα χρειαστεί ποτέ ν' αποφασίσει αυτός κυρίαρχα για την τύχη της χώρας. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να προβάλλουν τέτοιους ισχυρισμούς άνθρωποι που, λόγω της θέσης τους, θα είναι βασικά στελέχη (τρομάρα τους!) σε μια ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά.

Είτε αρέσει είτε όχι στον Μιχελάκη και τον Μαρκόπουλο, ούτε υπήρξε ποτέ ούτε πρόκειται να υπάρξει δάνειο χωρίς να προηγηθεί σύμβαση, η οποία θα καθορίζει τον τρόπο εξόφλησης του δανείου και τις υποχρεώσεις του δανειζόμενου. Και είτε τους αρέσει είτε όχι, δανειακή σύμβαση η οποία δεν θα υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειονότητα του πολιτικού κόσμου δεν γίνεται δεκτή από τους δανειστές.

Είναι μάλιστα κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και ο Μιχελάκης και ο Μαρκόπουλος. Δεν έχουν παρά να θυμηθούν την τελευταία κωλοτούμπα του αρχηγού τους και την επιστολή που υποτίθεται ότι ποτέ δεν θα υπέγραφε και δεν θα έστελνε, γιατί το θεωρούσε... υποτιμητικό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το διαμερισμα που αγορασε το καλοκαιρι στη Νεα Υορκη στο TRUMP TOWER δεν ακουγεται τιποτα....

ακυβέρνητος είπε...

Μα τι είναι αυτά που λέτε;


Ο Σαμαράς ζητά την ψήφο μας γιατί γνωρίζει τη λύση, αν δεν τα καταφέρει θα φταίνε οι προηγούμενοι (κωλοτούμπα)
Ο Σαμαράς στηρίζει την κυβέρνηση, δεν συγκυβερνά! (νεολογισμός)
Ο Σαμαράς δεν δεσμεύεται από τις υπογραφές μνημονίων ΓΑΠ και Παπαδήμου, θα επαναδιαπραγματευτεί (παπαρολογία)
Ο Σαμαράς έχει στόχους (εμάς)

Αντε, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους...

Ανώνυμος είπε...

Το "γιουσουφάκι" Ε. Μπατζινόπουλος έλεγε Χάρυ Πότερ τον Σαμαρά όταν έκανε τις προτάσεις του.
ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ !!!

Το Μώλυ είπε...

@Εξαιρούνται, δυστυχώς, οι αποτελούντες την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΝ υπάρχει Νέα Δημοκρατία, πλέον, παίδες:

«ΔΙΚΤΥΟ 21″: Πώς η «ΠΟΛ. ΑΝ.» καταβρόχθισε την ΝΔ- http://gkdata.gr/?p=2675

"Το «ΔΙΚΤΥΟ 21″* αξιωματική αντιπολίτευση (!) στην Ελλάδα"- http://gkdata.gr/?p=838

Ανώνυμος είπε...

15:33, Ενταξει φιλε δεν ειναι Χαρυ Ποτερ ο ανθρωπος κακως τον χαρακτηρισε ετσι ο κ.Μπαρτζινοπουλος, ας τον ελεγε Κουπερφιλντ που εβαζε την κοπελλα στην γυαλα και μολις τραβαγε το μαυρο πανι γινοτανε καρχαριας ο σφυροκεφαλος.