Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 2012 !...


Με συντονισμένες διαρροές προς τα ΜΜΕ, (έντυπα και ηλεκτρονικά), η κυβέρνηση καλλιέργησε, καθ΄ όλο το τριήμερο, το νέο κλίμα τρομο-κρατίας κατά των εργαζομένων και των αποδοχών τους.

Οι νέες περικοπές, που ζητάει η τρόϊκα, έχουν να κάνουν, σύμφωνα με όσα γράφονται, με μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα, τον κατώτερο μισθό, που έχει διαμορφωθεί με την Εθνική ΣΣΕ, τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, (13ος και 14ος μισθός....), όπως, επίσης και με τις ωριμάνσεις της πολυετίας και των προαγωγών

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης, δηλώνοντας στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, πως "δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις..." και πως "η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας...".

Στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, λοιπόν, τα πάντα παίζονται και τα πάντα κατακρεουργούνται !

Η αυταρχικότητα και η ωμότητα της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται, αποτυπώνεται και στις μεθοδεύσεις που ετοιμάζονται, τόσο σχετικά με τη διαδικασία η οποία σχεδιάζεται ν΄ ακολουθηθεί, όσο και τα προσχήματα, που εν είδη τεκμηρίωσης, θα συνοδεύσουν τη θεσμοθέτηση των νέων σφαγιαστικών μέτρων.

Προκειμένου, λοιπόν, οι επικυρίαρχοι και η κυβέρνησή τους, να παρακάμψουν την άρνηση της ΓΣΕΕ να συνομολογήσει την ανατροπή της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ, όπως επίσης και ν΄ αποφύγουν τις όποιες αντιδράσεις στο κοινοβούλιο ή να μη φέρουν σε δύσκολη θέση τα κυβερνητικά κόμματα, (σε μια προεκλογική, ούτως ή άλλως περίοδο...), ετοιμάζονται να προωθήσουν τα νέα μέτρα τους, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επικαλούμενοι διατάξεις του Συντάγματος, αναφερόμενες σε καταστάσεις εκτάκτου εθνικής ανάγκης !

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Σ΄ ό,τι αφορά, δε, το πρόσχημα για τις νέες περικοπές των αποδοχών, εφεύραν και πλασάρουν τη θεωρία, πως η μέχρι τώρα σύγκριση του μηνιαίου μισθού σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν ήταν σωστή, καθώς, σε ετήσια βάση, οι μισθοί εδώ είναι 14, ενώ στην Ευρώπη 12 και, πως αν στην Ελλάδα γίνει αναγωγή των ετήσιων αμοιβών σε 12μηνη βάση, τότε οι έλληνες εργαζόμενοι εμφανίζονται αρκετά υψηλά !

Σε συνδικαλιστικό επίπεδο η ΓΣΕΕ συνεδριάζει, προκειμένου να καθορίσει τη στάση και τις ενέργειές της, ενώ τα συνδικάτα των κλάδων και των χώρων βρίσκονται σε αναταραχή, εν όψει της νέας επίθεσης.

Τι μπορούν να κάνουν άραγε ; Πως είναι δυνατή και αποτελεσματική μια αντίδρασή τους, όταν το σκηνικό - επαναλαμβανόμενο - στήνεται όλο και πιο εκβιαστικό και με το διακύβευμα να μετατρέπεται όλο και πιο δραματικό : ή τα νέα μέτρα ή χρεοκοπία !...

΄Ενας λαός σε πλήρη απελπισία, στην αρχή ενός χρόνου, που δεν τον συνοδεύουν και οι καλύτερες των προβλέψεων, σε μια μαζική απόπειρα αναβίωσης του μύθου του Προκρούστη, με τον ίδιο το λαό, στο ρόλο των θυμάτων, σ΄ ένα "κρεβάτι", που, συνεχώς, μικραίνει !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον ειναι κλεισμενοι σε γυαλινα κλουβια ,ειναι εκτος πραγματικοτητας ,ας περπατησουν στους δρομους της Αθηνας να δουν την καταντια του λαου .Ας κοψουν τις δημοσιες δαπανες ,ας περιορισουν τον σπαταλο δημοσιο τομεα ,ας παρουν τα χρηματα απο τους μεγαλους ωφειλετες ,ας ελαττωσουν τα εξοδα της Βουλης ,και χιλιες αλλες περιπτωσεις που δεν εχουν ακουμπισει οπως εφοπλιστες τραπεζες εκδοτες καναλαρχες ,ο λαος δεν αντεχει αλλους φορους γιατι απλουστατα εχει στεγνωσει απο την συνεχη αφαιμαξη,...χ.κ.

Ανώνυμος είπε...

Αντί άλλου σχολίου, σας παραπέμπω στο εξαιρετικό άρθρο του κ.
Γρ. Νικολόπουλου, από το reporter.gr


http://www.reporter.gr/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82/%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82/item/193750-Politikoi-kai-dhmosia-dioikhsh-dialyoyn-ton-idiwtiko-tomea


και αντιγράφω την κατακλείδα του δικού μου σχολίου:


"Εξάλλου, γιατί δεν οριοθέτησε τις δικές του κόκκινες γραμμές περί σωτηρίας της χώρας, την αμέσως προηγούμενη περίοδο, εφαρμόζοντας πιστά τις υποδείξεις της τρόϊκας περί μείωσης των δαπανών του δημοσίου, αλλά προτίμησε να το κάνει μόνο για τον ιδιωτικό τομέα, επικαλούμενος αορίστως ανταγωνιστικότητες και επιστολές φαντάσματα της τρόϊκας; Είναι φανερό, ότι εδώ εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα και οι ισορροπίες που επιχειρεί να εξασφαλίσει με το πολιτικό προσωπικό (κάνοντας τα στραβά μάτια για την μείωση του δημοσίου τομέα), αποτελούν ανίερες συμμαχίες για ακόμη μια φορά, εις βάρος των συνήθων υποζυγίων. ΄Ενα μόνο έχει αλλάξει: οι απειλές σε βαθμό τρομοκρατίας περί άμεσης και άτακτης χρεωκοπίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με "τας υποδείξεις", αυτή τη φορά θα πέσουν στο κενό. Δεν πρόκειται να τρομάξουν κανέναν. Το έκαναν με το μνημόνιο, το έκαναν με το μεσοπρόθεσμο, το κάνουν πριν την είσπραξη κάθε μιας δόσης. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Η κοροϊδία αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί."

Ανώνυμος είπε...

Eιμαι ενας απο αυτους που εκανε υπομονη δειχνοντας κατανοηση αντιλαμβανομενος την κατασταση. Επσιδη ομως βλεπω οτι δεν υπαρχιε περιπτωση το πολιτικο προσωπικο να σοβαρευτει (ολο χωρις εξεραισεις), λεω να χρεωκοπησουμε εδω και τωρα και στου διαβολου την μανα οτι επακολουθησει. Δεν ειναι κατασταση αυτη με αυτους που μπλεξαμε.Μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει να τελειωνουμαι μηπως μετα φτιαξουμε κατι καλο και ελπιδοφορο για οσους καταφερουν να επιζησουν.