Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΩΡΑ, ΒΡΗΚΑΝ Ν΄ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ !...


Λέγονται και γράφονται διάφορα για το πλήγμα που δέχτηκε η κυβέρνηση στη Βουλή με την καταψήφιση της διάταξης για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Και ορισμένα από αυτά είναι ενδιαφέροντα. Οπως, για παράδειγμα, ότι η ανταρσία των 40 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δείχνει τις διαλυτικές τάσεις που έχουν αναπτυχθεί στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του. Σίγουρα τις δείχνει. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν δικαιολογεί τον τρόπο που ψήφισαν οι 40.

Δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δύο χρόνια τώρα έχει δοκιμαστεί στις δυσκολότερες καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει μεταπολιτευτικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κι όμως, κατάφερε να τα βγάλει πέρα. Λοιδορήθηκαν, χλευάστηκαν, εξυβρίστη-καν, απειλήθηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις τους ασκήθηκε και σωματική βία, αλλά άντεξαν. Κι όμως στήριξαν την πιο αντιλαϊκή πολιτική που ασκήθηκε μεταπολεμικά από ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και σε περιπτώσεις που λαμβάνονταν μέτρα με τα οποία ρητά διαφωνούσαν.

Αλλά προχθές τήρησαν άλλη στάση. Και, φυσικά, είναι κωμικό να υποστηρίζεται πως φταίει η κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος που να επιβάλλει την πειθαρχία και την τήρηση της κομματικής γραμμής. Το θέμα των φαρμακείων δεν προέκυψε χθες και όλοι ήξεραν τη σημασία της αρνητικής ή θετικής ψήφου τους.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Εχουμε, κατά συνέπεια, το εξής αδιαμφισβήτητο δεδομένο: βουλευτές αλλά και υπουργοί που επικύρωσαν με την ψήφο τους μέτρα τα οποία έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια Ελληνες επέλεξαν να πουν το «μεγάλο όχι» σε μια διάταξη η οποία αφορά μερικές χιλιάδες επαγγελματίες. Νομοθέτησαν την περικοπή συντάξεων και μισθών, επικύρωσαν απάνθρωπα σε πολλές περιπτώσεις χαράτσια, μετέβαλαν επί το δυσμενέστερο τις εργασιακές σχέσεις, φόρτωσαν με αφόρητα φορολογικά βάρη οικονομικά αδύναμους και φορολογικά νομοταγείς, αλλά είπαν «μέχρι εδώ» προς χάρη μιας μικρής επαγγελματικής ομάδας.

Αντικειμενικά απαράδεκτο, αλλά όχι και ανεξήγητο. Βλέπετε, ανάμεσα στα πολλά που αποδείχθηκαν εξαιτίας της κρίσης που βιώνουμε είναι και το γεγονός ότι οι διαχρονικά ευνοημένες ομάδες συνέχισαν να παραμένουν ευνοημένες και ν' αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες από πλεονεκτική σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία θέση.

Υ.Γ : Να μην ξεχνάμε ότι και δεκάδες «νεοδημοκράτες» συνέβαλαν στην ακύρωση της κυβερνητικής πολιτικής φροντίζοντας ν' απουσιάσουν από την ψηφοφορία.

3 σχόλια:

χκ. είπε...

Πιστευω πως τοτε παιζοταν η χρεοκοπια της Ελλαδος γιαυτο δεν ειχαν αλλη επιλογη απο το να ψηφισουν τα αντιλαικα μετρα. Τωρα εκτος την χρεοκοπια παιζεται και η πολιτικη τους επιβιωση γιαυτο το γυρισαν στο τσαμικο, δυστηχως λειπει το ηθος,ενας το ειχε και τον εριξαν στην πυρα.

ακυβέρνητος είπε...

Η παραδοχή πως «στήριξαν την πιο αντιλαϊκή πολιτική που ασκήθηκε μεταπολεμικά από ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και σε περιπτώσεις που λαμβάνονταν μέτρα με τα οποία ρητά διαφωνούσαν…» δεν συνάδει με τη διαπίστωση πως «λοιδορήθηκαν, χλευάστηκαν, εξυβρίστηκαν, απειλήθηκαν…».
Ο αρθρογράφος παραδέχεται την αντιλαϊκότητα των μέτρων, συνεπώς δεν θα έπρεπε να τον ξενίζουν οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού. Αναφέρομαι μόνο σε αυτές και όχι στις δήθεν αντιδράσεις μεγαλοστελεχών, μεγαλοδημοσιογράφων, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλοσυνδικαληστάδων και γενικά όλων των μεγαλο..κάτι, τις οποίες θεωρώ εντελώς συντεχνιακές ή ψεύτικες.
Τουλάχιστον, έστω και τώρα, αυτή την ύστατη ώρα, το πολιτικό προσωπικό όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στο θεμελιώδες ζήτημα που βασανίζει τον ελληνικό λαό και δεν τον αφήνει να ησυχάσει: καταψήφισε το άρθρο για το ωράριο των φαρμακείων!
Η καρδιά μου, καθώς και 10 ακόμη εκατομμυρίων Ελλήνων, πήγε στη θέση της…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

!