Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ !...


΄Ολα δείχνουν πως αυτές τις ημέρες το παιχνίδι που παίζεται γύρω από το ελληνικό χρέος έχει χοντρύνει υπέρμετρα και, πλέον, αφορά σε μεγάλους παίκτες και μεγάλα ποσά. Οι εκτιμήσεις μιλάνε για, περίπου, 120 με 150 δισ €, που βρίσκονται πάνω σο τραπέζι !

Οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, (διάβαζε hedge funds), έχουν βρει την ευκαιρία να κάνουν την αντίπραξή τους στη Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι και τους έμπλεξαν στο PSI και μάλιστα, κατά κάποιο τρόπο, επιλεκτικά και μονομερώς.

Αυτό που έχουν βάλει στην τσόχα, τράπεζες και funds, είναι το ζήτημα της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο PSI+, υποστηρίζοντας, πως, τάχα, θα φέρει μεγαλύτερη ελάφρυνση της Ελλάδας, στην ουσία, όμως, για να στριμώξουν τους γερμανούς και να τους επιμερίσουν ένα μεγαλύτερο κόστος για την ελληνική αναδιάρθρωση,

Η εβδομάδα που μπήκε, κρίθηκε κρίσιμη κι έτσι είναι, καθώς όλα είναι ανοικτά και κάθε εξέλιξη πιθανή, ακόμα και μια κήρυξη υποχρεωτικού κουρέματος του ελληνικού χρέους. Τα ταμπού, τύπου CD' S, έχουν πέσει πια και στο βαθμό που η πληρωμή τους δεν αφορά και δεν θίγει την Ελλάδα, δεν φαίνεται ν΄ αποτελούν το αρχικό θέσφατο.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Μέσα σ΄ όλ΄ αυτά κι άλλα πολλά, που συμβαίνουν σε πλανητικό επίπεδο, έχουμε και τη νέα φάση της σφαγιαστικής επιδρομής κατά του ελληνικού λαού, κατά των δικαιωμάτων του και των εισοδημάτων του, κατά των προοπτικών και των ελπίδων του.

Στα προεόρτια του νέου Μνημονίου, που αυτή τη φορά θάναι πολυκομματικής στήριξης, οι μακελάρηδες των υπουργείων, έχουν βγάλει τα γιαταγάνια και ξιφουλκούν στους εργασιακούς χώρους. Η ρήση για το ποιος την πληρώνει, όταν "μαλώνουν οι ελέφαντες...", επαληθεύεται, για μια ακόμα φορά, όπως κι ο ...Μηλιώκας στο διαχρονικό "για το καλό μου !...".

1 σχόλιο:

Α.Π.Μπερνωρίτης είπε...

Η ψήφιση νέων περιοριστικών του εισοδήματος μέτρων στα πλαίσια του τέταρτου μνημονίου θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες... Τουλάχιστον ο ΓΑΠ θα μπορούσε να σκαρφαλώσει εύκολα στο ελικόπτερο, για τον Παπαδήμο, δεν το βλέπω εύκολο, όσο για τους δύο αντιπροέδρους τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ο Βενιζέλος, αν το ψηφίσει, δε θα μπορεί να πάει πουθενά και να ζητήσει ψήφο για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.