Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΞΑΦΡΙΣΜΑ, ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ !...


Ας διαβάσουμε, με τη δέουσα προσοχή, το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο με τίτλο "η νίκη της πολιτικής", που γράφτηκε στις 13-2-2010 :

"...Ο κ. Παπανδρέου έκανε τελικώς το θαύμα του, διαψεύδοντας τους πάντες και ιδιαιτέρως τους παραδομένους στη δύναμη των αγορών.

Μπορεί να καθυστέρησε, όπως όλοι λέγαμε, να λάβει τα μέτρα, μπορεί όντως να ανέλαβε υψηλό ρίσκο, αντιπαραθέτοντας στην πίεση των αδηφάγων κερδοσκόπωντο όπλο της πολιτικής, αλλά στο τέλος κέρδισε τη μάχη. Σηκώνοντας και αντέχονταςόλα τα βάρη της αναξιοπιστίας των προηγούμενων, επέμεινε από την αρχή στην ελληνική μέθοδο αντιμετώπισης της κρίσης, εμπιστευόμενος περισσότερο απ΄ όλα την εγχώρια γνώση για τον τρόπο και τα μέτρα αντιμετώπισης του πολυπαραγοντικού οικονομικού προβλήματος της χώρας.

Αρνήθηκε από την αρχή την ιρλανδική συνταγή, συγκρούστηκε με τους πάντες και τα πάντα, στάθηκε απέναντι στην ηθικά κλονισμένη και καθολικά αμφισβητούμενηπρακτική των αγορών, αγνόησε τα εξευτελισμένα από την κρίση γκρίζα κοστούμια των οίκων αξιολόγησης και απαίτησε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη.

Και παρά τις πολλές αντιστάσεις και τις ακόμη εντονότερες επικρίσεις του αγγλοσαξονικού αλλά και του ευρωπαϊκού Τύπου, επέμεινε στη διεκδίκηση της ευρωπαϊκής λύσης.

Κάπως έτσι κατέδειξε ότι το υπαρκτό, είναι αλήθεια, ελληνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό, και ακόμη έπεισε ότι η επίθεση προς την Ελλάδα είναι και επίθεση εναντίον της Ευρώπης.

Οσο κι αν πολλοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το πιστέψουν, ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να κινητοποιήσει την εδώ και καιρό απαθή πολιτική Ευρώπη και να την αναγκάσει να κινηθεί έξω από τις ατελείς και μονοσήμαντες, όπως απεδείχθη, προβλέψεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ...".

Στη συνέχεια, ας κάνουμε τον κόπο κι ας διαβάσουμε και το απόσπασμα που ακολουθεί, από άρθρο που γράφτηκε στις 6-12-2011, με τίτλο "ο μοιραίος κ. Παπανδρέου" :

"... Κακά τα ψέματα, ο κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται το μοιραίο πρόσωπο της παρούσης περιόδου.

Από την αρχή είχε προβλήματα κατανόησης και αντίληψης των συνθηκών. Ουδέποτε κατανόησε το βάθος της κρίσης, ούτε συνέλαβε το μέγεθος της απειλής για την οικονομία και τη χώρα.

Προσέγγισε κατά απόλυτα ελλειμματικό τρόπο το πρόβλημα της χώρας, ουδέποτε ασχολήθηκε συστηματικά μαζί του, μας πήγε από κρίση σε κρίση, πριν από ένα μήνα μάς έστειλε στα Τάρταρα και τώρα δυστυχώς επιμένει να συμπεριφέρεται σαν το πριγκιπόπουλο που του πήραν το παιγνίδι από τα χέρια.

Ο κ. Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς και οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του, όπως θα συνέβαινε σε κάθε δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη και στην Αμερική. Όπου αλλού, ένας ηγέτης με τέτοια επίδοση δεν θα στεκόταν ούτε μέρα...".

Κι όμως δεν είναι κείμενα δύο διαφορετικών αρθρογράφων, με διαμετρικά αντίθετες απόψεις και εκτιμήσεις. Πρόκειται για άρθρα του ίδιου δημοσιογράφου ! Ο ...ειλικρινής, ...σταθερός και ...αξιόπιστος αναλυτής δεν είναι άλλος από τον κ. Αντώνη Καρακούση, ο οποίος όταν έγραφε το πρώτο κείμενο ήταν ένας απλός αρθρογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ, ενώ όταν έγραφε το δεύτερο, φιγουράριζε στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας...

΄Ηταν μια Κυριακή του περασμένου Οκτώβρη, όταν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους επιφανέστερους των εκδοτών και καναλαρχών και συζήτησε μαζί τους "στα ίσια". Από την επόμενη άρχισαν οι βολές που εξελίχθηκαν σε σφυροκόπημα !...

Ο Παπανδρέου έφυγε από το Μαξίμου, την εμμονή του, όμως, στην πολιτική της κάθαρσης στο χώρο των ΜΜΕ, την πληρώνει ακόμα, με νέες απόψεις και αναλύσεις, έστω και διαμετρικά αντίθετες των παλαιότερων.

Μ΄αυτά και μ΄ αυτά, φτάνουμε αισίως, στην τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργείου οικονομικών και στην αναστολή του μέτρου της φορολόγησης κατά 20% των εσόδων από διαφημίσεις, για ένα ακόμα χρόνο, φτ΄σνουμε, δηλαδή, σε μιαν ακόμα νίκη των κύριων φορέων της διαπλοκής !

Και, μέσα σ΄ όλα νάχεις και τις κωλοτούμπες των Καρακούσηδων, και να τους βλέπεις, επί πλέον, να λοιδορούν την άποψη, πως οι ΜΜΕδες επικυριαρχούν και προωθούν, την αποχώρηση του Γιώργου και από το ΠΑΣΟΚ !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εγω ο απλος πολιτης, απο τοτε που εμπαινα στον κοπο να διαβαζω εφημεριδες του Συγκροτηματος, ειωα επισημανει τις κωλοτουμπες ολων αυτων των ''υπευθυνων'' της ενημερωσης. Τελικα, τιποτα ποιο τραγικο για εναν ''Δημισιογραφο'' απο το να γραφει κατα το δοκουν και κατα παραγγελια των αφεντικων του. Εαν η συνηδειση τους συμπιπτει με τετοια ελευθερια γραφης και εκφρασης των γεγονοτων προς ενημερωση του Λαου τοτε να τους βρασω ολους αυτους. Αυτη η αναξιοπιστια τους τους εφερε εκει που βρισκονται τα ΜΜΕ και εκει που ακομη χειροτερα θα πανε με δικη τους ευθυνη. Εγω προσωπικα δεν δειχνω κανενα οικτο για οτι τους συμβει, μπορει και να χαρω.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ,ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,..Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Και δεν φτάνει αυτό.
Η πολύ κυρια Στάη τον ειχε αποψε στο κεντρικο δελτιο ειδήσεων.
Κορακας κοράκου μάτι δεν βγαζει.
Μην πειράξεις το συνάφι της κάθε επαγγελματικής ομάδας.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ.
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

μόνο την κάθαρση των ΜΜΕ 'ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΉ Ο Γιώργος;Εδώ έχει βαλθεί να αλλάξει και την νοοτροπία των Ελλήνων να αλλάξει τα πρότυπά τους!Ποτέ δεν είναι αργά,όμως.Ας σταματήσουμε να είμαστε ο Έλληνας της πατέντας!
μαρια

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.