Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ !...


Μπερδεμένες καταστάσεις, επικρατούν στο πολιτικό επίπεδο, που σε κάνουν ν΄ ανατρέχεις στο παραδοσιακό δίλημμα της «κότας και τ΄ αυγού». 

Οι δυο πόλοι βρέθηκαν με, εκατέρωθεν, προβλήματα και χρειάστηκε να προσφύγουν σε ενέργειες αντιπερισπασμού. Και οι δυο, μαζί και παράλληλα ! 

Το «αγγούρι» της κυβέρνησης συνίσταται στην επίσκεψη της τρόϊκας και στην αναπόφευκτη ανατροπή μιας καίριας δέσμευσης, για μη λήψη νέων μέτρων. 

Η προβοκατόρικη δολοφονία των δύο νεαρών χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο, έδωσε, προς στιγμήν, τη δυνατότητα εκμετάλλευσής της ως ανέλπιστο (;) γεγονός αντιπερισπασμού στα τροϊκανά, πλην, όμως, το όλο θέμα κατάκατσε σύντομα και πριν ξανάρθουν στην Αθήνα οι «τρεις καμπαλέρος». 

Ακριβώς στην ίδια συγκυρία ξεφύτρωσε και τ΄ «αγγούρι» για το ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στον καθορισμένο, (απ΄ ό,τι φαίνεται), δρόμο του «ρεαλισμού και του συμβιβασμού», αναφώνησε, από το αμερικάνικο μικρόφωνο, την καινούργια στρατηγική : μια αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, θάταν καταστροφή ! 

Εδώ τ΄ «αγγούρι» πήρε τη μορφή των, έντονων, εσωκομματικών αντιδράσεων, των συνιστωσών κι όχι μόνο. Ο Αλέξης γυρνώντας από το Αμέρικα και διαπιστώνοντας το μέγεθος του «αγγουριού», γούρλωσε τα μάτια κι έπεσε σε βαθιά σκέψη και περισυλλογή. 

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τα μαγειρεία έψαχναν τη συνταγή, για το φαϊ που θα θόλωνε, πάλι, τα νερά. Τη βρήκαν στο ντου των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, ξημερώματα της Πέμπτης ! 

Δεν ξέρω αν στην επιλογή τους είχαν συνυπολογίσει και την αντίδραση του Τσίπρα, (δεν τους θεωρώ τόσο ικανούς…), το κόλπο, όμως, έπιασε : η ανακατάληψη του Ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής, ως αμφιλεγόμενη ενέργεια, θα έπαιζε τον ομιχλώδη ρόλο της, αλλά μετά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, η ομίχλη που θα καλύψει τα τροϊκανά, φαντάζει μεγάλης πυκνότητας. 

Η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, που έγινε με αφορμή το ντου στην ΕΡΤ, αλλά με κύριο στόχο, τη δημιουργία αντιπερισπασμού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την «επαναστατική» συσπείρωση των αντιφρονούντων, (σε μια «χουντική» ενέργεια της κυβέρνησης), πέφτει ως «μάνα εξ ουρανού» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού, για πολλές ημέρες, θα επισκιάσει κάθε άλλη συζήτηση, αλλά και εξέλιξη στα ζητήματα με την τρόϊκα ! 

Κι όχι, μόνο, αυτό. Αλλά και μετά την Κυριακή, ο Σαμαράς θα έχει μια νωπή ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, που για ένα εξάμηνο δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί ! 

Και το «μία σου και μία μου», συνεχίζεται !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μια σου και μια μου και το αιμα νερο δεν γινεται της αριστεροδεξιας λυκοφιλιας απο τον Β' Παγκοσμιο και μετα. Μολις παει να κλωνιστει η δεξια, τσουπ η αριστερα πατεριτσα να στηριξει το ολισθημα. Δεν μιλω για τον τριτο της παρεας το Π του σακατη με τα τα τεσσερα ποδια γιατι αυτος ειναι και συγουρος και δεδομενος. Απο αυτον δεν κινδυνευει πλεον η Δεξια οπως επι Ανδρεα-Σημιτη-ΓΑΠ, γιατι οι δυο σαρκες εχουν γινει μια. Αυτη ειναι η γνωμη μου, τι να κανουμε τωρα αν τους στεναχωρουμε??? Αν κανουμε λαθος εμεις οι απλοι και αγνοι πολιτες απο αυτα που βλεπουμε τοτε να τους ζητησουμε συγνωμην.