Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ...

Ο τσοπάνος της παροιμίας έμεινε χωρίς βοήθεια στην πραγματική επέλαση του λύκου στο κοπάδι του, μιας και με τις αναίτιες, προηγού-μενες, εκκλήσεις του, είχε εμπεδωθεί στους χωριανούς του, ως ένας μεγάλος ψευταράς.

Ο πρωθυπουργός της παρωδίας, ως άλλος «τσοπάνος», θα δυσκολευτεί να βρει «σπουδαίο εθνικό λόγο», προκειμένου να ζητήσει πρόωρες εκλογές, αφού το χαρτί των μεγάλων προβλημάτων – εθνικού χαρακτήρα – στην Οικονομία, τόκαψε με την επίκληση – μαϊμού, που έκανε το 2007.

Τώρα, λοιπόν, που, πράγματι, υπάρχει εθνικό ζήτημα, με την κατάσταση και την πορεία της ελληνικής Οικονομίας, (όπως την κατάντησε), ο τσοπάνος – πρωθυπουργός δεν μπορεί να το επικαλεστεί, όχι γιατί θα εκτεθεί απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά επειδή θάναι μια ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας.

Σαν ν΄ ακούγεται από τώρα, το γλαφυρό λαϊκό επιχείρημα :
«…καλέ, βρε σκερβελέ, έκανες το 2007 πρόωρες εκλογές για να συμμορφώσεις, όπως είπες, την Οικονομία και μέσα σε δυό χρόνια, θέλεις να κάνεις το ίδιο, για τον ίδιο σκοπό ; Τι έκανες στο μεταξύ ;…».
Τι πιο ταιριαστό σημείο αναφοράς, για το σιχτίρισμα
«…άντε πάγαινε, από ΄δω, ρε άχρηστε !...».

Το άλλο «λαχείο», το οποίο επεδίωκε και επιδιώκει να του «κάτσει», αυτό, δηλαδή, του «προδότη βουλευτή», που θα τον έριχνε, δεν φαίνεται στον, ορατό, ορίζοντα, μιας και από ψευτονταήδες, γεμάτος ο, δεξιός, τόπος, η παλικαριά, όμως, είδος εν πλήρη απουσία…

«Όλα του γάμου δύσκολα», λοιπόν, για τον, σε πείσμα μας, «καταλληλότερο», που ακόμα και στο πως θα φύγει, τα μπερδεύει και τα σκατώνει, κατά τη γονιδιακή του προδιάθεση.
Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, ποιον και πόσο θα παραξένευε η πληροφορία, πως ο κ. Καραμανλής μας κάθεται στο Μαξίμου, επειδή δεν …βρίσκει τον τρόπο για να φύγει ?...

1 σχόλιο:

Γκιωνης είπε...

καλημέρα !

. Καταπληκτική κατάληξη τής ανάρτησής σου !

. Αλλά τέτοιος πρωθυπουργός αξίζει στούς Έλληνες !