Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !...

Σε πρώτο πλάνο η επιδίωξη των Τραπεζών και των τραπεζιτών, ν΄ απαλλαγούν από την υποχρέωσή τους να συνά-πτουν κλαδικές συλλογι-κές συμβάσεις.
Τι κι αν η υποχρέωση αυτή πηγάζει από Νόμους και διατάξεις, ακόμα κι από το ίδιο το Σύνταγμα ; Σκασίλα τους !...
Το συνδικάτο των τραπεζοϋπαλλήλων, η ιστορική ΟΤΟΕ, χτυπήθηκε πέρσι, μέχρι εξαντλήσεως, (σε απεργιακές κινητοποιήσεις), και η όλη υπόθεση πήγε, τελικά, σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, τον ΟΜΕΔ, η οποία έδωσε μια προσωρινή λύση, αρκετά καλή για τους εργαζόμενους, (υπό τις υπάρχουσες συνθήκες…).
Ο ΟΜΕΔ, όμως, ήταν κατηγορηματικός και καταπέλτης, κατά των Τραπεζών, στο ζήτημα της υποχρέωσής τους και να εκπροσωπούνται, μέσω της ΄Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, (την οποία οι ίδιες, ήθελαν «λέσχη» κι όχι εργοδοτική οργάνωση…), και να συνομολογούν κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Τι τόθελε, (η Ανεξάρτητη Αρχή) ; Αφήνοντας, προσωρινά την ΟΤΟΕ, οι τραπεζίτες κι όλος ο νομικός μηχανισμός τους, όρμησαν στον ΟΜΕΔ : «Δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει !...», υποστηρίζουν και οι προσφυγές, με τις αγωγές, πέφτουν σαν χαλάζι…

Μια προσφυγή τους εκδικάζεται σήμερα, (ντάλα καλοκαίρι), γι αυτό η απεργία στο χώρο, γι αυτό και οι συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια…

Δεν είναι ένα απλό θέμα, μιας διαμάχης εργοδοτών με εργαζόμενους και συνδικάτα, αυτό που συμβαίνει. Είναι η επίθεση που κάνει το βαθύ κράτος των Τραπεζών, η Μαφία της Οικονομίας, οι δυνάστες των ελληνικών νοικοκυριών, ενάντια στους θεσμούς, ενάντια στο ίδιο το Σύνταγμα, ενάντια σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, που με την παρουσία της και τη λειτουργία της, δίνει, (στο μέτρο του δυνατού), ένα στήριγμα στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

Ας προσέξουμε τις εξελίξεις και την πεπατημένη : πρώτα αμφισβητήθηκε και, στην ουσία, καταργήθηκε, η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, ύστερα μπήκε στο στόχαστρο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, (για τις θέσεις της σχετικά με τις κάμερες…), τώρα παίρνει σειρά ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας…

Η κυβερνητική εξουσία, της νεοδημοκρατίας, φυσικά και είναι με την πλευρά την αντεργατική, την αντιλαϊκή ! Καταπολεμά τις ανεξάρτητες αρχές και συντάσσεται με τους επιβουλείς τους : όχι, μόνο, ανέχεται, αλλά στηρίζει, (για μια ακόμα φορά), τους τραπεζίτες, στις αντιδημοκρατικές τους επιδιώξεις, στις προσπάθειές τους να καταργήσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους !

Πρόκειται για την απροκάλυπτη συνένωση, στην πράξη, των αντιλαϊκών δυνάμεων της πολιτικής και της οικονομίας, για μια επέλαση, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας !

1 σχόλιο:

Στέλιος είπε...

Συνόψισες σε λίγες λέξεις την ουσία. προσυπογράφω και το αναπαράγω.