Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΙ !...

Σύμφωνα με το - γνωστό - ανέκδοτο, ο ξεφωνημένος της νεανικής παρέας, συνεπαρμένος από την ποδοσφαιρική συζήτηση, περιγράφει τη δική του, ιδανική, συμμετοχή στο άθλημα.
«…Φορώντας καυτό σορτσάκι, κατακόκκινη φανέλα …ξώπλατη, ριγέ κάλτσες Pierre Gardin και το τελευταίο μοντέλο παπούτσι της Prada, σε ποδοσφαιρικό, θα ξεχυνόμουνα στο καταπράσινο γρασίδι !...».
«…Και τι θάκανες, μωρή ?...».
«… Να, θάπαιρνα τη μπάλα – τη θεά – από το τεκνό τερματοφύλακα της ομαδάρας μας και θάρχιζα τις ντρίμπλες… Θα πέρναγα το πρώτο αντίπαλο αγόρι, το δεύτερο, το τρίτο – αυτό από πάνω – το έκτο, το δέκατο, τέλος πάντων, θα τους πέρναγα όλους και θάφτανα μπροστά στο ξανθούλη γκολκίπερ της αντίπαλης ομάδας !...».
«…Και ?...».
«…Με μια τελευταία, την ενδέκατη, ντρίμπλα μου, θα τον ξεπερνούσα κι αυτόν και θαρχούμουνα φάτσα στο τέρμα…».
«…Και τότε ?...».
«…Τότε, μ΄ ένα τεχνητό σουτάκι θα πέταγα το τόπι …άουτ !...».
«…Αουτ ?... Γιατί άουτ ?...».
«…Για να ξεφωνήσει σύσσωμη η κερκίδα : Α !... τον πούστη !!!...».

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο ο ξεφωνημένος πρωθυπουργός της …Σκανδαλονίας, κάνει πρόωρες εκλογές, αφού προηγουμένως, μοιράζει δεξιά και δεξιά παροχές, (τριχίλιαρα, δεκαχίλιαρα, μαϊμού αποζημιώσεις για μαϊμού ζημιές, επιδοτήσεις στον αέρα κλπ), διορίζει ρουσφετολογικά χιλιάδες «δικά μας παιδιά», ενισχύει τους δεξιούς δημάρχους και νομάρχες για να κάνουν …έργα, χορηγεί διάφορα ποσά σε εκατοντάδες σωματεία και συλλόγους, μειώνει ακόμα παραπέρα τη στρατιωτική θητεία…
Οι εκλογές, φυσικά, χάνονται, παρά τα προεκλογικά τσαλιμάκια, ο δε πρωθυπουργός σε μεταγενέστερο, ανύποπτο, χρόνο, συζητάει το θέμα στην παρέα του και αφήνει άφωνους τους συνομιλητές του :
«…΄Ηταν εκ των προτέρων, γνωστό και σίγουρο, πως οι εκλογές θα χαθούν !...».
«… Και τότε ?... Προς τι τα προεκλογικά ρουσφέτια ?... Γιατί έδωσες σ΄ όλους αυτούς τόσες παροχές ?...».
«… Για να φωνάξουν : Α !... το μαλάκα !!!...».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκας
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Το άρθρο αυτό αναφέρεται στην Ελληνική λέξη. Για την σημασία της ομόηχης λέξης στην Φιλιππινέζικη μυθολογία βλέπε: Μαλάκας (Φιλιππίνες)
Η λέξη μαλάκας ανήκει στην ελληνική καθομιλουμένη, μολονότι είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς. Κυριολεκτικά, σημαίνει τον αυνανιζόμενο, αλλά χρησιμοποιείται και μεταφορικά. Λαμβάνει διάφορες σημασίες, ανάλογα με το πού, πώς και μεταξύ ποιών χρησιμοποιείται. Μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός, οικεία προσφώνηση ή ελαφριά προσβολή[1]. Όταν απευθύνεται σε έναν άγνωστο, θεωρείται τις περισσότερες φορές βαριά βρισιά.[2] Παίρνει τότε τη σημασία του "ηλίθιου" ή του "ανίκανου" και δηλώνει αγανάκτηση[1].

Η λέξη χρησιμοποιείται μερικές φορές για να ορίσει το άτομο που χωρίς να χρησιμοποιεί την κοινή λογική επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί στο ακέραιο την αίσθηση ότι είναι σωστός και ανάλογη, πιθανώς προσβλητική, συμπεριφορά.

Πιο γενικά η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αντίθεση στην κοινή λογική (βλακεία)[1].

H αντίστοιχη λέξη που αναφέρεται στο θηλυκό φύλο είναι μαλάκω ή μαλακισμένη.