Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΑΝΑΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ !...


Ούτε ο Παυλόπουλος με ξάφνιασε ούτε ο Αντώναρος. Και δεν νομίζω να υπάρχει στοιχειωδώς ενημερωμένος πολίτης που να μην ανέμενε ότι αυτοί οι δύο κυρίως θα αναλάμβαναν να εξωραΐσουν και πάλι την εικόνα του κάποτε «καταλληλότερου». Αλλωστε είναι η μοναδική δραστηριότητα για την οποία διακρίθηκαν στην πολιτική και επιμελώς επιδίδονται σε αυτήν οσάκις η ανάγκη το επιβάλλει.
 
Αυτήν τη φορά αιτία ήταν η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, οι ομιλίες των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου που ενόχλησαν. Αναμενόμενο για ανθρώπους που ποτέ δεν στάθηκαν αυτοκριτικά απέναντι στις πολιτικές αδυναμίες και αποτυχίες τους, και φυσικά δεν ανέχονται να τους τις επισημαίνουν άλλοι. Κι αυτή είναι μία από τις βασικές διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι Πασόκοι την κάνουν την αυτοκριτική τους. Κι αν κάποιοι διστάζουν μπροστά στην αυτοκριτική, δεν γλιτώνουν τελικά την κριτική μέσα από το κόμμα τους.
 
Οι Νεοδημοκράτες δεν φταίνε ποτέ και για τίποτα. Από τον Φεβρουάριο του 2009 είχαν υποδείξει οι Βρυξέλλες στον Καραμανλή να πάρει μέτρα, αλλά εκείνος έκανε το κορόιδο. Από τον Ιούνιο του 2008 είχε προειδοποιήσει ο Αλογοσκούφης ότι τα έσοδα έχουν πιάσει πάτο, αλλά ο Καραμανλής αδιαφορούσε. Και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές του 2009 ψευδόταν ξεδιάντροπα ο «καταλληλότερος» στο προεκλογικό ντιμπέιτ για το ύψος του ελλείμματος.
 
Κι ας έρθουμε και στο σήμερα. Καμαρώνει ο Σαμαράς ότι το πρόγραμμα θα βγει, αλλά δεν λέει ότι αυτό το πρόγραμμα το διαπραγματεύτηκε και το εξασφάλισε ο Γ. Παπανδρέου. Οπως δεν λέει ότι στο πρόγραμμα αυτό δεν κατάφερε να προσθέσει ούτε ένα «και» από τα πολλά που υποσχόταν στα διάφορα «Ζάππειά» του. Ποιος δεν θυμάται ότι στο πρώτο «Ζάππειο» είχαν περιληφθεί αστειότητες, όπως η αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της οικοδομής;
 
Η χώρα έφτασε στα σημερινά χάλια επειδή το πολιτικό σύστημα και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν κατάφεραν να οργανώσουν ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και νοικοκυρεμένο κράτος. Το ΠΑΣΟΚ τόλμησε περισσότερα, αλλά ήταν λίγα και ανεπαρκή. Και τελικά η χειροβομβίδα έσκασε στα χέρια του, μια και η ΝΔ είχε φροντίσει να του την πασάρει απασφαλισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: