Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΡΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


Επίθεση για τον τρόπο που πολιτεύεται εντός κυβέρνησης αλλά και εντός του κόμματός του, εξαπολύει κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου ο γερμανικός τύπος. Τον εμφανίζουν ως «ανέξοδο λαϊκιστή» ενώ θεωρούν πως έριξε τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ με «διακριτικό πραξικόπημα».
 
Συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αναφέρει: «Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών».
 
Το σχόλιο αναφέρεται περιληπτικά στο ιστορικό της εκλογικής αποδυνάμωσης του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. «Ο Βενιζέλος θέλει να το αποτρέψει αυτό και επειδή στον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την Τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών…Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μονον στην Ελλαδα η διαπλοκη δεν αφησε να γινουν γνωστα τα της παραιτησης του Γαπ γιατι ολοι εβαλαν το χερακι τους αποσαμαραβενιζελοτσιπρα ως προτεργατες και τα γνωστα εξαπτερυγα του Βενιζελου ,το ζουληξαν το θεμα γιατι ο Γαπ ηταν εναντιον της διαπλοκης και του ρουσφετιου,εκτος Ελλαδος ομως η αληθεια λεγεται και δεν εμποδιζεται απο συμφεροντα και διαπλεκομενους δημοσιογραφους.GAP KEEP WALKING.X.K.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟς ΟΥΤΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

19.26 Δεν μας γράφεις με ποιο ΠΑΣΟΚ είσαι όμως?

Ανώνυμος είπε...

19.26# Εγώ πχ ψηφίζω Πασοκ από τό 1974 μεχρι και τίς τελευταίες εκλογές αλλά λόγω λόγων καί πράξεων του ΒΒ δέν ξαναψηφίζω ποτέ. Αυτό εσύ τώρα πώς τό κρινεις οτι δέν είμαι Πασοκ??? Ε! αυτό τό Πασοκ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ γιά πολλούς καί διάφορου λόγους αλλα ο κυριώτερος ειναι αυτός της προδοσίας τών γνωστών που ανάγκασαν σέ παραίτηση τον ΓΑΠ. Τελεια και παύλα.