Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η Ν.Δ !...

΄Οσοι νομίζουν πως η καχεξία που παρουσιάζει η Ν.Δ. και της σαμαρικής έκδοσης, οφείλεται στα εγκλήματα των γαλάζιων κυβερνήσεων της επάρατης καραμανλικής πενταετίας, κάνουν λάθος. Αυτά, λίγο – πολύ, έχουν καταμετρηθεί, έχουν καταλογιστεί και έχουν ξεχαστεί. Ο ελληνικός λαός δεν είναι βλάκας και ξέρει, πολύ καλά, να παρακολουθεί τα τωρινά δρώμενα και να βγάζει τα συμπεράσματά του.

Το ό,τι στον απόηχο της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να προηγείται 5, 6 ακόμα και 7,5 μονάδες και στην εκτίμηση ψήφου να θεωρείται πως μπορεί να βγει με αυτοδύναμη πλειοψηφία, δείχνει περίτρανα το Βατερλώ των επιλογών και της πολιτικής του Σαμαρά, απέναντι στα θεμελιακά προβλήματα της χώρας και της οικονομίας.

Το επίκαιρο θέμα με τα 50 δισ. € της δημόσιας περιουσίας, είναι ενδεικτικό, του πως η γαλάζια κουτοπονηράδα σπάει κόκαλα και του πως ο νέος και άρτι μεταφερθείς στη Συγγρού, θίασος της νεοδημοκρατίας, αποκαλύπτεται και συλλαμβάνεται να επιχειρεί την εξαπάτηση του λαού.

Στα 300 δισ. € υπολόγισε, κατ΄ επανάληψη, την αξία της κρατικής περιουσίας η σαμαρική Ν.Δ. ο δε …σοβαρός αρχηγός της, στη συνέντευξη που έδωσε τον Ιούλιο του 2010 για το οικονομικό πρόγραμμά του, ωρύονταν στη διαπασών πως από την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας μπορεί να προκύψουν, για το κράτος, 50 δις. €, μέσα στα επόμενα …δύο χρόνια !!! «Πρέπει η κυβέρνηση ν΄ αρχίσει αμέσως τις διαδικασίες !...», προέτρεπε ο Αντωνάκης, κουνώντας το δάκτυλο στις κάμερες.

Τις ημέρες που ο Στρος Καν επισκέφτηκε την Αθήνα, συναντήθηκε και με την ηγεσία της Ν.Δ. και κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο Σαμαράς και οι μαθητευόμενοι οικονομολόγοι του, του εγχείρησαν κατάσταση με τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, από την «αξιοποίηση» των οποίων, διαβεβαίωναν πως μπορεί να προέλθουν τα 50 δισ. €, πάντα , μέσα στην επόμενη διετία, δηλαδή 2011-2012.

Απ΄ ό, τι φάνηκε ο Στρος Καν, αυτή την κατάσταση την κράτησε και την …αξιοποίησε !...
Τώρα, λοιπόν, που ανακοινώθηκε ως στόχος της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, το μάζεμα των 50 δις. € σε πέντε χρόνια και στα δύο χρόνια, μόνο 15, η νεοδημοκρατία χάλασε τον κόσμο κι έφτασε να ζητήσει την παραίτηση του Παπακωνσταντίνου, ανακαλύπτοντας αστοχίες, παλινωδίες, ξεπούλημα και πάνω απ΄ όλα αποτυχία της μέχρι σήμερα οικονομικής πολιτικής.
- Μα τα δισ. αυτά, θα πάνε για το χρέος κι όχι για το έλλειμμα, ψελλίζουν κάποιοι από τους εμβρόντητους κυβερνητικούς.
- Το μνημόνιο απέτυχε να αντιμετωπίσει το χρέος, ωρύονται οι γαλάζιοι ξερόλες.
Το μνημόνιο, βέβαια, το έλλειμμα θέλει να ρίξει γι αυτό και επιβάλλει λιτότητα και να δημιουργήσει, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις, τις προϋποθέσεις παραγωγής πλεονασμάτων, που θα αρχίσουν να μειώνουν το χρέος.

Δυο μέρες, σχετικοί και άσχετοι, είπαν κι έγραψαν απίθανα πράγματα, ως επικριτές της διαδικασίας – οπερέτας, που ακολουθήθηκε από τρόικα και κυβέρνηση το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Φυσικά, οι γαλάζιοι «φωστήρες» στην πρωτοπορία…
Μέχρι πούρθε, χθες βράδυ στο ΣΚΑΙ, ο Μηταράκης και μέσα στην αγαθομουνοσύνη του, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας, πως το νταραβέρι με την «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας προβλέπεται παράλληλα με τα μέτρα για τη μείωση των ελλειμμάτων και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για να υπάρξει, ξανά, αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.
΄Αρα, μπαρμπούτσαλα, η επί διήμερον διατυμπανισθείσα νεοδημοκρατική επισήμανση – καταγγελία, πως η εξαγγελία των 50 δις. € έγινε επειδή, τάχα, απέτυχαν οι άλλες πολιτικές, δηλαδή για τα ελλείμματα και τις μεταρρυθμίσεις !

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά ο Σαμαράς βλέπει τα ποσοστά του μαύρα κι άραχνα, γι αυτό και δεν τολμάει να ζητήσει πρόωρες εκλογές, ενώ οι αθυρόστομοι επισκέπτες του «εξόριστου της Ραφήνας», μεταφέρουν την ανακούφισή του από το γεγονός, πως η παράταξη ζει μέρες χειρότερες κι από τις δικές του !...

11 σχόλια:

boom είπε...

Αλήθεια, τι έγραφε και τι περιείχε η λίστα που οι σαμαράδες έδωσαν στον Καν ; Σίγουρα θα σκάσει κάποια στιγμή και θα γέλάσει κάθε πικραμένος

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν άκουσες και τον Σταϊκούρα, ήταν πιο κατηγορηματικός για το ό,τι τα 50 δισ είναι πρόταση της ΝΔ και μάλιστα στα δύο χρόνια.
΄Αδειασμα του εκπροσώπου τους κανονικό !

Λεωνίδας είπε...

Τα γαλάζια ρεζίλια, φωνάζουν ακόμα κι όταν υιοθετούνται οι προτάσεις τους ! Μιλάμε για UFO's !!!

rightman είπε...

Μα καλά, η Ν.Δ. σας φταίει για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τους παιδαριώδεις χειρισμούς της κυβέρνησης ; Ο Σαμαράς διαπραγματεύεται με την τρόικα ή ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου ;

Λεωνίδας είπε...

@ 11.41
Πέρα από τις υπάρχουσες ευθύνες των κυβερνητικών για το επικοινωνιακό μπάχαλο, η Ν.Δ. είναι απαράδεκτη για το θόρυβο που δημιούργησε για ένα κορυφαίο ζήτημα οικονομικής πολιτικής, που η ίδια άλλωστε ξεκίνησε.
Αυτό είναι που δείχνει την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό της ηγεσίας της.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ ΤΣΑΚΩΜΟΣ ! ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια δημοσια περιουσια και ποια ακινητα ; Ολοκληρη σχεδον τη λυμαινονται οι κεφαλαιοκρατες και τα περισσοτερα ακινητα εινα καταπατημενα και αμφιλεγομενα. Οχι 300 και 50, αλλα ουτε 1 δισ ευρω δεν μπορει να βρεθει !!!!

european είπε...

Parte to xampari i epoxi tis kaloperasis me daneika teleiose ! Oi "koutofragkoi" theloun ta lefta tous piso kai tha ta paroun OLA !

Τσούγδω είπε...

Πραγματικά μέχρι κι εγώ που δεν έχω καμία σχέση με την Οικονομική επιστήμη αντιλαμβάνομαι οτι το χρέος δεν μπορεί να αρχίσει να μειώνεται μέχρις ότου το έλλειμμα μηδενιστεί και αρχίσουμε να έχουμε πλεονάσματα!
Η άλλη απολαυστική ατάκα που δεν χορταίνω να ακούω είναι οτι με το Μνημόνιο το χρέος αυξήθηκε κατακόρυφα... Δηλαδή πραγματικά τι περίμεναν κάποιοι να συμβεί, το αντίθετο? Αφού πήραμε δάνειο 110δις!

Zούμε τον απόλυτο παραλογισμό!

ΥΓ: Μιλάμε το επιτελείο της ΝΔ είναι έτοιμο να τα σαρώσει όλα. Μυταράκης, Σταικούρας, Μιχελάκης! H τριπλέτα της επιτυχίας!

Ανώνυμος είπε...

Διερωτώμαι τί λέγατε όταν ο GAP ήταν στην αντιπολίτευση και έλεγε εκείνα που έλεγε!
Καταλάβετε επιτέλους κάτι:
Το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα, έτσι παίζεται! Η κυβέρνηση κάνει αυτά που κάνει (τα οποία είναι συνήθως τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε ότι θα κάνει) και η αντιπολίτευση λέει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που κάνει η Κυβέρνηση για πάρει την εξουσία και να κάνει τα αντίθετα από αυτά που έλεγε! Αν αυτό σας φαντάζει ως παραλογισμός, έχετε απόλυτο δίκιο! Έτσι ακριβώς είναι, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με ένα διαλυμένο και αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα!

Ανώνυμος είπε...

Με μια κίνηση ΜΑΤ ο Παπανδρέου ξεβράκωσε τους σαμαράδες, ανακοινώνοντας Νόμο για απαγόρευση της πώλησης κρατικής γης. Τι θα πουν και τι θα κάνουν τώρα οι γελοίοι ;