Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΩΞΗ …ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ !...

Είναι γνωστή η ρήση πως «η ιστορία, ενίοτε, επαναλαμβάνεται ως φάρσα», κάτι που σε πάμπολλες περιπτώσεις έχει επαληθευτεί. Υπάρχει, όμως, και χειρότερο και δεν είναι άλλο από την προσπάθεια μερικών, ν΄ αναβιώσουν με το ζόρι την ιστορία, σε μια απέλπιδα, αλλά και γελοία, απόπειρα να εμφανιστούν συνεχιστές ιστορικών γεγονότων και ταυτόχρονα πρωταγωνιστές.
Οι εναπομείναντες – παγκόσμια – Ηρακλείς του σταλινισμού, επιχειρούν ακατάπαυστα, εκεί στον Περισσό, για να πλασαριστούν όχι, απλά, ως επαναστάτες, κάτοχοι και διακινητές, της αλήθειας, αλλά ως οι μοναδικοί επαναστάτες. Και επειδή, οι επαναστάτες, ιστορικά, που είναι σε αντιπαράθεση με το σύστημα, υφίστανται επιθέσεις και κάθε είδους διώξεις, μια προσπάθεια σύγχρονης αναβίωσης του επαναστατικού προτσές, δεν μπορούσε παρά να περιλαμβάνει και το κυνηγητό των ΚΚΕδων για το …φρόνημά τους !

Η κυρ΄ Αλέκα, παρουσίασε, πρόσφατα, την εξελιγμένη και προωθημένη άποψη του Κόμματος για το τελειωτικό χτύπημα του Καπιταλισμού, στην ελληνική του έκδοση, περιγράφοντας τη δράση των …συνειδητο-ποιημένων πολιτών, ως «στάση πληρωμών». Το ΚΚΕ, ήταν, πράγματι, από τους πρωτοπόρους στην υπόθεση των διοδίων και αρκετές φορές μέλη του, προχώρησαν στο άνοιγμά τους για την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων.
Το αμφιλεγόμενο αυτό κίνημα, «δεν πληρώνω» πατώντας σ΄ ένα σωρό απωθημένα, σε αρκετή συσσωρευμένη οργή, αλλά και σε πολλά ταπεινά κίνητρα, των πολιτών, πήρε έκταση και παράλληλα επέκταση και σε άλλους χώρους, όπως τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αργά ή γρήγορα, θα προκαλούνταν η αντίδραση της πολιτείας, πράγμα που έγινε με την νομοθετική παρέμβαση του Ρέππα και τις αυστηρές ποινές, που περιέχει για τους αυτουργούς του «δεν πληρώνω».

Ως μέτρο «φρονηματικής δίωξης» έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν οι «επαναστάτες», ενθυμούμενοι τις …θρυλικές εποχές, των δεκαετιών του 50 και του 60. Ναι, καλά διαβάσατε, η κυβέρνηση μ΄ αυτό που έκανε, διώκει τους «τζαμπατζήδες» των διοδίων και των εισιτηρίων, όχι για την κλεψιά τους, αλλά για το …φρόνημά τους και την επαναστατική – τύπου ΚΚΕ – ιδεολογία τους !

΄Αντε παιδιά και σε «νέα ξερονήσια», μπας και επιβεβαιωθείτε επιτέλους, ως αντάξιοι συνεχιστές των μεγάλων «λαϊκών αγώνων» και καταφέρετε να γελοιοποιήστε, πλήρως, την έννοια και την πρακτική της επαναστατικής δράσης !...

2 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Oι νεοκομμουνιστές τα τελευταία χρόνια χρόνια έχουν εγκλωβιστεί στα στενά σύνορα ενός καταστήματος (στον Περισσό) που πουλάει αντίκες, ιχυριζόμενοι οτι οι αντίκες αυτές είναι αυθεντικές, δικές τους (χειροποίητες) και κυρίως οι πρωτότυπες.
Θυμίζουν τον αείμνηστο Νίκο Φέρμα σε ρόλο παλαιοπώλη, σε κάθε τους εμφάνιση στην τηλεόραση.
Σε κάθε περίπτωση η αντίκα έχει την αξία της, όπως όλες οι αντίκες (όλων των πολιτισμών) αλλά δεν διεκδικούν να παραμερίσουν το καινούργιο.Δεν γίνεται να κάνουμε την Ελλάδα Μοναστηράκι.Ούτε ο Φέρμας θα το ήθελε.Δεν συμφέρει ρε παιδί μου. Πολλή κακομοιριά, πολλή ρουφιανιά,πολλή σφαλιάρα, πολυ κρύο (στην Σιβηρία) και πολλή πείνα!

ακυβέρνητος είπε...

Και που ασχολούμαστε με τη σαβούρα που κουβαλάνε στο κρανίο, χάρη τους κάνουμε.
Οποιοδήποτε κίνημα θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν.
Οποιαδήποτε αντίδραση θα κοιτάξουν να την καπελώσουν.
Οποιαδήποτε εξέγερση θα κοιτάξουν να την πατρονάρουν.
Οποιοσδήποτε αντιστέκεται σε οτιδήποτε, κοιτάνε να του την πέσουν από κοντά, μπας και τους πάρει το μάτι μας στην «επανάσταση».
Και για κερασάκι, κάθε πικραμένος ανοίγει κι από ένα blog με σήμα το σφυροδρέπανο, για να καταγγείλει τα κακώς κείμενα των άλλων και να εκθειάσει τα καλώς κείμενα της κομμουνιστικής μαλ… (μπιπ!).
Και βολτάρουν και στο διαδίκτυο για να χέζ.. όποια συζήτηση γίνεται.

Ένα πολύ ωραίο άρθρο για το τι αντιπροσωπεύει και ποιους εκπροσωπεί η σημερινή «αριστερά» του Αλέξη και της Αλέκας το βρήκα εδώ: http://galaxiako.blogspot.com/2011/02/blog-post_4416.html και με εκφράζει απόλυτα.
Καλό σας βράδυ.