Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

MAIL ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !...

Βρέθηκα χθες το απόγευμα στο Humboldt-Universität , στο Βερολίνο, για να παρακολουθήσω την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με εκατοντάδες άλλους γερμανούς και έλληνες πολίτες. ΄Ηταν μια μεστή και ενδιαφέρουσα ομιλία για τα ζητήματα της ΄Ενωσης και το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Ο έλληνας πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, για τις ιδέες του και τις προτάσεις του.

Μπαίνοντας, αργά το βράδυ στα ελληνικά sites, όπως κάνω τακτικά, με έκπληξη διάβασα την είδηση για «επεισόδια που δημιουργήθηκαν στην ομιλία Παπανδρέου στο Βερολίνο», ενώ εξοργίστηκα με ορισμένα δημοσιεύματα, που περιέγραφαν, τάχα, «διακοπή της ομιλίας από έλληνες και γερμανούς φοιτητές» και άλλα φανταστικά γεγονότα.

Στο προαύλιο του Πανεπιστημίου ήταν από νωρίς, δέκα με έντεκα, όλοι – όλοι, περιθωριακοί τύποι και προσπαθούσαν να κάνουν φασαρία για να προσελκύσουν την προσοχή των προσερχόμενων στο Πανεπιστήμιο για την ομιλία, πλην όμως κανείς δεν τους έδινε σημασία.
Λίγο πριν την ομιλία και ενώ ο Παπανδρέου είχε εισέλθει στην αίθουσα, μια ομάδα απ΄ αυτούς (τέσσερα άτομα) φάνηκε στην είσοδο κι άρχισε να φωνάζει, στα ελληνικά, συνθήματα κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός αφού με κατευναστικές χειρονομίες προκάλεσε, προσωρινά, το σταμάτημό τους, ζήτησε να στείλουν έναν εκπρόσωπό τους στην αίθουσα για να κάνει διάλογο μαζί του, στα θέματα που έχουν να βάλουν. Οι τύποι, όμως, αφού ξανάριξαν δυο – τρία συνθήματα, έστριψαν και τόβαλαν στα πόδια, δείχνοντας σε όλους, πως η στημένη αποστολή τους είχε ολοκληρωθεί !

Αυτό το στημένο και μάλλον πληρωμένο «επεισόδιο», που κατέληξε σε φιάσκο και πέρασε απαρατήρητο, πήρε έκταση στα ελληνικά μέσα και οδήγησε και κάμποσους επαγγελματίες σχολιαστές να βγάλουν τη χολή τους, λερώνοντας με τις βρωμιές τους το διαδίκτυο. Να πω ντροπή ; Μα για να ντραπεί, κανείς, θα πρέπει νάχει τσίπα, που, δυστυχώς, σε μερικούς δεν υπάρχει !...
Τρίτη 22/2 – Wedding/ Mitte, Berlin
NICK TSILIMPRAS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου να μην υπήρχε εικόνα!!!

Ανώνυμος είπε...

E, καλά... πάνε να φτιάξουν ιστορία με τα τσιρίσματα 3-4 ανοργασμικών κυράδων !