Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ !...

«Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά» δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Παπουτσής μίλησε για την κατάληψη της Νομικής, λέγοντας ότι «κάποιοι επιδίωκαν να δημιουργηθεί ένα μέτωπο στο οποίο να συμμετέχουν από τη μία πλευρά οι υπερασπιστές του ασύλου και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών. Αλλά τα σχέδιά τους έπεσαν στο κενό».

Τονίζει, πάντως, ότι θεωρεί πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

Σε ερώτηση για το εάν η αστυνομία δεν έχει καμία ευθύνη, ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς την έγγραφη αίτηση της πρυτανικής αρχής.

«Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να παρακολουθεί τους φοιτητές» τόνισε.

Ο κ. Παπουτσής είπε : «Τις πόρτες της Νομικής τις κρατούσαν ανοικτές στις 6:30 το πρωί της Κυριακής οι νεολαίοι του ΣΥΝ. Επομένως είναι προφανές ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε».

«Η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ»
πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής, λέγοντας ότι έχει επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου.

«Όσοι το δικαιούνται θα μείνουν, καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά• διαδικασία που προβλέπει επιδότηση» κατέληξε.


1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

Ο Παπουτσής είπε το αυτονόητο: «όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά…».
Τους πήρε χρόνια να το καταλάβουν οι πολιτικοί ταγοί μας, κυβερνητικοί και μη. Βέβαια, μένουν να αντιδρούν οι θιασώτες της σαχλαμάρας και της αντίδρασης του τίποτα: Συριζαίοι, ακροαριστερίζοντες, μέλη οργανώσεων και φόρουμ αλληλεγγύης, υποστηρικτές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως λένε οι ίδιοι. Τους υπόλοιπους που δεν ανέχονται το σκλαβοπάζαρο, δεν ανέχονται την παράνομη διακίνηση εξαθλιωμένων ανθρώπων (με υψηλό αντίτιμο) και με κίνδυνο τη ζωή τους, δεν ανέχονται να αντικρίζουν την υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν ανέχονται την εκμετάλλευση πεινασμένων και άστεγων που τους μετατρέπουν από εμπόρους λαθραίων CD και βαποράκια έως και (ας μου επιτραπεί ο όρος) αρσενικές πόρνες, όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» τους χαρακτηρίζουν φασισταριά, ακροδεξιούς, κυνικούς, βολεμένους.
Ναι, θα υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι, όπως υπάρχουν παντού. Τέτοια ζώα παντού και πάντοτε παρεισφρύουν και εκχυδαΐζουν κάθε ομάδα και σύνολο. Αλλά αυτό δεν απαντάει στο πρόβλημα. Και το πρόβλημα βολεύει να υπάρχει, όλους εκείνους που τους κάνει να βγαίνουν από την αφάνεια και να διεκδικούν ψιχία δημοσιότητας.
Θα αποκτούσε νόημα η προσπάθεια τους και θα τους παραδεχόμουν αν έκαναν το παραμικρό για να βοηθήσουν αυτά τα κατατρεγμένα καραβάνια ανθρώπων, μέσα στη χώρα τους. Αν διοργάνωναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ελλάδα και, γιατί όχι, πανευρωπαϊκά, για να αναδειχθεί το πρόβλημα της φτώχειας, ανέχειας, πείνας και βασανιστηρίων που βιώνουν τούτοι οι άνθρωποι στο Πακιστάν, Κουρδιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία ή όπου αλλού.
Αν οι ευρωβουλευτές τους προωθούσαν στο ευρωκοινοβούλιο ψηφίσματα διαμαρτυρίας και διεθνούς κατακραυγής, μέτρα κατά των κυβερνήσεων των χωρών που εξαθλιώνουν το λαό τους και τον αναγκάζουν στην προσφυγιά, αλλά και πακέτα μέτρων στήριξης ώστε να μην υποχρεώνονται σε (λαθρο)μετανάστευση.
Η Ευρώπη για πολλά χρόνια κώφευε, αφού αυτή ήταν που αποζητούσε τα φθηνά εργατικά χέρια. Οι Τρίτες Χώρες έκαναν εξαγωγή το πρόβλημα της ανεργίας και το εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ποτήρι φαίνεται ότι μάλλον ξεχείλισε…