Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΚΟΥΣΤΕ ΄ΔΩ, ΡΕ ΔΕΞΙΟΥΡΕΣ !...

Ποιοι νομίζετε πως είσαστε και ποιοι νομίζετε πως γίνατε, ρε δεξιούρες του κερατά και τολμάτε να δίνετε εντολές και παραγγελιές ; Από πότε εξυγιανθήκατε από το εγκληματικό σας παρελθόν, από τις πολιτικές της διασπάθισης των πόρων του ελληνικού λαού, του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και του χρέους και αποκτήσατε το δικαίωμα να προτείνετε μέτρα και ν΄ απαιτείτε συμπεριφορές, που εσείς – μέχρι πριν ένα χρόνο – ούτε πήρατε, ούτε, καν, σκεφτήκατε να εφαρμόσετε ;

Ο παπαγάλος Μιχελάκης, ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους και αναίδειας, έσπευσε χθες να υπαγορεύσει στο Γ. Παπανδρέου, το τι θα κάνει στη Γερμανία και το τι θα πρέπει να πάρει από την Μέρκελ. Καθοδηγημένος από τον ανεκδιήγητο προϊστάμενό του (που τον μάζεψε από τα αζήτητα και τον μοστράρισε στο γυαλί…), δεν αρκέστηκε στο τι θα πρέπει να ζητήσει ο έλληνας πρωθυπουργός, αλλά περιέγραψε και το τι θα πρέπει να πάρει ! Τέτοια απαίτηση, δηλαδή…
Τώρα που παίζονται τα πάντα, τώρα που ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να δοθούν μακρόχρονες και βιώσιμες λύσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας, μέσα από αποφάσεις και μέτρα της Ε.Ε., τώρα βρήκαν οι δεξιούρες να σηκώσουν παντιέρα και να εξαπολύσουν την πιο σκληρή και πιο λυσσασμένη επίθεση εναντίον του.

Σέρνοντας μαζί τους τη διαχρονική ρεβανσιστική νοοτροπία τους και την παροιμιώδη εμπάθεια της παράταξής τους, αφιερώνουν την όποια δραστηριότητά τους στην υπονόμευση του κυβερνητικού έργου για το ξεπέρασμα της κρίσης. Εύχονται και ποντάρουν στην αποτυχία του Παπανδρέου και στην επέλευση της χρεοκοπίας, για να βγουν και να την χρεώσουν σ΄ αυτόν και το ΠΑΣΟΚ, ενώ (θα) είναι, (αν τελικά επέλθει) το δικό τους δημιούργημα, το τραγικό και θλιβερό αποτέλεσμα των δικών τους κυβερνήσεων και των δικών άφρονων πολιτικών.
Είναι τόσο μεγάλη η εθελοτυφλία τους, ώστε νομίζουν πως οι διαμαρτυρίες, οι αντιδράσεις, οι κάθε είδους κινητοποιήσεις του λαού και των εργαζόμενων ενάντια στην σκληρή πολιτική της λιτότητας, αποτελούν, ταυτόχρονα, αποδοχή και επιβράβευση του δικού τους κόμματος, των δικών τους στάσεων και πολιτικών.

Οι επίγονοι του Καραμανλή, του Ρουσόπουλου, του Αλογοσκούφη και του Παπαθανασίου, θεωρούν πως επειδή άλλαξαν γραφεία και σήμα εξαγνίστηκαν από τις αμαρτίες τους, που οδήγησαν τη χώρα και την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης κι ότι μπορούν να το παίζουν κριτές, τιμητές και …παραγγελιοδόχοι. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την περιφρόνηση και το φτύσιμο του ελληνικού λαού, που εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία κι αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο αγκυρόβολημά τους στην περιοχή του 20%, ακόμα και ως αντιπολίτευση !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πήραν το χρέος στα 180 δις και το πήγαν στα 300.
Και μόλις το κατάλαβαν τόβαλαν στα πόδια.

Γι αυτό έχουν να πούν τίποτε ?

Ο μεγάλος λούφαξε.
Αυτοί το παίζουν άνετοι.