Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !...


Την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ.
 
Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο: Οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ. Θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό. Τέθηκαν για πρώτη φορά προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ. Συγκροτήθηκε Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ. Τα συμπεράσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνονται σε έκθεση η οποία αποστέλλεται στη Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Boυλής των Ελλήνων.
 
Επίσης υπενθυμίζεται ότι, η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της, ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
 
Όλα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν διά της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω. Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται.
 
Αν κάτι δεν μπορούν να αποδεχθούν, είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή – ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
 
Τέλος, ελπίζουμε πως το γεγονός ότι ορθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μια ΜΚΟ, δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα.
 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι καλοπληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι/γελωτοποιοί του μικρομέγαλου καναλιού MEGA,έβγαζαν χολή σήμερα στα δελτία τους. Ποιοι αυτοί που στόχο έχουν μόνο τον Γ.Παπανδρέου. (Αλήθεια το ΣΔΟΕ πότε θα κάνει έλεγχο σε αυτούς?)Αποτέλεσμα να αναφέρονται σε μία υπόθεση του 2002 χωρίς στοιχεία. Αλήθεια για τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν από το ΥΠΕΞ επί υπουργίας Σαμαρα (κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις γνωστές τότε καταγγελίες του τότε πρωθυπουργού)πότε θα τις μάθουμε? Τις καταγγελίες για ΜΚΟ επί Στυλινίδη πότε θα τα μάθουμε?

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη δεν έχουν καταλάβει εκεί στο ΜΕΓΑκαναλάκι ότι η πτώση τους θα συνεχίζεται όσο γίνονται εμπαθείς με τον ΓΑΠ. Τόσο η κ.Τρέμη όσο και κομπάρσοι της Πρετεντέρης και λοιποί. Έχετε απαξιωθεί πλήρως κύριοι υπαλληλίσκοι των αφεντικών σας.

Ανώνυμος είπε...

Στοχο εχουν τον ΓΑΠ αλλα τελικα θα πετυχουν οι ΜΕΓΑΛΟΔΟΛΙΟΙ να πεσουν απο δευτεροι που ειναι σημερα στην τριτη θεση, στην τεταρτη και ισως στην πεμπτη θεση τηλεθεασης. Μακαρι να κλεισουν...