Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !...


Είναι πρόωρο ακόμη να βγάζει κανείς συμπεράσματα, αλλά τα ευρήματα των πρώτων δημοσκοπήσεων για την Αθήνα είναι παρηγορητικά. Δείχνουν να προηγείται ο Καμίνης με ένα σταθερό 20% περίπου, γεγονός που οδηγεί στη σκέψη ότι υπάρχει ακόμη ένα ποσοστό πολιτών που διαθέτει λογική, κρίση και δεν παρασύρεται από τις επιλογές που προσπαθούν να επιβάλλουν τα κόμματα, ούτε από πρόσωπα που έχουν διακριθεί στο παρελθόν για τις αποτυχίες τους στη διοίκηση, για τις αμφιλεγόμενες, από κάθε άποψη, αποφάσεις τους, για τις συμπεριφορές τους σε δημόσια αξιώματα και τώρα για τον λαϊκισμό τους.
 
Ο λόγος κυρίως για τους Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη, επίσημος εκλεκτός τα Νέας Δημοκρατίας ο πρώτος, «αντάρτης» ο δεύτερος που θέλει να πάρει ρεβάνς για να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την κοινωνία με την παρουσία του στα κοινά. Και φυσικά ο λόγος για τον Σαμαρά και το κομματικό επιτελείο του που προσφέρουν συνεχώς δείγματα παλαιοκομματικής νοοτροπίας, οι οποίοι στους δυο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προτίμησαν να κατεβάσουν υποψηφίους, προσπαθώντας μάλιστα να παραπλανήσουν τον κόσμο λέγοντας ότι δεν δίνουν το χρίσμα, αλλά προσφέρουν μόνο στήριξη. Στους δύο δήμους δηλαδή που έχουν επιτυχημένους δημάρχους, με κοινή λογική, στοιχειώδη αισθητική, αστική πολιτική προέλευση και ανάλογη συμπεριφορά.
 
Αντί να το εκμεταλλευθούν αυτό ο Σαμαράς και οι δικοί του επιχειρηματολογώντας υπέρ της ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφήνοντας τους ψηφοφόρους της Νέα Δημοκρατίας, αφού μάλιστα Καμίνης και Μπουτάρης δεν απέχουν ιδιαίτερα από τα δήθεν πιστεύω της λεγόμενης φιλελεύθερης παράταξης, κατεβάζει τον Σπηλιωτόπουλο στην Αθήνα και τον Καλαφάτη στη Θεσσαλονίκη. Αλλά ας επικεντρωθούμε στην Αθήνα. Η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή που τόλμησε πριν λίγο καιρό να δηλώσει ότι το κόμμα της έπρεπε να στηρίξει Μπουτάρηδες για δημάρχους, τις προάλλες φρόντισε να στοιχηθεί στην κομματική γραμμή χαρακτηρίζοντας τον Καμινη «μέτριο».
 
Επειδή όμως υπάρχει και μνήμη, γιατί δεν είναι μέτριοι ή κάτω το μετρίου οι Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης; Ποιες ήταν οι επιδόσεις του Σπηλιωτόπουλου στα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού, εκτός από τα υπερπολυτελή γραφεία που έφτιαξε για τον εαυτό του και τα πολυδάπανα ταξίδια ια τον ίδιο και την κουστωδία του; Και ποιος ξεχνάει την κατάργηση της λίστας των φαρμάκων που πέταξε τις τιμές στα ύψη από τον Κακλαμάνη, όταν υπουργός Υγείας; Αφήστε τα κατορθώματά του στον Δήμο της Αθήνας, την επέκταση του πεζοδρομίου της οδού Κανάρη σε ένα σημείο, από το οποίο επωφελήθηκαν καφετέριες, το ξερίζωμα νερατζιών και την αντικατάστασή τους από... εξωτικά δέντρα, την άθλια αισθητική του και τις διάφορες περίεργες «πρωτοβουλίες» στη διοίκηση.
 
Τουλάχιστον ο «μέτριος» Καμίνης, κατόρθωσε στη διάρκεια της θητείας του σε μία πόλη που στέναζε από την οικονομική κρίση, τη λαθρομετανάστευση, τις συνεχείς διαδηλώσεις που νέκρωναν το κέντρο της (κακό που συνεχίζεται), την κακοδιαχείριση και τη βρώμα, όταν την παρέλαβε, να τα φέρει βόλτα. Το κέντρο είναι σαφώς καλύτερο (και με τη βοήθεια της αστυνομίας), η πόλη πιο καθαρή, τα οικονομικά ορθοπόδησαν, παρ' όλο που τα έσοδα μειώθηκαν, η κακοδιαχείριση εξαφανίστηκε, οι δημότες εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα, εξασφαλίστηκαν λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους αναξιοπαθούντες, με χιλιάδες δωρεάν γεύματα καθημερινά και στέγη εφόσον θέλουν. Όλα αυτά δίχως ταρατατζούμ –που πολλοί το αποδίδουν στο έλλειμμα επικοινωνίας καταλογίζουν στον δήμαρχο γιατί προφανώς έχουν συνηθίσει στους τρόφιμους των καναλιών), με ένα δημοτικό συμβούλιο που θυμίζει ζούγκλα, καθώς σε αυτό μετέχουν δημοτικί σύμβουλοί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι την Χρυσή Αυγή και στο τέλος του πήραν και την Δημοτική Αστυνομία.
 
Να μη ξεχνάμε επίσης ότι ο Καμίνης με την βαθειά πολιτική σκέψη και το θάρρος που τον διακρίνει όρθωσε μόνος το ανάστημά του απέναντι στη Χρυσή Αυγή που ήταν τότε ανεξέλεγκτη και τρομοκρατούσε με τα τάγματα εφόδου της. Τι άλλο δηλαδή να κάνει ο άνθρωπος για να μην τον χαρακτηρίζουν «μέτριο» και ρίχνουν εναντίον του ακόμη πιο μέτριους.
 
Γιατί εκτός από τους δύο νεοδημοκράτες που προαναφέραμε, δεν είναι τίποτα εξαιρετικό, πέρα από παιδί του κομματικού σωλήνα, ο Σακελλαρίδης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Σοφιανός του ΚΚΕ, ο απερίγραπτος Καπερνάρος του Καμμένου και φυσικά εκείνο το «παλικάρι» που κλωτσάει, βαράει, χαστουκίζει στο έρασμά του και προπονείται στ σκοποβολή, ο ναζιστής Κασιδιάρης.
 
Με λίγα λόγια, ο Καμίνης είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Αθηναίων, έστω και αν ο Σαμαράς δεν θέλει να το καταλάβει.
 

2 σχόλια:

aplienimerosi είπε...

AN HTAN ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΨΗΦΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΨΗΦΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Τα αλλα σχολιά σου δεν τα σχολιάζω γιατί δέν ψηφίζω Αθήνα και δεν παρακολουθώ αλλα από πότε φίλτατε ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες??? Γιατι οι τελευταίοι ουτε χαρτιά εχουν, ουτε πολιτογραφημένοι ειναι, ουτε καν δημοτες μπορουν να ειναι. Μήπως πετάμε ρουκέτες ανεξέλεγκτα???