Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ - ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !...

 
Εκπληξη πρώτου μεγέθους για πολλούς και ηχηρό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς αποτέλεσαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.
 
Σε μονομαχία ανάμεσα στον ανεξάρτητο του χώρου της Κεντροαριστεράς, ποινικολόγο κ. Βασίλη Αλεξανδρή (34,76%), ο οποίος για πρώτη φορά διεκδίκησε την ψήφο των συναδέλφων του, και τον σημερινό πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιάννη Αδαμόπουλο (23,14%) ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, αλλά στις εκλογές του ΔΣΑ συμμετείχε χωρίς να έχει λάβει το γαλάζιο χρίσμα, εξελίσσεται η μάχη για την προεδρία του Συλλόγου.
 
Οι δυο τους θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΔΣΑ στον δεύτερο γύρο, που έχει οριστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 2 και την Τρίτη 4 Μαρτίου (λόγω της Καθαράς Δευτέρας).
 
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βασίλης Παπαστεργίου με 13,24%, έμεινε τρίτος, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρής με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο έλαβε ποσοστό 34,76% (ψήφους 3.906) και ο κ. Αδαμόπουλος που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ έλαβε ποσοστό 23,14% (ψήφους 2.600).
 
Στην εκλογική αναμέτρηση του ΔΣΑ ο κ. Παναγιώτης Γαλετσέλλης με ποσοστό 10,97% (ψήφους 1.233), ο κ Παναγιώτης Περάκης με ποσοστό 6,74% (ψήφους 757), ο κ. Άγγελος Βρεττός με ποσοστό 5,45% (ψήφους 612), ο κ. Γιώργος Παριανός με ποσοστό 3,05% (ψήφους 343) και τέλος ο κ. Γιώργος Μαραγκός με ποσοστό 2,66% (ψήφους 299).
 
Το 2011 στις εκλογές του α' γύρου των εκλογών του ΔΣΑ πρώτος είχε έρθει με ποσοστό 26,07% ο Δημήτρης Βερβεσός και δεύτερος ο Γιάννης Αδαμόπουλος με ποσοστό 19,92%. Το κεντροαριστερό ψηφοδέλτιο Αλεξανδρή.
 
Η πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα του κ. Αλεξανδρή, ο οποίος επέλεξε να μην ηγηθεί δικού του ψηφοδελτίου, υποστηριζόμενος όμως από συνδυασμούς με διαφορετικό πολιτικό χρώμα, όπως έδειξε η κάλπη, έφερε την πρωτιά.
 
Επρόκειτο ουσιαστικά για μια Ελιά –καθώς τον Βασίλη Αλεξανδρή στήριξαν ο άλλοτε διεκδικητής της προεδρίας του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι Θωμάς Καμενόπουλος και Γιάννης Κορκόβελος, με ρίζες επίσης από τον χώρο του ΠαΣοΚ, αλλά και ο Γιώργος Μπουλούκος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ.
 
Την ανακήρυξη, δε, της υποψηφιότητάς του είχε υπογράψει η πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ Μαρία Κουβέλη, κόρη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: