Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !...


1. To 2013, ο, τότε, αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, αποκάλεσε τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, που είχε παρουσιάσει στην Αθήνα ο κ. Γκουρία, "μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού..." !

Τώρα, 2 χρόνια μετά, ως πρωθυπουργός, πλέον, αποδέχεται τον ΟΟΣΑ ως σημαντικό διεθνή οργανισμό, που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του τις χαρακτηρίζει ως καλοδεχούμενες και εφαρμοστέες από την κυβέρνησή του !

Κι όμως, όπως ο ίδιος και τα παπαγαλάκια του θα πουν, δεν είναι το ίδιο το τότε, με το τώρα. Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά : η παρουσίαση του Γκουρία, τότε έγινε στην Αθήνα, ενώ τώρα έγινε στο ...Παρίσι !!!

2. Στο δεύτερο σκηνικό ο "πρώτη φορά αριστερός" πρωθυπουργός, εμφανίζεται ακόμα πιο ...βελτιωμένος, αφού προβαίνει στην αυτοδιάψευσή του, όχι μετά από 2 χρόνια, αλλά μετά από 1 εβδομάδα !

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε, πως "...η ΕΚΤ μας έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό..." !

Χθες, 12 Μαρτίου 2015, μπροστά στις κάμερες στο Παρίσι ήταν κατηγορηματικός : "...δεν νοιώθω νάχω καμιά θηλιά στο λαιμό..." !!!

Τόοοσο ...αριστερός, πράγματι, πρώτη φορά !

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας τα λέτε καλά. Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ είναι ζήτημα στρατηγικής απέναντι στους Γερμανούς που αμφισβητούν την αξιοπιστία των προτάσεων της κυβέρνησης στο eurogroup. Για τη θηλιά στο λαιμό ο Τσίπρας είπε πως κάποιοι επιχειρούν να το κάνουν στη χώρα, αυτό δεν σημαίνει πως θα το καταφέρουν κιόλας.Τις λογοπλοκίες άλλα κόμματα τις χρησιμοποιούν, το ίδιο και τις λογοκλοπίες.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

To 2013 τι ήταν, αγαπητέ φίλε, η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ ; Εισαγωγή νεφιλελεύθερων συνταγών, όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας ; Μέσα σε δύο, μόλις, χρόνια οι συνταγές αυτές έγιναν προοδευτικές ;