Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΗΔΕΝ ?...

Ο ευτελισμός αρχών, ιδεών και συνθημάτων πάντα υπήρχε, γνώρισε όμως, ως γνωστόν, πιένες κατά την επάρατη πενταετία του Καραμανλή του μικρού, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κατακρεούργηση του «σεμνά και ταπεινά».
Δυστυχώς, κατά πως φαίνεται, η τάση του …παραμυθιάζειν είναι βαθιά ριζωμένη στη νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών και δεν εξαλείφεται, παρά τα όσα έγιναν, γίνονται και απειλούνται να γίνουν.

΄Ακουγα ειδήσεις και ξαφνικά μπήκε εμβόλιμα ο Ρέππας, με δηλώσεις για το χώρο, τα μέσα και τους φορείς των συγκοινωνιών. Από την πρώτη στιγμή με κάρφωσε ο τρόπος που παρουσίαζε το πρόβλημα – που πράγματι υπάρχει – σχετικά με την ανεπάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών και – κυρίως – με τον τρόπο λειτουργίας και τα τεράστια ελλείμματα, που διαχρονικά και παραδοσιακά παρουσιάζουν αυτές οι ΔΕΚΟ.
«Θέλουμε να δώσουμε τέλος σε ζημιογόνες λειτουργίες που συνεπάγονται τεράστια ελλείμματα… τα οποία καλύπτει, εκ των υστέρων, το σύνολο των Ελλήνων πολιτών…».
΄Ετσι, γενικά και, κυρίως, αόριστα, για το πώς και το γιατί. «Ζημιογόνες λειτουργίες…», οι οποίες, μάλλον ήρθαν μόνες τους ή, πιο μάλλον, τις δημιούργησαν οι εργαζόμενοι ! Αυτοί που τώρα αντιδρούν και ταλαιπωρούν τους πολίτες… Βρε τους πούστηδες !...
Δεν κάθονται να δεχτούν αδιαμαρτύρητα, τις μειώσεις των μισθών τους, την απομάκρυνση από το χώρο της δουλειάς τους, δεν εννοούν να παραδεχθούν πως είναι οι μόνοι φταίχτες για τα ελλείμματα και γι αυτό πρέπει να χτυπηθούν !

Αυτές οι ΔΕΚΟ με τις «ζημιογόνες λειτουργίες», ιδρύθηκαν και διοικήθηκαν μόνες τους ή από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι κυβερνήσεις, οι υπουργοί, ο ίδιος ο κ. Ρέππας, (ως και πρώην υπουργός για το χώρο), δεν έφταιξαν σε τίποτα, αφού, ούτε σχεδίασαν, ούτε επόπτευσαν, ούτε διόρισαν διοικήσεις και διοικητές, ούτε ανέχθηκαν μετριότητες, ανεπάρκειες και ατασθαλίες, ούτε… ούτε…
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα ; Χαίρω πολύ, το ξέρουμε όλοι, αλλά αυτός που το ξέρει καλύτερα απ΄ όλους μας, γιατί κάνει την πάπια ; Γιατί, αντί να βγει και ν΄ αρχίσει την προσέγγιση του ζητήματος, ζητώντας συγνώμη για τα λάθη, τις παραλείψεις και, σε πολλές περιπτώσεις, εγκλήματα των πολιτικών στη διαχείριση των ΔΕΚΟ, μιλάει γενικά κι αόριστα, ρίχνοντας, έμμεσα πλην σαφώς, τις ευθύνες στους εργαζόμενους ;

Είπαμε να χτυπηθούν τα αίτια της κρίσης και της χρεοκοπίας, στη ρίζα τους κι αυτό είναι μια προσπάθεια δύσκολη και επίπονη. Η επίδειξη της πρέπουσας υπευθυνότητας και ειλικρίνειας, από την πλευρά του πολιτικού προσωπικού, είναι αναγκαία προϋπόθεση για τις όσο το δυνατόν καλύτερες και αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις. Η αυτοκριτική αποτελεί το πιο απαραίτητο στοιχείο, ειδικά αυτή τη συγκυρία και μ΄ αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Πριν ζητήσεις συγνώμη από τους αθηναίους πολίτες για την ταλαιπωρία τους από τις απεργίες των εργαζόμενων στα ΜΜΜ, Δημήτρη Ρέππα, θάπρεπε, προκαταβολικά, να ζητήσεις συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την παταγώδη αποτυχία, στο παρελθόν, όλων των Πολιτικών κι όλων των πολιτικών – του εαυτού σου συμπεριλαμβανομένου - στον τομέα αυτόν, η οποία κόστισε πολλά - πολλά, δισεκατομμύρια Ευρώ !
Είναι σίγουρο, πως μετά, η απόπειρα εξυγίανσης και διόρθωσης της κατάστασης, σ΄ αυτόν τον κρίσιμο τομέα, θάταν πιο εύκολη και με περισσότερες ελπίδες επιτυχίας !....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ.ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ sibila-ΣΙΒΙΛΑ Η ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ.ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΕΛΑΤΙΑΣ ΤΩΝ 940Ε.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 1944

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Σ΄ευχαριστώ που με διαβάζεις και σέβομαι, απόλυτα την άποψή σου, αλλά κάνω ό,τι μπορώ κι ό,τι πιστεύω σωστό !

Ανώνυμος είπε...

re logoploke afou gia mia katastasi ftaime oloi oi anthropoi pou emplekontai giati zitas apo tous politikous na lene kathe mera sugnomi efoson oi idioi oi polites den theloun oute oi idioi na zitisoun sugnomi, oi polites pou den eimaste athooi pote tha analaboume efthines epitelous giati tora einai i stigmi na to empedosoume kai oxi na tous kunigame na tous deiroume les kai ftene mono autoi !!!!
mi koitas monopleura dimiourgite misos kai misalodoksia kai koita ti egine edo stin ameriki skotothike kosmos athoos !!!
loipon as analaboume oloi tis euthines mas!!!! allios den tha allaksei tipota oses fores kai an zitisoun sugnomi oi bouleutes kai as automastigothoun kai oti allos peis!!!
den klaime pano apo to xumeno gala!!!
kai telos panton ti den katalabainete ki edo stin florida pou zo etsi eixan ola anaibei spitia,agatha,tropos zois ola mia fouska kai tora ola exoun katebei !! etsi allazei i oikonomiki politiki!!!
aplos tora eiste stin arxi kai den thelete na to dextite !!!!
nomizete an tous deirete tha kanoun kaluteri douleia!!!mono fulaki tha pane !!!