Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΝΤΙ : ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ !...


Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι μιλώντας σήμερα στην Μπολόνια άσκησε οξύτατη κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, ειδικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

«Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν προς απεμπλοκή της κατάστασης δήλωσε συμμετοχή στο Ταμείο Διάσωσης με το ζόρι και την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Πρόντι.

Αναφερόμενος στην χώρα μας, πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ελληνικής κρίσης χάθηκε χρόνος. Επρεπε να λυθεί άμεσα και σιωπηλά, έπρεπε να λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα μέτρα που ελήφθησαν από τότε ήταν και πάλι καθυστερημένα και χαμηλότερα των περιστάσεων».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η Γερμανία πρέπει να κάνει έκκληση αν όχι στην σωφροσύνη της στο συμφέρον της, διότι, τώρα, παίζουμε πραγματικά με την φωτιά». Το «κύριο πρόβλημα της Ευρώπης, εντοπίζεται στο ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει» συμπλήρωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός.

Μιλώντας για επείγουσες λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν, ο Ρομάνο Πρόντι εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να γίνει ένας δανειστής της ύστατης προσφυγής, ώστε να επιτρέπει στις διάφορες χώρες να αποφύγουν την πτώχευση, ενώ επιβάλλεται η υιοθέτηση των ευρωομολόγων.

Για να στηρίξει την θέση του για τα ευρωομόλογα ο Ιταλός πολιτικός και οικονομολόγος, αναφέρθηκε και πάλι στην περίπτωση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση της πολιτείας της Καλιφόρνιας είναι σαφώς σοβαρότερη από εκείνη της Ελλάδας, αλλά κανείς δεν της επιτίθεται διότι το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει υποστήριξη από μια κρίσιμη μάζα: το δολάριο είναι ένα πολύ δυνατό μαντρόσκυλο».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανία, πρώτα ενώθηκε εις σάρκαν μίαν, μέσω της Ευρωπαικής ιδέας,
κατόπιν πρωτοστάτησε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας καθοδηγώντας την Ευρώπη,
και τώρα πλέον θέτει τους λαούς της Ευρώπης μπροστά στο δίλημμα,
'Γερμανική επικυριαρχία ή διάλυση της Ευρώπης?'
Μάλλον πρέπει να την εξωπετάξουν,
αφού αφ'ενός μόνον δεινά και αίμα έχει στοιχήσει στους λαούς της Ευρώπης,
αφ'ετέρου την φασιστική νοοτροπία της επιβολής αντί της συνεργασίας,
μάλλον την φέρουν στο DNA τους.
Αλλά πώς, με όλους τους "ηγέτες" μιζαρισμένους από τις εταιρείες της ?
Οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, λίγο-πολύ θα τα βρούνε,
Η Γερμανία είναι το πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Η πιό αστεία παρουσία στα τεκταινόμενα είναι αυτή του Σαρκοζί.Είναι ντροπή μια μεγαλη χώρα να συμπεριφέρεται σαν σκυλάκι της Μέρκελ.Νομίζει ο καραγκιόζης ότι θα συγκυβερνήσει μαζί με τους Γερμανούς.