Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ !...


Κατά καιρούς τα συνδικάτα, τα ΜΜΕ, κάποιοι πολιτικοί και ορισμένοι εκπρόσωποι εργοδοτικών φορέων, έχουν μιλήσει για τους εν Ελλάδι «συνεργάτες»(καταδότες) της Τρόικας, οι οποίοι εκτός από τον επικίνδυνο για τη χώρα ρόλο που παίζουν στο προσκήνιον, δρουν και από το παρασκήνιο - και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- λειτουργούν ως κανονικοί συνεργάτες των Τροικανών.

Αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών φώτισαν μάλιστα τη δράση τους, η οποία προκαλεί οργή, διότι δημιουργεί συνειρμούς με άλλες εποχές, όταν οι καταδότες στρέφονταν κατά της πατρίδας προκειμένου να είναι αρεστοί στους κατακτητές.
Σε ένα εκτενές πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του με τον τίτλο «Οι ρουφιάνοι της τρόικας», η εφημερίδα το «Ποντίκι» αναφερόταν σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης «που προσφέρουν γην και ύδωρ»και «παζαρεύουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας». Και η «Αξία», σε φύλλο της, έγινε πιο συγκεκριμένη, κάνοντας λόγο για «5 ρουφιάνους», τους οποίους χαρακτηρίζει «εραστές της Νέας Εξουσίας που αποκαλούν τον λαό “τεμπέλη”».

Γι’ αυτούς τους πέντε, η εφημερίδα έγραφε ότι καταρχάς είναι «η γυναίκα» που «σχετίζεται άμεσα με την πολιτική».Δεύτερος, ο δημοσιογράφος - σχολιαστής καναλιού, ο οποίος «είναι ενίοτε“χολερικός” και σε αρκετές περιπτώσεις συγκρουσιακός, ενώ έχει έρθει κατά το παρελθόν σε σφοδρή αντιπαράθεση με άλλο συγκρότημα». Τρίτος, «ο βιομήχανος της... όπερας», τον οποίο «δεν άφησε η μάνα του να διοικήσει τις επιχειρήσεις»και «ένα ολόκληρο νησί πληρώνει με βαρύ τίμημα τις περιβαλλοντικές παρενέργειες των επιχειρήσεών του». Τέταρτος, ο αποκαλούμενος «Κόπερφιλντ», διότι «κάποτε κατάφερε να “εξαφανίσει” μια τράπεζα», ενώ τώρα «έχει κολλήσει στο ΠΑΣΟΚ ως τεχνοκράτης και προσπαθεί να κερδίσει μια υπουργική ή τραπεζική θέση». Και τέλος, «ο ξεπερασμένος πολιτικός, προφήτης εκ των υστέρων, που στηρίζεται σε εκδοτικά συγκροτήματα» και τον οποίο «αν τον είχαμε ακούσει, οι ΔΕΚΟ θα είχαν ξεπουληθεί εδώ και δεκαετίες».
Αυτοί, ως τακτικοί συνδαιτυμόνες σε πανάκριβα εστιατόρια στο Ψυχικό και στα βόρεια προάστια του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα και των υπόλοιπων τοποτηρητών της τρόικας, εμφανίζονται πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις συμβουλές τους «με το πολιτικό ή άλλο... αζημίωτο, ενδεχομένως» κατά το «Ποντίκι». Άλλοι υπερθεματίζουν περί ταχύτερης εκποίησης του δημόσιου πλούτου, άλλοι προσφέρουν τη μιντιακή τους δυναμική για την εκλαΐκευση των θέσεων του ΔΝΤ και άλλοι υποβάλλουν πολιτικά διαπιστευτήρια για «οικουμενικές» ή «τεχνοκρατικές» λύσεις.

Άσχετα, πάντως, από τα δημοσιεύματα και τα πιθανά πρόσωπα τα οποία «φωτογραφίζουν», υπάρχει και μια άλλη ελίτ την οποία κανένα μέσο δεν έχει μέχρι σήμερα φωτογραφίσει. Με αυτή την ελίτ θα ασχοληθεί από εδώ και πέρα η ομάδα του ERGASIANEWS, καθώς έχουν περιέλθει στα χέρια μας στοιχεία για την ύπουλη και καταδοτική δράση της, εις βάρος της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Πρόκειται για την ΕΛΙΤ μερίδας Καθηγητάδων του Εργατικού Δικαίου, που όλα τα προηγούμενα χρόνια η εργατική τάξη και τα συνδικάτα της χώρας, τους είχαν βάλει στο περιθώριο και δεν τους προσέφεραν«τιμητική» αναγνώριση, κυρίως για το γεγονός ότι προσέφεραν «αφιλοκερδώς» τις πολύτιμες αντεργατικές υπηρεσίες και συμβουλές τους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πρόκειται για μια ΕΛΙΤ Καθηγητάδων,που παίρνουν καμιά δεκαριά μισθούς από το Ελληνικό Δημόσιο, για να διδάσκουν υποτίθεται φοιτητές, σε δέκα και βάλε Πανεπιστήμια, διατηρούν πολυτελή δικηγορικά γραφεία,στήνουν αμέτρητες «ερευνητικές» εταιρείες (κερδοσκοπικού και «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα») για να παίρνουν επιδοτήσεις, ενώ παράλληλα λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να γνωμοδοτούν υπέρ μεμονωμένων εργοδοτών και εργοδοτικών οργανώσεων, εις βάρος πάντα των εργαζομένων.

Αυτοί λοιπόν οι ξεδιάντροποι που γεμίζουν την «πανταλόνα» κάθε μήνα με χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, λαμβάνοντας δέκα μισθούς (επί 14!!!) από Ελληνικά Πανεπιστήμια (ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν δεκάδες άνεργοι επιστήμονες με εξαιρετικές σπουδές), έχουν θέσει εαυτόν στις υπηρεσίες της Τρόικας και στέλνουν emails με όλες τις «ενδόμυχες αντεργατικές σκέψεις τους», σκέψεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια τύγχαναν χαμηλής ανταπόκρισης από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και τους Κοινωνικούς Εταίρους, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι εξέφραζαν μια πολύ μικρή και περιορισμένη ομάδα κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι είχαν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεων τους σε χώρες των Βαλκανίων και επιθυμούσαν διακαώς να εισάγουν στην Ελλάδα τον εργασιακό «παράδεισο» εκείνων των χωρών.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι Καθηγητάδες δεν διστάζουν να διαφημίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο μεγάλο κεφάλαιο και στα εταιρικά τους ιστολόγια. Παρακάτω σας μεταφέρουμε αποσπάσματα :
- Συμβουλευτική υποστήριξη σε αλλοδαπές/πολυεθνικές επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην Ελλάδα σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις.
- Αποκρατικοποιήσεις, Μεταβιβάσεις, Συγχωνεύσεις, Διασπάσεις, Εξωτερικές αναθέσεις δραστηριοτήτων (outsourcing).
- Επιχειρησιακές αναδιαρθρώσεις, διακοπή δραστηριότητας και ομαδικές απολύσεις.
- Συλλογικές μετακινήσεις, μεταφορές και διαθεσιμότητα προσωπικού.
- Εθελούσιες αποχωρήσεις και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού.

Με αυτούς τους "τύπους" θ' ασχοληθούμε επίμονα και αποφασιστικά. Τις επόμενες ημέρες η ομάδα του ERGASIANEWS θ’ ανοίξει ένα κύκλο δημοσιεύσεων, σχετικά με τη δράση των συγκεκριμένων Καθηγητάδων, στους οποίους υποσχόμαστε ότι θα φωτίσουμε κάθε πτυχή του «θεάρεστου» (για την εργατική τάξη) έργου τους!!!

6 σχόλια:

χ.κ. είπε...

Με μεγαλη μου λυπη θα προσθετα οτι η ρουφιανια ειναι γενικα στο DNA του Ελληνα σε ολους τους χωρους απο την εργασια του εως την πολιτικη,ειναι και αυτο καταλειπο της Τουρκοκρατιας,οπως και πολλα αλλα.Οσον αφορα τις πληροφοριες που παρεχουν στην τροικα εκτος απο τους ειδικους κρατικοδιαιτους αρκει και μια αναγνωση στονΕλληνικο τυπο για να παρουν οτι πληροφορια θελουν,..

Ανώνυμος είπε...

ΡΟΥΓΙΑΝΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΕ 10.24, ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ΕΝΩ Ο ΓΑΠ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΡΗΞΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΛΕΘΕ ΟΧΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝΕ!!! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΒΑΖΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΓΑΠ. ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΕΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ)ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΣΕ ΕΝΩ ΦΗΦΙΣΑΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΥΗΣΥΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ 150 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 160 ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ 10 ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΑΤΑΒΑΘΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα.

http://www.report24.gr/skliro-rok-apo-panagiwtakopoulo-to-pasok-den-exi-anagki-apo-metanoouses-parthenes.htm

ακυβέρνητος είπε...

Τους δύο πρώτους τους υποψιάζομαι. Οι άλλοι;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Τους ψάχνω κι εγώ.(Το απόσπασμα είναι από την "Αξία"...).

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλά να μας πείτε κι εμάς ε;