Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !...

 
Φθάσαμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ.
Η Τρόικα διατάζει, η Κυβέρνηση εκτελεί.
Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, συναντήσεις επί συναντήσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, για να καταλήξουν τελικά στην ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Όπως όλα δείχνουν, το σκηνικό της εκτέλεσης των δημοκρατικών κατακτήσεων των εργαζομένων, έχει στηθεί και αναμένεται «η τελετή» με την ψήφιση των αντεργατικών μέτρων στη Βουλή.
Η Τρόικα απαιτεί νομοθετημένο έναν «ξερό» κατώτατο μισθό 586 Ευρώ και τίποτα άλλο.

Η Κυβέρνηση θέτει θέμα απαιτήσεων που δεν περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο… αλλά συζητά και φαίνεται να αποδέχεται τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας για μείωση των αποζημιώσεων… από ένα ύψος μισθού και πάνω (!!), για να διευκολυνθούν στη συνέχεια οι απολύσεις, διολισθαίνοντας έτσι ενδεχόμενα και σε άλλες απαιτήσεις στη συνέχεια.
Είναι φανερό, ότι η επιμονή της Τρόικας και η «αντιστασιακή υποχωρητικότητα» της Κυβέρνησης έχουν ηθικούς αυτουργούς… με ονοματεπώνυμο…

Πρόκειται για «κουκουλοφόρους», που βρίσκονται στο χώρο του μεγάλου, ιδιωτικού κεφαλαίου και στις Τράπεζες και έχουν σαφή και ξεκάθαρο στόχο την ουσιαστική υπονόμευση της Εργασίας και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων δεκαετιών, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τον κλάδο μας.
Aυτές οι μεθοδεύσεις, που πλήττουν σοβαρά όλους τους εργαζό-μενους της χώρας και αυτές οι πολιτικές και εργοδοτικές ραδιουργίες σε βάρος των εργαζόμενων, θα απαντηθούν με συνεχόμενους αγώνες, διαφόρων μορφών και διάρκειας.
Αν νομίζουν ότι θα σιωπήσουμε και θα αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα την εκτέλεση των δικαιωμάτων μας.. θα εκπλαγούν.

Οι επιλογές Τρόικας, Κυβέρνησης και Εργοδοτών και οι προσχη-ματικές αγωνίες τους για να δικαιολογήσουν τις αντεργατικές επιλογές τους, δήθεν για τη χώρα, δήθεν για την κοινωνία, δήθεν για την ανάπτυξη… πρέπει να πάρουν την αγωνιστική απάντηση που τους αξίζει.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οποιοι κοροϊδευουν τον κοσμο αυτα παθαινουν και που εισαι ακομα δεν ειδανε τιποτα. καλως-κακως ο ΓΑΠ το εντεληφθηκε και θελησε να επαναφερει την ταξη σταματωντας το κακο μεχρις εκει προτεινοντας δημοψηφησμα. Τους Σαρκομερκελεδες ποις τους εχεζε τοτε, αλλα η ντοπια σαπιλα επαναστατησε, το εκανε σημαια μια μεριδα συνομοτων του Πασοκ και τον εριξαν. Τωρα εκ των πραγματων θα το κανουν δια της βιας διαφορετικα την εβαψαν.