Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΑΡΝΙΑ !...


Η ολομέτωπη σύγκρουση του δημάρχου Αθηναίων με τη Χρυσή Αυγή, μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει. Επιτέλους, κάποιος ύψωσε ανάστημα απέναντι στα μαυροφορεμένα τάγματα και έδειξε στους υπόλοιπους πού βρίσκεται το μέτωπο της μάχης η οποία πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία μας. Οι αντιδράσεις, επίσης, έδειξαν πού στέκει το κάθε κόμμα.
 
Ετσι, μετά το χθεσινό τσούγκρισμα στο Σύνταγμα (και αργότερα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου), οφείλουμε όλοι να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να πορευθούμε αναλόγως.
 
Παίρνοντας ξεκάθαρη θέση, υπερασπιζόμενος τους θεσμούς και τους νόμους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ως δήμαρχος όλων των Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης προκάλεσε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αποκαλύψουν το μέγεθος της υποκρισίας τους: οι θιασώτες του νόμου και της τάξης απέδειξαν πάλι ότι τα λόγια τους είναι προκάλυμμα, ότι στην πράξη λατρεύουν την αυθαιρεσία και τη βία. Χθες, όμως, είχαν απέναντί τους ισχυρό θεσμό, όχι κάποιον ανυπεράσπιστο άνθρωπο σε σοκάκι.
 
Ετσι, η φασαρία, οι απειλές, το βίαιο ξέσπασμα στελεχών της Χρυσής Αυγής οδήγησαν όχι στην επικράτηση του τρόμου, αλλά στην καταδίκη και τη δημόσια έκθεση μιας απροκάλυπτης εγκληματικής νοοτροπίας. Ισως αποδειχθεί ότι η απόφαση του κ. Καμίνη να θέσει κόκκινη γραμμή στο Σύνταγμα, απαγορεύοντας στη Χρυσή Αυγή να μοιράσει πασχαλινά τρόφιμα «μόνο σε Ελληνες», ήταν παρακινδυνευμένη, ότι θα ενισχύσει την εικόνα του ηρωικού εθνικού κόμματος που μάχεται το «σύστημα» και τον «δήμαρχο των λαθρομεταναστών και της παγκοσμιοποίησης».
 
Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι η Χρυσή Αυγή θέλησε να καπηλευθεί τη χριστιανική γιορτή για λόγους επικοινωνιακούς – για να κάνει επίδειξη πατριωτισμού στο κέντρο της πρωτεύουσας (παρότι άνθρωποι στον πυρήνα του κόμματος απεχθάνονται τον Χριστιανισμό).
 
Την ίδια ώρα, μας δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούμε ότι μακριά από τα φώτα των τηλεοράσεων, ο Δήμος Αθηναίων στέκει στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Ο Δήμος, με τα 9.000 γεύματα που διανέμει καθημερινώς και τα προγράμματα υποστήριξης για αστέγους, σχηματίζει το μέτωπο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς εναντίον του χάους και της εξαθλίωσης. Μαζί στέκονται η Εκκλησία, κοινωφελή ιδρύματα, άλλοι κρατικοί και ιδιωτικοί οργανισμοί και πολλοί, ακούραστοι εθελοντές.
Ετσι, οι σποραδικές επιδείξεις πόνου της Χ.Α. για τον λαό είναι η φθηνή προπαγάνδα του λύκου που μοιράζει αρνιά.
 
Θλιβερό είναι ότι την ώρα που ο δήμαρχος βρισκόταν στη μάχη υπέρ του νόμου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, με τα κυβερνητικά κόμματα στο πλευρό του, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι μέσα στον αυτοματισμό της αέναης διαμαρτυρίας δεν διστάζει να υπονομεύει και αυτούς που θα έπρεπε να στηρίζει. Σχολιάζοντας ότι «αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να υποτιμήσει τη στάση του δημάρχου.
 
Παίρνοντας αποστάσεις από το μέτωπο του κ. Καμίνη, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ ερωτοτροπεί επικίνδυνα με το να δώσει χαρά στους νεοναζί. Τα στελέχη της Αριστεράς γνωρίζουν ότι εδώ παίζεται το μέλλον της κοινωνίας. Γιατί δεν παίρνουν θέση με πράξεις και υπευθυνότητα, πέρα από θεωρίες και μικροπολιτική κριτική ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: