Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !...

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η λέξη «απόδραση», παίζει σε πρώτο πλάνο, ενώ έχει βάση η εκτίμηση – που ακούστηκε και γράφτηκε κατά κόρον – πως η κοινή γνώμη δεν είχε αρνητική αντίδραση, απέναντι στις εξελίξεις που υπήρξαν, προς Κορυδαλλό μεριά…
Η ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, με την ανυπαρξία της κυβέρνησης, την πλήρη ανικανότητα, αλλά και τη παχυδερμία των κάθε λογής φορέων της, έχει μετατρέψει την έννοια της «απόδρασης» σε άμεσο λαϊκό στόχο, για την ανατροπή της μιζέριας.

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Κυριακή, «ΠΕΝΤΕ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ», είναι το καλύτερο μέσο, (το ελικόπτερο, δηλαδή…), για την απόδραση του ελληνικού λαού και της χώρας, από την κατάντια στην οποία τους έφερε η Δεξιά.

Συνοπτικά :

Πρώτος στόχος : Ελληνική φωνή παντού και με αξιώσεις. Υιοθετούμε και πιάνουμε ξανά από τις δικές μας μέρες το νήμα μιας εξωτερικής πολιτικής, που παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις. Υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια. Δίνει φωνή στην Ελλάδα.

Δεύτερος στόχος : Πράσινη Ανάπτυξη. Απέναντι στη διασπάθιση των πόρων, στην απαξίωση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων μας, στην υποβάθμιση του φυσικού πολιτισμικού, αλλά και ανθρώπινου πλούτου, εμείς προτείνουμε το νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης. Τη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη».

Τρίτος στόχος : Παιδεία και Πολιτισμός. Απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν υπηρετεί τις ανάγκες του μαθητή, της οικογένειας, της ανάπτυξης της χώρας, διαμορφώνουμε το πλαίσιο για μια σύγχρονη παιδεία. Δια βίου παιδεία. Εκπαιδευτικές διαδικασίες για πάντα και παντού. Παιδεία, θεμέλιο του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ταυτότητάς μας, των αξιών μας, ζωντανό εργαλείο ανάπτυξης των ποιοτικών μας δυνατοτήτων, της προοπτικής μας ως χώρα, ως λαός.

Τέταρτος στόχος : Κράτος πρόνοιας. Απέναντι στην απαξίωση του δικτύου προστασίας των πολιτών μας, στην ανασφάλεια και στη λογική ότι, υγεία και πρόνοια είναι προνόμια των λίγων και όχι δικαιώματα όλων, εμείς αναγεννούμε το κοινωνικό κράτος. Κοινωνικό δίκτυο που διασφαλίζει το δικαίωμα σε όλους για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κοινωνικό δίκτυο που διακρίνεται για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Πέμπτος στόχος : Παραγωγικό ευνομούμενο κράτος, διότι για όλα τα παραπάνω απαιτείται ένα άλλο κράτος. Απέναντι στην ανομία, απέναντι στην κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό, χτίζουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει, εμπιστεύεται τον πολίτη.


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ΕΔΩ… ΄Η δείτε τη σε βίντεο ΕΔΩ…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η Ν.Δ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ. Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗΣ, ΕIΝΑΙ Η ΞΥΝΙΣΜΕΝΗ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΗΝ ΞΥΝΙΖΕΣΕ... ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΡΑΝΤΕΥΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συλλαμβάνω τον εαυτό μου να ηδονίζεται, όταν βλέπει τον Πρετεντέρη να παρουσιάζει δημοσκοπήσεις, που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο ! Είμαι ανώμαλος ?...

Ανώνυμος είπε...

Εκπρώτης όψεως, όχι... Για ψάξου όμως και λίγο.