Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ...

- Έβλεπα τον Ν. Χατζηνικολάου να φωνάζει, να χτυπιέται, να χειρονομεί και μόνο, που δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του για να χαστουκίσει τις βουλευ-τίνες του ΠΑΣΟΚ Κατσέλη, Ράπτη και Διαμαντοπούλου, επειδή το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ, βγήκε πρώτο !
Και να γαυγίζει ο Χατζηνικολάου ότι οι Πασόκοι θριαμβολογούσαν, ότι βγήκαν στην Ιπποκράτους κι αυτό δεν είναι θρίαμβος κ.λπ.
Ποιος θριαμβολογούσε βρε γελοίε; Αν βγήκε αυθορμήτως ο κόσμος έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, καλά έκανε και βγήκε για να υποδεχτεί τον Γιώργο Παπανδρέου που πήρε πάνω του τον αγώνα και κέρδισε. Δηλαδή έπρεπε να κάτσουν σπίτια τους μουγγοί; Βρε άει στον αγύριστο!

Αντί να σηκωθούν και να φύγουν οι κυρίες , κάθονταν και τον άκουγαν. Και δεν ντρεπόταν ο “άρχοντας”, ούτε μπορούσε να διανοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξανάρθει στην εξουσία, και συνεχώς γαύγιζε.
Μα είναι δυνατόν να φέρεται στους καλεσμένους του με αυτόν τον τρόπο; Τους καλεσμένους σου τους τιμάς, τους κάνεις την ερώτηση και περιμένεις την απάντηση. Δεν φωνάζεις, δεν τους επιτιμάς, δεν κουνάς το χέρι λες και είσαι ο δάσκαλος που απέναντί του έχει μαθητούδια! Έπρεπε να σηκωθούν οι κυρίες να του πουν δυο φωνήεντα και ν’ αποχωρήσουν εν σώματι. Αλλά αυτές κάθονταν και τον άκουγαν, μη μπορώντας να αντισταθούν στην εξουσία του!

- Δεν φτάνει που και ο Χατζηνικολάου ανήκει στη χορεία των μέσων ανημέρωσης που εν πολλοίς διαμόρφωσαν το σημερινό πολιτικό σκηνικό με “πρώτο κόμμα την αποχή” ! Τα κανάλια ήσαν αυτά που διόγκωσαν την υπόθεση της ΑΠΟΧΗΣ. Τα κανάλια και οι δημοσκόποι. Δηλαδή τι νόημα έχει για τη δημοκρατία αυτό το ερώτημα περί αποχής ; Βλακώδης είναι και η απορία μου. Να σκεφτεί κανείς ότι στις δημοσκοπήσεις έβαζαν το ερώτημα για τον “καταλληλότερο” ! Για ποιο λόγο, αφού ψηφίζαμε μονάχα για την ευρωβουλή ; Μήπως ψηφίζαμε και για ευρω…πρωθυπουργό και δεν το ξέραμε ; Απλώς ήταν κι αυτό τοπ ερώτημα, για να δημιουργηθεί ένα εν γένει μπάχαλο…

- Υπήρξε από την πλευρά των επιχειρηματιών μια συνειδητή προσπάθεια να καναλιζάρουν τη στάση των πολιτών, αφού επί μέρες διατυμπάνιζαν την αποχή! Και φυσικά, με το πες-πες, οι πολίτες που ήσαν ευεπίφοροι, προτίμησαν την αποχή. Για ποιο λόγο ; Αν δει κανείς σήμερα τα ΜΜΕ θα καταλάβει ότι στην ουσία επιχαίρουν για το αποτέλεσμα. Είναι σα να λένε στους πολιτικούς ότι πρέπει να είναι φρόνιμοι διότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα. Ας μη γελιόμαστε. Όσοι ήσαν καλεσμένοι (όσους μπόρεσα εγώ να παρακαλουθήσω) στις διάφορες εκπομπές, ΔΕΝ έβαλαν το μαχαίρι στο κόκαλο. ΔΕΝ τόλμησαν να “θίξουν” τα μέσα ενημέρωσης ότι δηλαδή αυτά συνέβαλαν με τη στάση τους στην αποχή.
Ήταν και μια προειδοποίηση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου που έλεγε (και καλώς) ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ! Επιτέλους ακούσαμε από έναν πολιτικό να είναι ειλικρινής και να μην φοβάται να αντιδράσει στην αυθαιρεσία των μεγαλοκαρχαριών.
Αλλά δύσκολα μπορώ να “χωνέψω” αυτό το αποτέλεσμα, που είναι “προϊόν”, έως ένα βαθμό, της τακτικής των μέσων ενημέρωσης και των δημοσκόπων, που πληρώνονται φυσικά από τα μέσα ενημέρωσης για να κάνουν αυτές καθημερινές δημοσκοπήσεις, που μας τρέλαναν τον τελευταίο καιρό.

- Και για να “κλείσω”, μέχρι πότε οι πολιτικοί, που δεν είναι “δεσμευμένοι” θα ανέχονται τη δικτατορία του κάθε Χατζηνικολάου ή της κάθε Τρέμη και του κάθε Πρετεντέρη να κουνάνε το δάχτυλο και να προσπαθούν να υποβάλουν στους πολιτικούς τι θα πουν και πότε θα πρέπει να μιλήσουν ; Η “ευγένεια” των Πασόκων έχει καταντήσει αδυναμία. Φτάνει πια η παράδοση και η άνευ όρων υποταγή στις επιθυμίες των δημοσιογράφων που θέλουν και επιχειρούν να κουλαντρίσουν τις διαθέσεις και επιθυμίες μας !
Πάνε στις εκπομπές οι Πασόκοι, ακούνε με προσοχή τον αντίπαλο, το δεξιό, κι όταν έρχεται η στιγμή να μιλήσουν, ο δεξιός δεν τους αφήνει ! Κι ο δημοσιογράφος παρακολουθεί δήθεν αμήχανος, ζητώντας και από τους δυο να μιλάνε ταυτοχρόνως !!! Αντί να κλείσει το μικρόφωνο στον δεξιό, τον αφήνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα που θέλει για να μην ακουστεί ο Πασόκος… Το ζητούμενο για τα κανάλια είναι το… μπάχαλο, για να απαυδήσει ο τηλεθεατής και να τους σιχτιρίσει όλους !
Ποτέ δεν είναι αργά για το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του να παρθούν κάποιες αποφάσεις που σχετίζονται με την επικοινωνία και τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης. Έβγαλε ο Παπανδρέου από την ατζέντα του το “Βήμα” και δεν έδωσε συνέντευξη, κι αυτό επικροτήθηκε. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές χειρισμού μιας τόσο λεπτής υπόθεσης. Δεν υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να χάσει εάν συνεχίσει να λέει την αλήθεια. Οι μεγαλοεκδότες δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τέλειωσαν οι συναλλαγές και οι συμφωνίες κάτω από τραπέζι ! Όλα στο φως, διαφάνεια παντού, λέει ο Παπανδρέου και απ’ ό,τι φαίνεται το εννοεί.
Από το : ΔΙΚΤΥΟ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ιστολόγιο καταργήθηκε
Λυπούμαστε, το ιστολόγιο στη διεύθυνση URL freskoprama.blogspot.com έχει καταργηθεί. Η διεύθυνση αυτή δεν είναι διαθέσιμη για νέα ιστολόγια.