Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΥΡ-ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?...

Μακάρι οι συζητήσεις του Στρος Καν με τον Γ. Παπανδρέου, στο παρασκήνιο, να έθιξαν σοβαρά και πολύ πιο ενδιαφέροντα θέματα, απ΄ αυτά που λέχτηκαν στις κάμερες και τα μικρόφωνα, αλλιώς, αν δεν υπάρχει παρασκήνιο με σημασία, τότε αβίαστα μπορούμε να μιλήσουμε για μια περιττή επίσκεψη του Διευθυντή του ΔΝΤ στην Αθήνα.
Επαναλήφθηκαν τα γνωστά, τόσο ως εκτιμήσεις, όσο και ως προτροπές, αναφέρθηκαν ιδέες και απόψεις, ήδη, δημοσιευμένες, καμιά διαφοροποίηση σε σχέση με το σφίξιμο των λουριών που έφερε η τελευταία επίσκεψη των ελεγκτών της τρόικας, δεν έγινε αντιληπτή.
Τότε τι ήρθε ο κυρ – Ντομινίκ στην Αθήνα ; Μόνο και μόνο για να τον απολαύσουμε, σε απ΄ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ν΄ αποκαλεί τον πρωθυπουργό μας, George ;

Η εικόνα που πέρασε στον κόσμο, δείχνει τον «υψηλό» προσκεκλημένο, μάλλον να ήρθε για να πάρει, παρά για να δώσει. Μάλλον για να σφίξει περισσότερο τα λουριά, παρά για να τα λασκάρει… Το άμεσο μέλλον θα δείξει με τα γεγονότα του το βάσιμο της εκτίμησης…
Εκείνο, πάντως, που προς το παρόν έκανε ξεκάθαρα ο κ. Στρος Καν, ήταν να πλασάρει τον σφαγιασμό των εργατικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση του προγράμματος δανεισμού της χώρας από την τρόικα και ταυτόχρονα να ενταφιάσει την πρωθυπουργική θέση – εξαγγελία, περί μη ύπαρξης νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.
Τώρα για το γεγονός πως κατά τις παρεμβάσεις του, ο προαλειφόμενος για την Προεδρία της Γαλλίας, πολιτικός με «σοσιαλιστική και συντηρητική χροιά», (όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίστηκε), τάχωσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα στη Ν.Δ. και, για το παρελθόν, και, για το παρόν, δεν φαίνεται να ήταν και το πιο πετυχημένο της εδώ παρουσίας του.
Είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο το αν οι επικρίσεις από έναν τύπο, σαν τον επικεφαλής του βαλλόμενου πανταχόθεν ΔΝΤ, σου κάνουν κακό κι αν τελικά η Ν.Δ. κι ο Σαμαράς δυσαρεστήθηκαν για τα βέλη που δέχτηκαν. ΄Αλλωστε ήταν μια παρέμβαση, τουλάχιστον άκομψη (αισθητικά) και απαράδεκτη δεοντολογικά, μιας και ο Στρος Καν δεν ήρθε για ιδιωτική επίσκεψη, αλλά ως εκπρόσωπος ενός Παγκόσμιου Διακρατικού Οργανισμού.

Ο ελληνικός λαός διαθέτει και την ωριμότητα και τη δυνατότητα ν΄ αντιληφθεί τι γίνεται και τι «παίζεται» και στη χώρας και στην Ευρώπη, έχει κάνει τις επιλογές του και καθορίζει, μέρα με τη μέρα, τη στάση και την συμπεριφορά του, απέναντι στις εξελίξεις. Δυστυχώς η επίσκεψη του «Ντομινίκ» δεν τον έκανε σοφότερο !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: